Olvasói sokszínűség felmérés

From the Wikimedia Foundation Governance Wiki

Ez a nyilatkozat leírja, hogyan és mikor gyűjti, használja vagy adja tovább a Wikimédia a kérdőívet kitöltőktől kapott adatokat.

A kérdőív a Google Forms felületét használja, a Google adatkezelési gyakorlatát az adatvédelmi nyilatkozatuk és felhasználási feltételeik tartalmazzák.

A kérdőív célja

Köszönjük, hogy időt szakítasz a válaszadásra! Ez a rövid felmérés segít nekünk megérteni, hogyan használják az olvasók a Wikimédia-projekteket, és hogyan tudjuk jobbá tenni őket.

Milyen adatokat gyűjtünk

Ez a felmérés kétféle adatot gyűjt: a válaszaidat, és olyan, a böngésződ által szolgáltatott információkat, mint az IP címed, hogy mikor kezdted el és fejezted be a kérdőív kitöltését, a böngészési adataid, és minden egyéb adat, amit te vagy a böngésződ elküld. Annak érdekében, hogy jobban megértsük, hogyan és miért látogatják az olvasóink a Wikimédia projekteket, a válaszaidat összekapcsoljuk a böngésződ által szolgáltatott adatokkal.

Adatok továbbadása és nyilvánosságra hozása

A kérdőív eredményei az alábbi módon lesznek közzétéve. Lehetséges, hogy a felmérés adatait anonimizált vagy összesített formában közzétesszük az eredménnyel kapcsolatos statisztikák részeként, például a weboldalunkon vagy a blogunkon. Ez tartalmazhat egyedi válaszokat is, ha a hozzájuk tartozó demográfiai adatok elég gyakoriak ahhoz, hogy a beazonosíthatóság veszélye minimális legyen. (Például azt írhatjuk, hogy “egy 20-29 év közötti nagyvárosi férfi, aki a Chicago szócikk olvasás közben töltötte ki a kérdőívet, azt válaszolta, hogy iskolával kapcsolatos célból olvasta a Wikipédiát”, ha a válaszoknak ez a kombinációja gyakori.) Minden más adatot, így például a böngészési adataidat, csak a Wikimédia azon munkatársai, alvállalkozói, szolgáltatói és önkéntesei láthatják, akik ezeknek az adatoknak a feldolgozásával foglalkoznak és titoktartási kötelezettségük van, az alább felsorolt esetek kivételével.

Bármilyen gyűjtött adatot közzétehetünk vagy továbbadhatunk, ha erre törvény kötelez minket, ha külön engedélyt adsz rá, ha ez szükséges a magunk, felhasználóink vagy olvasóink jogaink, magánszférájának vagy biztonságának megvédéséhez, vagy ha ez szükséges ahhoz, hogy a felhasználási feltételeinket vagy más Wikimédia szabályzatokat érvényre juttassunk.Fontos információ

A Wikimédia Alapítvány a szabad és nyílt tudás előremozdítása mellett elkötelezett globális szervezet. A válaszod elküldésével hozzájárulsz, hogy a begyűjtött adatokat az Egyesült Államokba vagy más helyekre továbbítsuk, ott tároljuk és felhasználjuk, ha ez a fenti célok érdekében szükséges. Azt is tudomásul veszed, hogy a fenti célok szolgálatában az információt továbbíthatjuk az USA-ból más országokba, amelyeknek esetleg kevésbé szigorúak az adatvédelmi szabályai.

A Wikimédia tisztában van az adatvédelem fontosságával. Minden erőfeszítést megteszünk, hogy megakadályozzuk a felhasználóink adatainak engedély nélküli nyilvánosságra kerülését, felhasználását vagy törlését. A kérőívvel begyűjtött nyers adatokat 90 napon belül aggregáljuk, anonimizáljuk vagy töröljük. További információért lásd az adatmegőrzési irányelveinket.


Ha kérdéseid vannak erről a kérdőívről, vagy szeretnéd megnézni, módosítani vagy törölni az általad szolgáltatott adatokat, kérlek írj a research-feedback@wikimedia.org címre.


Még egyszer köszönjük, hogy válaszoltál!

Wikimédia Alapítvány

Az adatévdelmi irányelveket legjobb tudásunk szerint igyekeztünk pontosan magyarra fordítani. Ha a fordítás eltér vagy máshogy értelmezhető, az angol eredeti az érvényes.