Legal:Survey Privacy Statement for Schema Revision 15266417/hu

From Wikimedia Foundation Governance Wiki
This page is a translated version of the page Legal:Survey Privacy Statement for Schema Revision 15266417 and the translation is 94% complete.

Ez a nyilatkozat leírja, hogyan és mikor gyűjti, használja vagy adja tovább a Wikimédia a kérdőívet kitöltőktől kapott adatokat.

A kérdőív a Google Forms felületét használja, a Google adatkezelési gyakorlatát az adatvédelmi nyilatkozatuk és felhasználási feltételeik tartalmazzák.

A kérdőív célja

Köszönjük, hogy időt szakítasz a válaszadásra! Ez a rövíd felmérés segít nekünk megérteni, hogyan használják az olvasók a Wikimédia-projekteket, és hogyan tudjuk jobbá tenni őket. A korábbi és jövőbeli felmérésektől való egyértelmü megkülönböztetés érdekében: ezt a kérdőívet a 15266417 séma-verzió azonosítja egyértelműen.

Milyen adatokat gyűjtünk

A válaszaidon túl olyan, a böngésződ által szolgáltatott információkat gyűjtünk, mint az IP címed, hogy mikor kezdted el és fejezted be a kérdőív kitöltését, a böngészési adataid, a kérdések megtekintésével és megválaszolásával kapcsolatos adatok. Annak érdekében, hogy jobban megértsük, hogyan és miért látogatják az olvasóink a Wikimédia projekteket, a válaszaidat összekapcsoljuk a böngésződ által szolgáltatott adatokkal.

Adatok továbbadása és nyilvánosságra hozása

Ez a felmérés kétféle adatot gyűjt: a válaszaidat, és a böngésződ által szolgáltatott információkat (mint pl. az IP címed). A válaszokat nyilvánosságra fogjuk hozni, kivéve a szöveges („Egyéb”/„Other” mezőbe írt) válaszokat.

A többi adatot csak a Wikimédia azon munkatársai, alvállalkozói, szolgáltatói és önkéntesei láthatják, akik ezeknek az adatoknak a feldolgozásával foglalkoznak és titoktartási kötelezettségük van, az alább felsorolt esetek kivételével. Lehetséges, hogy a felmérés adatait anonimizált vagy összesített formában közzétesszük az eredménnyel kapcsolatos statisztikák részeként, például a weboldalunkon vagy a blogunkon.

Bármilyen gyűjtött adatot közzétehetünk vagy továbbadhatunk, ha erre törvény kötelez minket, ha külön engedélyt adsz rá, ha ez szükséges a magunk, felhasználóink vagy olvasóink jogaink, magánszférájának vagy biztonságának megvédéséhez, vagy ha ez szükséges ahhoz, hogy a felhasználási feltételeunket vagy más Wikimédia szabályzatokat érvényre juttassunk.

Fontos információ

A Wikimédia a szabad és nyílt tudás előremozdítása mellett elkötelezett globális szervezet. A válaszod elküldésével hozzájárulsz, hogy a begyűjtött adatokat az Egyesült Államokba vagy más helyekre továbbítsuk, ott tároljuk és felhasználjuk, ha ez a fenti célok érdekében szükséges.

A Wikimédia tisztában van az adatvédelem fontosságával. Minden erőfeszítést megteszünk, hogy megakadályozzuk a felhasználóink adatainak engedély nélküli nyilvánosságra kerülését, felhasználását vagy törlését. A személyes adatokat 90 napon belül töröljük. Egyes nyers nem nyilvános adatokat (mint az IP cím vagy a böngésző típusa) 90 napon belül összesítünk, anonimizálunk vagy törlünk. Bizonyos nem személyes adatokat és összesítéssel vagy anonimizálással nyert adatokat határozatlan ideig tárolunk. Bővebb információért lásd az adattárolási irányelveinket.


Még egyszer köszönjük, hogy válaszolsz!


Wikimédia Alapítvány


Felhívjuk figyelmét, hogy a dokumentum eredeti angol verziójának és a fordításnak a jelentésében vagy értelmezésében fennálló eltérések esetén az eredeti angol változat az irányadó.