Изјава о приватности за анкету добродошлице нових корисника

From the Wikimedia Foundation Governance Wiki
Jump to navigation Jump to search

Ова изјава описује како и када Викимедија прикупља, користи и дели информације које добијамо од учесника анкете. Имајте на уму да ако којим случајем дође до било каквих разлика у значењу или тумачењу између оригиналне верзије (на енглеском) и превода, оригинал има предност.

Сврха анкете

Ценимо ваше повратне информације. Анкета ће нам помоћи да разумемо шта нови корисници покушавају урадити на Википедији. Користиће нам и да их усмеримо на одговарајућу помоћ и вероватно употребимо повратне информације за израду нових функција.

Које информације прикупљамо

Анкета прикупља одговоре које пружите на постављена питања. Постоје две врсте одговора: дефинисани одговори и одговори слободног обрасца. Аутоматски ћемо прикупити корисничко име и назив језичке верзију Википедије. Ако одлучите да пружите имејл-адресу, биће додата у подешавањима вашег налога, али се неће ускладиштити с вашим одговорима.

Дељење и обелодањивање информација

Резултати анкете биће јавно подељени на следећи начин. Скупљени подаци о питањима с дефинисаним одговорима и узорак анонимних необрађених одговора слободног обрасца биће објављени на веб-сајт mediawiki.org. Из тог разлога, топло препоручујемо да не пружате право име, корисничко име, имејл-адресу или друге личне податке у одговору на питања. Ако одлучите да ступите у контакт с другим корисницима ради проналажења помоћи, Задужбина Викимедиjа може да контактира с вама путем имејла у ту сврху.

Необрађени подаци биће подељени само особљу Викимедије, уговорним лицима и добровољцима који треба да обраде ове информације. Они подлежу обавезама необелодањивања, осим у околностима описаним у даљем тексту.

Открићемо прикупљене информације само када то захтева закон, када имамо вашу дозволу, када је потребно за заштиту наших права, приватности, сигурности корисника или шире јавности и када је неопходно применити услове коришћења или било које друго правило Викимедије.

Одговарањем на питања слободног обрасца, прихватате да можемо да их забележимо. Прихватате и да их објавите у јавном власништву под условима лиценце Creative Commons Zero 1.0 (цео текст лиценце доступан је овде).

Важно обавештење

Задужбина Викимедија глобална је организација посвећена промоцији слободног и отвореног знања. Подносећи одговор разумете да ће се информације пренете у Задужбину прикупити, пренети, ускладиштити, обрадити, објавити и на други начин користити у Сједињеним Америчким Државама као што је описано у овој изјави. Разумете и да можемо пренети те информације из САД у друге земље. Оне могу имати другачије или мање строге законе о заштити података у односу на вашу земљу ради извршавања горенаведених сврха и циљева.

Викимедија схвата важност приватности корисника. Из тог разлога, радимо на заштити наших корисника од неовлашћеног обелодањивања или коришћења информација које одржавамо. Подаци прикупљени овом анкетом биће скупљени, анонимирани и избрисани у року од једне године. За више информација погледајте наше смернице за чување података.

Питања о анкети можете поставити на следећој имејл-адреси: bevellin@wikimedia.org.

Још једном, хвала на повратним информацијама!

Задужбина Викимедија