Политика приватности/Шта политика не покрива

From Wikimedia Foundation Governance Wiki
This page is a translated version of the page Policy:Privacy policy/What policy does not cover and the translation is 70% complete.
Outdated translations are marked like this.
Помозите у превођењу? Преведите недостајуће поруке.
Више о томе шта ова Политика приватности не покрива

Овај одељак је део Политике приватности и има за циљ да детаљно објасни које ситуације нису обухваћене нашом Политиком приватности.

Викимедијине веб локације и алатке са алтернативним правилима
Неке веб странице или алати Задужбине Викимедије имају алтернативне Политике приватности или одредбе које се разликују од ове политике приватности. Ове веб странице укључују:
Ако на веб локацији Задужбине Викимедије управља алтернативна политика приватности, она ће се повезати са таквом политиком. Када алатом Задужбине Викимедије управља алтернативна политика приватности, страница на којој се алат може преузети или омогућити укључиће везу до те политике.
Чланови заједнице
Викимедијине веб локације су колаборативни радови љубави које константно одржава и ажурира глобална заједница волонтера. Као резултат тога, неки волонтери имају приступ одређеним личним подацима и коришћење тих личних података можда неће бити регулисано овим Правилима о приватности. Волонтери који имају такав приступ укључују:
 • Административни волонтери, као што су ЦхецкУсерс или Стевардс. Ради се о волонтерима који примењују смернице веб локација Викимедиа и обезбеђују сигурност веб локација Викимедиа. Када ти администратори приступе личним подацима који нису јавни, од њих се захтева да се придржавају наше Приступ информацијама о необјављеним информацијама, као и другим правилима специфичним за алате.
 • Добављачи алата. Добављачи алата Подржавамо платформе за треће програмере да експериментишу и развију нове алате и веб локације, попут [[[mw:Special:MyLanguage/Wikimedia Cloud Services|wmflabs.org]] wmflabs.org]. Када користите један од алата који су развили ови волонтери, можете им пренијети информације. Када ти волонтери приступе нејавним или личним подацима, они морају да се придржавају услова који регулишу одређену платформу на којој је алат доступан.
 • Остали корисници. Пружамо неколико алата који корисницима омогућавају међусобну комуникацију. Комуникације могу бити обухваћене овом Политиком док пролазе кроз наше системе, али корисници који примају те комуникације, и шта раде са комуникацијама након што их приме, нису обухваћене овом Политиком. Примери укључују:
  • постављање на листе елекронске поште које хостује Задужбина;
  • захтевање подршке од волонтера кроз наш онлајн систем тикета (имејлови прослати путем info[at]wikimedia.org иду у овај систем);
  • слање електронске поште другим корисницима путем Викимедијиних веб локација (на пример, коришћењем функције „Пошаљи е-пошту кориснику“); и
  • ћаскање на ИРЦ-у (попут канала #wikipedia).
Треће стране
Ова политика приватности покрива само начин на који Задужбина Викимедија прикупља, користи и објављује личне податке и не односи се на поступке трећих страна. На пример, ова политика приватности не односи се на праксу:
 • Веб-сајтови које воде друге организације, попут оних из одељка „Референце” на Википедији или којима управљају огранци Викимедије или друге организације покрета. Ове организације могу да примају ваше информације ако посетите њихове веб-сајтове након коришћења неког Викимедијиног пројекта. Имају сопствене смернице за приватност.
 • Мобилне апликације које пружају друге организације или појединци. Ове организације или појединци могу примати информације од вас ако помоћу тих апликација приступите садржајима веб локација Викимедије или садржајима веб локација Викимедије. Њима се управља њиховим сопственим политикама приватности.

Понекад, волонтери могу да поставе алат за прикупљање података, као што су скрипта, справа, дугме за праћење пиксела или дугме за дељење, на веб локацији Викимедијеа без нашег знања. Ова политика не покрива начин на који треће стране поступају са информацијама које добију као резултат таквог алата. Ако наиђете на такав алат треће стране и верујете да крши ову Политику, можете га сами уклонити или пријавити нам на privacy[at]wikimedia.org како бисмо могли да истражимо.

Странице које се односе на приватност