Policy:Access to nonpublic personal data policy/Underage exemptions/nl

From Wikimedia Foundation Governance Wiki
This page is a translated version of the page Policy:Access to nonpublic personal data policy/Underage exemptions and the translation is 100% complete.

Het beleid van de Wikimedia Foundation voor toegang tot niet-openbare informatie is een door de raad goedgekeurd beleid dat minimumlimieten vaststelt voor degenen die de Foundation toegang geven tot gevoelige toegangsrechten zoals CheckUser, Oversight of VRT. Als onderdeel van het beleid moeten VRT-leden 16 jaar of ouder zijn en alle andere gevorderde rechthebbenden (zoals CheckUsers of Toezichthouders) moeten 18 zijn. Soms kunnen er vertrouwde gebruikers zijn die niet voldoen aan de normale leeftijdsvereisten en het verdienen om te worden beoordeeld op een mogelijke uitzondering op dit beleid. Als u in aanmerking wilt komen voor een uitzondering, kunt u ca@wikimedia.org e-mailen. Hieronder vindt u de algemene procedure die wordt gevolgd:

  1. De vrijstelling moet worden goedgekeurd door zowel de juridische afdeling (general counsel of delegate) als de community engagement afdeling (chief of community engagement of delegate).
  2. De afdelingen zullen de aanvrager beoordelen en de geschiktheid bepalen.
  3. Na goedkeuring van Legal en CE zal de aanbeveling worden gedaan aan de uitvoerend directeur die de bevoegdheid behoudt om de uitzondering onder het bestuur te verlenen volgens het beleidsbepalend bevoegdheidsbeleid.
  4. Na goedkeuring van de uitvoerend directeur moet de gebruiker slagen voor het gebruikelijke verkiezings- of selectieproces van de gemeenschap.
  5. Gebruikers wordt gevraagd om zowel zichzelf als een ouder of voogd een aangepaste versie van de Vertrouwelijkheidsovereenkomst die rechtstreeks naar hen zal worden verzonden als deze wordt goedgekeurd. Gebruikers worden gemarkeerd als minderjarig op het van toepassing mededelingenbord.
Privacygerelateerde pagina 's