Legal:Confidentiality agreement for nonpublic information/How to sign/nl

From Wikimedia Foundation Governance Wiki
This page is a translated version of the page Legal:Confidentiality agreement for nonpublic information/How to sign and the translation is 100% complete.
Wilt u helpen vertalen? Vertaal de ontbrekende berichten.

Op deze pagina vindt u de stappen die u moet nemen om de Vertrouwelijkheidsovereenkomst voor niet-openbare informatie te ondertekenen om te voldoen aan het Beleid inzake toegang tot niet-openbare informatie. Zoals vermeld in het beleid, is dit een vereiste voor specifieke groepen Wikimedia-vrijwilligers met toegang tot niet-openbare informatie. Voorbeelden van vrijwilligers die deze overeenkomst moeten ondertekenen zijn VRT-leden, CheckUsers, Toezichthouders en Stewards.

Achtergrond

De Wikimedia Foundation keurde een nieuwe Beleid inzake toegang tot niet-openbare persoonsgegevens goed op 6 november 2018. Het oude beleid bleef van kracht tot 15 november 2018, toen de processen die door het nieuwe beleid werden opgelegd, werden ingevoerd.

Vanaf die datum kregen vrijwilligers die onder dit beleid vielen de eerste kennisgevingen waarin stond dat ze de vertrouwelijkheidsovereenkomst van het beleid uiterlijk op 13 februari 2019 moesten ondertekenen om hun toegang tot niet-openbare informatie te behouden.

Vrijwilligers die na 15 november 2018 zijn goedgekeurd voor toegang tot niet-openbare informatie, moeten de vertrouwelijkheidsovereenkomst ondertekenen voordat ze hun toegang kregen.

Stap 1: Maak een Phabricator account aan

Hoe maak ik een Phabricator-account aan met mijn Wikimedia-account. (Engels)
Het vullen van uw Phabricator-profiel. (Engels)
Meer informatie: Phabricator help op MediaWiki.org

De ondertekening van de vertrouwelijkheidsovereenkomst voor niet-openbare informatie wordt uitgevoerd en bijgehouden met behulp van Legalpad op Phabricator.

Om de vertrouwelijkheidsovereenkomst te ondertekenen, moet u een Phabricator-account instellen (als u er nog geen hebt):

 1. Zorg ervoor dat u ingelogd bent bij Wikimedia.
 1. Klik op de knop met de zonnebloem met de tekst "Login or Register - MediaWiki" ( Engels: "Login or Register - MediaWiki")
 2. Keur de verbinding met MediaWiki.org goed wanneer u hierom wordt gevraagd.
 3. Phabricator vraagt u om een gebruikersnaam (mag geen niet-Latijnse tekens zoals العَرَبِيةُ of 中华民族 bevatten). Gebruik indien mogelijk uw Wikimedia-gebruikersnaam. Een e-mailadres is ook vereist, maar wordt niet getoond aan andere gebruikers.
 4. Klik op Profiel (rechtsboven) > Beheren (aan de linkerkant) > Profiel bewerken en stel uw 'Ook bekend als' in (bijvoorbeeld op uw volledige naam) om het gemakkelijker te maken om naar u te zoeken en uzelf te identificeren bij de overeenkomst.

Ga naar de Phabricator help pagina op MediaWiki.org voor meer informatie over het instellen, configureren en gebruiken van uw Phabricator account.

Stap 2: Bekijk de vertrouwelijkheidsovereenkomst in uw moedertaal (indien beschikbaar)

Voordat u de vertrouwelijkheidsovereenkomst ondertekent, moet u de overeenkomst in uw moedertaal lezen (indien beschikbaar) om ervoor te zorgen dat u volledig begrijpt waarmee u akkoord gaat.

"NB:"Het document vermeldt opzettelijk "X jaar oud" omdat het in de documenten die daadwerkelijk worden ondertekend, 16 jaar of 18 jaar oud kan zijn, afhankelijk van de rol van de persoon die het ondertekent. De documenten op Legalpad die vrijwilligers ondertekenen, weerspiegelen de juiste leeftijd voor dat specifieke document.

Stap 3: Onderteken de geheimhoudingsverklaring op Phabricator

Ga als volgt te werk om de vertrouwelijkheidsovereenkomst te ondertekenen met Legalpad op Phabricator:

 1. Zorg ervoor dat u ingelogd bent op Phabricator.
 2. Ga naar de juiste overeenkomst op Phabricator's Legalpad:
 3. Bekijk de overeenkomst nogmaals om uw begrip te verifiëren.
 4. Controleer of uw naam wordt weergegeven in het invoervak 'Naam' onder het gedeelte 'Akkoord en document ondertekenen' onder aan de overeenkomst.
 5. Vink het vakje "Ik ga akkoord met de bovenstaande voorwaarden" aan.
 6. Klik op de knop "Document ondertekenen".

Afronden

De algemene vertrouwelijkheidsovereenkomst voor niet-openbare informatie wordt verwerkt door de Wikimedia Foundation. Zodra uw toestemming door de Foundation is verwerkt, zullen de noticeboard tracking agreements op Meta-Wiki door de Wikimedia Foundation worden bijgewerkt om aan te geven dat uw gebruikersnaam ermee heeft ingestemd (uw echte naam wordt niet vermeld, tenzij het ook uw gebruikersnaam is).

De vrt-gebruikersgeheimovereenkomst voor niet-openbare informatie wordt verwerkt door de VRTS-beheerders. Zodra uw toestemming is verwerkt door de VRTS-beheerders, worden de noticeboard tracking agreements op de private VRT-wiki door de VRTS-beheerders bijgewerkt om aan te geven dat uw gebruikersnaam akkoord is gegaan (uw echte naam wordt niet vermeld, tenzij het ook uw gebruikersnaam is).

Bedankt voor het voltooien van deze stappen. U bent nu wettelijk gebonden aan de vertrouwelijkheidsovereenkomst voor niet-openbare informatie en hebt toegang tot niet-openbare informatie.