Jump to content

Policy:Privacy policy/What policy does not cover/nl

From Wikimedia Foundation Governance Wiki
This page is a translated version of the page Policy:Privacy policy/What policy does not cover and the translation is 100% complete.
Meer over wat het Privacybeleid van de Wikimedia Foundation niet dekt

Dit gedeelte maakt deel uit van het Privacybeleid en is bedoeld om in detail uit te leggen welke situaties niet onder ons Privacybeleid vallen.

Wikimedia sites en hulpmiddelen met een alternatief beleid.
Sommige sites/hulpmiddelen van de Wikimedia Foundation hebben een alternatief privacybeleid of andere bepalingen die verschillend zijn van dit privacybeleid. Deze zijn o.a.:
Als een website van de Wikimedia Foundation onder een alternatief privacybeleid valt, zal deze een link naar een dergelijk beleid bevatten. Wanneer een tool van de Wikimedia Foundation onder een alternatief privacybeleid valt, zal de pagina waar het hulpmiddel kan worden gedownload of ingeschakeld een link naar dat beleid bevatten.
Gemeenschapsleden
De Wikimedia-sites zijn gezamenlijke liefdeswerken die voortdurend worden onderhouden en bijgewerkt door een wereldwijde gemeenschap van vrijwilligers. Deze wereldwijde gemeenschap van vrijwilligers kan soms toegang hebben tot persoonlijke informatie om het functioneren van de Wikimedia-sites te waarborgen.
 • Administratieve vrijwilligers, zoals CheckUsers of Stewards. Dit zijn vrijwilligers die het beleid van de Wikimedia-site handhaven en de veiligheid van de Wikimedia-sites waarborgen. Wanneer deze beheerders toegang hebben tot persoonlijke informatie die niet-openbaar is, zijn ze verplicht om te voldoen aan onze Beleid inzake toegang tot niet-openbare persoonsgegevens, evenals ander, hulpmiddelspecifiek beleid.
 • Toolproviders. We ondersteunen platforms voor externe ontwikkelaars om te experimenteren en nieuwe hulpmiddelen en sites te ontwikkelen, zoals wmflabs.org. Wanneer u een van de hulpmiddelen gebruikt die door deze vrijwilligers zijn ontwikkeld, kunt u informatie aan hen overdragen. Wanneer deze vrijwilligers toegang hebben tot niet-openbare informatie of persoonlijke informatie, moeten ze voldoen aan de voorwaarden die gelden voor het specifieke platform waarop het hulpmiddel beschikbaar is.
 • Andere gebruikers. We bieden verschillende hulpmiddelen aan waarmee gebruikers met elkaar kunnen communiceren. De communicatie kan onder dit beleid vallen terwijl ze door onze systemen gaan, maar de gebruikers die deze berichten ontvangen en wat ze met de communicatie doen zodra ze ze ontvangen, vallen niet onder dit beleid. Voorbeelden hiervan zijn:
  • posten op door de Foundation gehoste e-maillijsten;
  • het aanvragen van ondersteuning van vrijwilligers via ons online ticketing systeem (e-mail verzonden naar info[at]wikimedia.org gaat naar dit systeem);
  • het e-mailen van andere gebruikers via de Wikimedia-sites (bijvoorbeeld door gebruik te maken van de functie "Deze gebruiker e-mailen"); en
  • chatten op IRC (zoals op het #wikipedia kanaal).
Derde partijen
Dit Privacybeleid heeft alleen betrekking op de manier waarop de Wikimedia Foundation Persoonlijke Informatie verzamelt, gebruikt en openbaar maakt en gaat niet in op de praktijken van derden. Dit privacybeleid gaat bijvoorbeeld niet in op de praktijken van:
 • Websites die worden beheerd door andere organisaties, zoals websites waarnaar wordt gelinkt vanuit de secties "Verwijzingen" van Wikipedia, of die worden beheerd door Wikimedia-afdelingen of andere movement-organisaties. Deze organisaties kunnen informatie van u ontvangen als u hun websites bezoekt na het gebruik van een van de Wikimedia-sites. Ze vallen onder hun eigen privacybeleid.
 • Mobiele applicaties geleverd door andere organisaties of individuen. Deze organisaties of personen kunnen informatie van u ontvangen als u deze toepassingen gebruikt om toegang te krijgen tot de Wikimedia-sites of de inhoud van de Wikimedia-site. Ze vallen onder hun eigen privacybeleid.

Soms kunnen vrijwilligers een hulpmiddel voor het verzamelen van gegevens, zoals een script, gadget, trackingpixel of deelknop, op een Wikimedia-site plaatsen zonder ons medeweten. Dit beleid heeft geen betrekking op hoe derden omgaan met de informatie die zij ontvangen als gevolg van een dergelijke hulpmiddel. Als u iets dergelijks van derden tegenkomt en u denkt dat het in strijd is met dit beleid, kunt u het zelf verwijderen of melden aan privacy[at]wikimedia.org zodat we dit kunnen onderzoeken.

Privacygerelateerde pagina 's