Template:News-nl

From the Wikimedia Foundation Governance Wiki
Jump to navigation Jump to search

Cary Bass in dienst als vrijwilligerscoördinator De Wikimedia Foundation heeft Cary Bass ingehuurd als vrijwilligerscoördinator (Volunteer Coordinator). Bass maakt al lange tijd deel uit van de Wikimediagemeenschap, heeft veel werk verzet als een lid van het OTRS e-mail beantwoordingsteam en bij vele gemeenschapsprojecten. We heten Bass van harte welkom, zijn vaardigheden en ervaring zullen een goede aanvulling zijn voor de Wikimedia Foundation. Hij zal zijn werk verrichten vanuit het kantoor in St. Petersburg, Florida. (19 maart 2007)


Wikimedia Foundation op zoek naar Vrijwilligerscoördinator
De Wikimedia Foundation is op zoek naar een Vrijwilligerscoördinator (Volunteer Coordinator) die nieuwe mogelijkheden aanboort om vrijwilligers bij te laten dragen aan de missie en de dagelijkse werkzaamheden van de Foundation. De volledige functiebeschrijving kun je hier lezen.


Ménard in dienst voor Chapters
De Wikimedia Foundation zet een volgende stap in het versterken van haar basis door Delphine Ménard in dienst te nemen als Chapters Coördinator. Delphine is reeds geruime tijd nauw betrokken bij Wikimedia. De Franse Delphine woont in Duitsland, en spreekt Frans, Duits, Engels, Italiaans en Spaans. (1 february 2007)


Carolyn Doran CCO
Sinds vandaag is Carolyn Doran de Chief Operating Officer van de Wikimedia Foundation. Carolyn werkte al enkele maanden in een kleinere rol voor de Foundation. Lees hier meer over haar rol. (29 january 2007)


World Economic Forum nomineert Jimmy Wales als Young Global Leader
Het World Economic Forum heeft Jimmy Wales en 249 anderen genomineerd als "Young Global Leader 2007". Het evenement zal plaatsvinden van 4 tot 8 september 2007 in Dalian (China). De selectiecommissie van het World Economic Forum bestaat uit topmensen uit de media en wordt voorgezeten door Queen Rania van Jordanië. (23 january 2007)


Welkom Sandra Ordonez
Sandra Ordonez is door de Wikimedia Foundation benoemd als Communications Manager. Sandy is een public relations specialist. Zij woont in Tampa, Florida (Verenigde Staten) en heeft ervaring in zowel commerciële als non-profit organisaties. Binnen de Foundation zal zij zich onder meer bezighouden met perscontacten, schriftelijke en mondelinge communicatie. (22 january 2007)


Wikimedia Serbia heeft eind 2006 een internationale ontmoeting georganiseerd in Belgrado. Er waren onder andere gasten uit Kroatië, Macedonië, Slovenië, Duitsland en Nederland. Op 7 januari 2007 werd de vierde algemene vergadering van Wikimedia Serbia gehouden, waarbij alle voorstellen zijn aangenomen. Deze voorstellen behelsen onder andere de bevordering van enkele leden van de organisatie tot vice-voorzitters. Op 2 januari 2007 is Miloš Rančić teruggetreden als voorzitter. Hij zal actief blijven binnen de organisatie. Er is nog geen nieuwe voorzitter benoemd. (15 january 2007)