Adatvédelmi nyilatkozat az új szerkesztők üdvözlési felméréséhez

From the Wikimedia Foundation Governance Wiki
Jump to navigation Jump to search

Ez a nyilatkozat leírja, hogy a Wikimédia hogyan és mikor gyűjt, használ és oszt meg információkat a felmérés résztvevőiről. Fontos megjegyzés, hogy amennyiben bármilyen eltérés van jelentésben vagy értelmezésben az adatvédelmi nyilatkozat eredeti angol változata és ezen fordítása között, akkor az eredeti angol nyelvű változatot kell figyelembe venni.

A felmérés célja

Hálásak vagyunk a visszajelzésedért! Ez a felmérés segíteni fog minket abban, hogy megértsük, mit próbálnak az új szerkesztők elérni a Wikipédiában, átirányíthassuk őket olyan helyre, ahol segítséget kaphatnak, és adott esetben felhasználhassuk a visszajelzéseket új funkciók létrehozásához.

Milyen információkat gyűjtünk?

Ez a felmérés azokat a válaszokat gyűjti össze, melyeket a feltett kérdésre adtál. Két választípus lehetséges: előre meghatározott válaszok közül történő választás, és szabadon megfogalmazott válaszok. Automatikusan megőrizzük a szerkesztőnevedet, és azt, hogy a Wikipédia melyik nyelvi változatát használod. Amennyiben úgy döntesz, hogy megadod az e-mail-címedet, azt a szoftver hozzáadja a szerkesztői fiókodhoz, de nem tároljuk el a felméréshez adott válaszaiddal együtt.

Az információk megosztása és közzététele

A felmérés eredményét nyilvánosan közzétesszük a következők szerint: az előre meghatározott válaszok választásának összegzett adatait, és a szabadon megfogalmazott válaszok egy mintáját névtelenül és módosítás nélkül nyilvánosan közzétesszük a mediawiki.org oldalon. Emiatt erősen javasoljuk, hogy ne add meg a valódi nevedet, szerkesztőnevedet, e-mail-címedet, vagy más személyes információdat a szabad szöveges válaszaidban. Amennyiben kéred, hogy kapcsolatba lépjünk veled, és segítséget nyújtsunk a szerkesztéssel kapcsolatban, a Wikimédia Alapítvány kapcsolatba léphet veled ez ügyben e-mailben.

A nyers adatokat csak a Wikimédia azon alkalmazottjaival, megbízottjaival és önkénteseivel osztjuk meg, akiknek szükségük van erre a megadott információk feldolgozása érdekében, és elfogadták a titoktartási követelményeket. Kivételt ez alól kizárólag az alábbiakban leírt körülmények jelentenek.

Átadhatunk bármilyen összegyűjtött információt, amennyiben ezt jogszabály megköveteli, amennyiben engedélyt kapunk erre tőled, amennyiben meg kell védenünk a jogainkat, bizalmas információinkat, biztonságunkat, felhasználóinkat, a nagyközönséget, vagy amennyiben ez szükséges a felhasználási feltételeink vagy bármelyik másik Wikimédia-irányelv betartása érdekében.

A felmérés válaszainak licence

A szabadon megfogalmazott válaszok megadásával elfogadod, hogy eltárolhatjuk a válaszaidat, és egyetértesz azok közkinccsé tételével a Creative Commons Zero 1.0 licenc feltételei szerint (a licenc teljes szövege a https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/ linken érhető el).

Fontos információk

A Wikimédia Alapítvány egy globális szervezet, mely elkötelezett a szabad és nyílt tudás támogatása mellett. A válaszaid elküldésével elismered, hogy megértetted, hogy a Wikimédia Alapítvány részére elküldött információkat az Egyesület Államokban összegyűjtjük, átmozgatjuk, tároljuk, feldolgozzuk, közzétesszük és más módokon felhasználjuk a jelen adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. Azt is megértetted, hogy ezeket az adatokat a fent említett célok elérése érdekében esetleg az Egyesület Államokból olyan másik országokba is átküldhetjük, melyeknek másmilyen, vagy kevésbé szigorú adatvédelmi törvényei vannak, mint a te országodnak.

A Wikimédia fontosnak tartja és megérti a szerkesztők adatainak védelmét. Ezen okból dolgozunk azon, hogy a felhasználóinkat megvédjük az általunk kezelt adatokhoz való jogosulatlan hozzáféréstől vagy azok jogosulatlan felhasználásától. A felmérésben összegyűjtött adatokat egy éven belül töröljük, anonimizáljuk vagy összegezzük. További információkért látogasd meg az adatmegőrzési útmutatóinkat.

A felméréssel kapcsolatos kérdések esetén a következő e-mail-címen tudsz kapcsolatba lépni velünk: bevellin@wikimedia.org.

Még egyszer köszönjük a visszajelzésedet!

A Wikimédia Alapítvány (Wikimedia Foundation)