Jump to content

Adatvédelmi nyilatkozat/Mire nem vonatkozik a nyilatkozat

From Wikimedia Foundation Governance Wiki
This page is a translated version of the page Policy:Privacy policy/What policy does not cover and the translation is 78% complete.
Outdated translations are marked like this.
Részletek arról, hogy mire nem vonatkozik ez az Adatvédelmi nyilatkozat

Ez a szakasz része az Adatvédelmi nyilatkozatnak, és célja, hogy részletesen elmagyarázza, hogy milyen helyzetekre nem vonatkozik az Adatvédelmi nyilatkozat.

Alternatív nyilatkozattal rendelkező Wikimédia-oldalak és -eszközök
A Wikimédia Alapítvány bizonyos weboldalai és eszközei alternatív adatvédelmi nyilatkozattal vagy ettől az Adatvédelmi nyilatkozattól eltérő kikötésekkel rendelkeznek. Ezek a weboldalak többek között:
Ha egy Wikimédia Alapítvány-weboldalra alternatív adatvédelmi nyilatkozat vonatkozik, hivatkozni fog arra a nyilatkozatra. Ha egy Wikimédia Alapítvány-eszközre alternatív adatvédelmi nyilatkozat vonatkozik, az eszköz letöltésére vagy engedélyezésére szolgáló lap hivatkozni fog arra a nyilatkozatra.
A közösség tagjai
A Wikimédia-oldalak a szeretet együttműködésen alapuló gyümölcsei, melyeket egy globális közösség önkéntesei tartanak karban és frissítenek folyamatosan. Ez az önkéntesekből álló globális közösség néha hozzáférhet személyes információkhoz a Wikimédia-oldalak működésének biztosítása érdekében.
 • Adminisztratív önkéntesek, például IP-ellenőrök és intézők. Ezek az önkéntesek tartatják be a Wikimédia-oldalak irányelveit és garantálják a biztonságukat. Ezek az adminisztrátorok nem publikus személyes adatokhoz férnek hozzá, azonban meg kell felelniük a nem publikus információk hozzáférési irányelvének, valamint további, eszközspecifikus irányelveknek.
 • Tool providers. We support platforms for third-party developers to experiment and develop new tools and sites, such as wmflabs.org. When you use one of the tools developed by these volunteers, you may transfer information to them. When these volunteers access nonpublic information or Personal Information, they are required to comply with the terms governing the particular platform the tool is available on.
 • Egyéb felhasználók. Számos eszközt biztosítunk a felhasználóknak az egymás közötti kommunikációra. A kommunikációra vonatkozhat ez a nyilatkozat, amíg a rendszereinken áthalad, azonban a fogadó félre, és arra, hogy mit tesz a kézhez kapás után, már nem. Például ilyen:
  • e-mail-küldés az Alapítvány által üzemeltetett levelezőlistákra;
  • segítségkérés önkéntesektől az online jegykiadó rendszeren keresztül (pl. az info [kukac] wikimedia.org címre küldött e-mail);
  • e-mail-küldés más felhasználóknak a Wikimédia-oldalakon keresztül (pl. az „E-mail küldése ennek a felhasználónak” funkció használatával); valamint
  • beszélgetés IRC-n (pl. a #wikipedia csatornán).
Harmadik felek
Ez az Adatvédelmi nyilatkozat csak azt szabályozza, hogy a Wikimédia Alapítvány hogyan gyűjti, használja fel és hozza nyilvánosságra a személyes adatokat, és nem foglalkozik harmadik felek gyakorlatával. Például ez az Adatvédelmi nyilatkozat nem érinti a következők gyakorlatát:
 • Más szervezetek által működtetett weboldalak, például a Wikipédia-szócikkek „Források” szakaszából hivatkozott oldalak, valamint a Wikimédia-társszervezetek és más mozgalomszervezetek honlapjai. Ezek a szervezetek adatokat gyűjthetnek rólad, ha meglátogatod a weboldalukat egy Wikimédia-oldal használata után. Ezek az oldalak saját adatvédelmi nyilatkozattal rendelkezhetnek.
 • Más szervezetek vagy személyek által kínált mobilalkalmazások. Ezek a szervezetek és személyek adatokat kaphatnak rólad, ha Wikimédia-oldalak vagy Wikimédia-oldalak tartalmának elérésére használod őket. Ezek az alkalmazások saját adatvédelmi nyilatkozattal rendelkezhetnek.

Néha önkéntesek elhelyezhetnek adatgyűjtő eszközöket, például szkripteket, segédeszközöket, követő pixeleket vagy megosztás gombokat Wikimédia-oldalakon tudtunk nélkül. Ez a Nyilatkozat nem terjed ki arra, hogy harmadik felek hogyan kezelik az ilyen eszköz segítségével általuk megszerzett adatokat. Ha ilyen harmadik fél eszközzel találkozol, és úgy gondolod, hogy megsérti ezt a Nyilatkozatot, eltávolíthatod az eszközt saját magad, vagy jelentheted a privacy [kukac] wikimedia.org e-mail-címen, hogy utánajárhassunk.

Adatvédelemmel kapcsolatos oldalak