Wikimedia Foundation Terms of Use

From Wikimedia Foundation Governance Wiki
This page is a translated version of the page Policy:Terms of Use and the translation is 47% complete.
Outdated translations are marked like this.
Szeretnél segíteni a fordításban? Fordítsd le a hiányzó üzeneteket.

Information

Translations for the updated Terms of Use are being created and uploaded. Temporary machine translations for this language can be viewed using Google Translate

Felhasználási feltételeink

Képzelj el egy világot, ahol minden egyes ember szabadon osztozhat az egyetemes tudáson. Mi emellett köteleztük el magunkat.Küldetésnyilatkozatunk

Üdvözlünk a Wikimédia-projektekben! A Wikimédia Alapítvány („mi”) egy San Francisco-ban (California, Egyesült Államok) székelő nonprofit közhasznú szervezet, melynek küldetése a világszerte élő emberek bevonása és támogatása a szabad tartalmú vagy közkincs anyagok létrehozásában, azok globális, díjmentes és hatékony terjesztésében.

A pezsgő közösségünk támogatására biztosítjuk az eszközöket és a szervezeti hátteret, hogy változatos, több nyelvű és azok változatai (a Wikimédia projektek oldalunkon kifejtettek szerint) (a továbbiakban: "projektek") és egyéb, a küldetésünket támogató lehetőségeket használhassanak és fejleszthessenek. Azon igyekszünk, hogy mindezen projektek ismeretterjesztő anyagait és az információs tartalmakat mindig ingyenesen elérhetővé tegyük.

Üdvözlünk téged (a továbbiakban „te”) mint olvasót, szerzőt vagy a projektek közreműködőjét, és bátorítunk arra, hogy a közösség tagjává válj. Mielőtt azonban elkezded a részvételt, kérünk, hogy olvasd el és fogadd el az itt következő Felhasználási Feltételeket.

Áttekintés

Ezek a felhasználási feltételek tájékoztatnak a Wikimédia Alapítvány nyilvános szolgáltatásairól, a veled, mint felhasználóval való kapcsolatunkról, valamint a mindkettőnk számára irányadó jogokról és kötelezettségekről. Hihetetlen mennyiségű oktatási és információs tartalomnak adunk otthont, melyek mindegyike az olyan felhasználók révén jött létre, mint te. Általában nem járulunk hozzá, nem ellenőrizzük és nem töröljük a tartalmakat (a ritka kivételtől eltekintve például a jelen Felhasználási feltételekhez hasonló irányelvek alapján, a jogi megfelelés érdekében, vagy ha sürgős, súlyos károkozással fenyegető veszély áll fenn). Ez azt jelenti, hogy a szerkesztés ellenőrzése rád és a tartalmat létrehozó és kezelő felhasználótársaidra van bízva. Mi csupán tárhelyet biztosítunk a tartalomnak.

A különböző projekteket és/vagy azok webhelyeit (továbbiakban projekt webhelyek) folyamatosan építő és használó felhasználók hálózata - a közösség - a fő eszköz, melyen keresztül a küldetés céljai megvalósulnak. A közösség támogatja és segíti a projektek és projekt webhelyek irányítását. A közösség vállalja azt a kritikus feladatot, hogy létrehozza és betartatja az egyes projektkiadásokra vonatkozó irányelveket (mint például a Wikipédia projekt különböző nyelvi kiadásai vagy a Wikimédia Commons többnyelvű kiadása).

Örömmel vesszük, ha csatlakozol hozzászólóként, szerkesztőként vagy szerzőként, de be kell tartanod az egyes független projektkiadásokat szabályozó irányelveket. Projektjeink közül a legnagyobb a Wikipédia, de más Projekteknek is otthont adunk, mindegyiknek más a célja és a munkamódszere. Minden egyes Projekt-kiadásnak van egy csapatnyi közreműködője, szerkesztője vagy szerzője, akik együtt dolgoznak az adott Projekt-kiadás tartalmának elkészítésén és kezelésén. Szívesen látjuk, ha csatlakozol ezekhez a csapatokhoz, és velük együtt dolgozol a Projektek fejlesztésén. Mivel elkötelezettek vagyunk a tartalom szabad hozzáférhetővé tétele mellett, általában megköveteljük, hogy minden általad hozzáadott tartalom szabad licenc alatt vagy közkincsként legyen elérhető.

Felhívjuk figyelmedet, hogy az Amerikai Egyesült Államok törvényei és más alkalmazandó törvények (beleértve a lakóhelyed, illetve a tartalom megtekintésének vagy szerkesztésének helye szerinti törvényeket is) értelmében jogi felelősséggel tartozol a Wikimédia-tartalmakhoz való hozzájárulásodért, szerkesztésedért és újrafelhasználásukért. Ez azt jelenti, hogy fontos, hogy körültekintően járj el, amikor szócikket publikálsz. Ennek a felelősségnek a fényében van néhány szabályunk arra vonatkozóan, hogy mit nem tehetsz közzé, melyek többsége vagy a saját védelmedet, vagy a hozzád hasonló többi felhasználó védelmét szolgálja. Kérjük, ne feledd, hogy az általunk közzétett tartalom csak általános tájékoztató célokat szolgál, ezért ha egy adott kérdésben (például orvosi, jogi vagy pénzügyi kérdésekben) szakértői tanácsra van szükséged, akkor kérj segítséget egy engedéllyel rendelkező vagy képzett szakembertől. Egyéb fontos közleményeket és kizáró nyilatkozatokat is tartalmazunk, ezért olvasd el ezeket a felhasználási feltételeket teljes egészében.

Az átláthatóság kedvéért, vannak más szervezetek, mint például a helyi Wikimédia szervezetek és egyesületek, melyeknek ugyanaz a küldetésük, mégis jogilag függetlenek és különállóak a Wikimédia Alapítványtól, és nem tartoznak felelősséggel a weboldal működéséért vagy tartalmáért.

1. Szolgáltatásaink

A Wikimédia Alapítvány célja, hogy ösztönözze az ingyenes többnyelvű tartalmak növekedését, fejlesztését és terjesztését, valamint, hogy e wiki-alapú projektek teljes tartalmát ingyenesen a nyilvánosság számára elérhetővé tegye. A mi feladatunk a világ legnagyobb, közösen szerkesztett referenciaprojektjeinek befogadása, melyek itt találhatóak. Mi azonban csak tárhelyszolgáltatóként működünk, fenntartva azt az infrastruktúrát és szervezeti keretet, ami lehetővé teszi a felhasználóink számára, hogy a Wikimédia projekteket maguk építsék a tartalomhoz való hozzájárulással és annak szerkesztésével. Egyedülálló szerepünk miatt van néhány dolog, amivel tisztában kell lenned, amikor a hozzád, a Projektekhez és a többi felhasználóhoz fűződő kapcsolatunkat vizsgálod:

As used throughout the rest of the Terms of Use, our services consist of: The Project Websites we host, technological infrastructure that we maintain, and any technical spaces that we host for the maintenance and improvement of our Projects.

Because of our unique role, there are a couple of things you should be aware of when considering our relationship to you, the Projects, and other users:

 1. Nem vállalunk szerkesztői szerepkört: Mivel a Wikimédia-projektek közös szerkesztésen alapulnak, az általunk tárolt tartalmak túlnyomó többségét a hozzád hasonló felhasználók biztosítják, és mi nem vállalunk szerkesztői szerepet. Ez azt jelenti, hogy általában nem ellenőrizzük vagy szerkesztjük a Projektek weboldalainak tartalmát, és nem vállalunk semmilyen felelősséget ezért a tartalomért. Hasonlóképpen, hacsak másként nem határoztuk meg kifejezetten, nem támogatjuk a szolgáltatásainkon keresztül kifejtett véleményeket, és nem képviseljük vagy garantáljuk a beküldött közösségi tartalmak igazságtartalmát, pontosságát vagy megbízhatóságát a Projektekben.
 2. Felelősséggel tartozol a saját tetteidért: A Wikimédia-projektekben végzett szerkesztéseidért és hozzájárulásaidért jogi felelősséggel tartozol, ezért saját védelmed érdekében légy óvatos, és kerüld az olyan tartalmakhoz való hozzájárulást, melyek bármely alkalmazandó törvény értelmében büntetőjogi vagy polgári jogi felelősségre vonást eredményezhetnek. Az egyértelműség kedvéért az alkalmazandó jog legalább az Amerikai Egyesült Államok törvényeit magában foglalja. Bár nem biztos, hogy egyetértünk az ilyen lépésekkel, figyelmeztetjük a szerkesztőket és közreműködőket, hogy a hatóságok más országok törvényeit is alkalmazhatják veled szemben, beleértve a lakóhelyed, illetve a tartalom megtekintésének vagy szerkesztésének helye szerinti helyi törvényeket is. A WMF általában nem tud semmilyen védelmet, garanciát, mentességet vagy kártalanítást nyújtani.

2. Adatvédelem

Arra kérünk, hogy olvasd el az Adatvédelem feltételeit, hogy tisztában legyél azzal, hogyan gyűjtjük és használjuk fel az adataidat. Mivel szolgáltatásainkat a világ minden táján használják, az általunk gyűjtött személyes adatokat az Amerikai Egyesült Államokban vagy bármely más olyan országban tárolhatjuk és feldolgozhatjuk, ahol mi vagy ügynökeink telephelyeket tartanak fenn. Szolgáltatásaink igénybevételével engedélyezed az adatoknak az országodon kívülre történő ilyen jellegű továbbítását.

3. Az általunk kiszolgált tartalom

 1. Egyes anyagokat kifogásolhatónak vagy tévesnek találhatsz: Mivel a felhasználók által készített vagy összegyűjtött tartalmak széles skáláját kínáljuk, előfordulhat, hogy olyan anyagokkal találkozol, melyeket sértőnek, tévesnek, félrevezetőnek, félremagyarázottnak vagy más módon kifogásolhatónak találsz. Ezért arra kérnénk, hogy józan ésszel és megfelelő ítélőképességgel járj el, amikor szolgáltatásainkat használod.
 2. Tartalmunk csak általános tájékoztató célokat szolgál: Bár számos szakmai témához kapcsolódó információ található nálunk, beleértve az orvosi, jogi vagy pénzügyi kérdéseket, ez a tartalom csak általános tájékoztató célokat szolgál. Nem tekinthető szakmai tanácsadásnak. Kérjük, hogy a Projekt weboldalain található bármely információ, vélemény vagy tanács alapján történő cselekvés helyett inkább kérj független szakmai tanácsadást az adott területen engedéllyel vagy képesítéssel rendelkező személytől.

4. Tartózkodás egyes magatartásoktól

A Wikimédia Alapítvány által üzemeltetett projektek csak a hozzád hasonló felhasználók élő közösségének köszönhetően léteznek, akik együttműködnek a tartalom megírásában, szerkesztésében és gondozásában. Örömmel fogadjuk részvételedet ebben a közösségben. Arra biztatunk, hogy a közösségen belüli kapcsolataidban légy udvarias és civilizált, cselekedj jóhiszeműen, és végezz olyan szerkesztéseket, melyek célja a közös Projekt küldetésének elősegítése.

Bizonyos tevékenységek, akár legálisak, akár illegálisak, károsak lehetnek más felhasználókra nézve és sérthetik szabályainkat, valamint felelősségre vonást is eredményezhetnek. Ezért a saját és a többi felhasználó védelme érdekében nem folytathatsz ilyen tevékenységeket az oldalainkon. Ezek a tevékenységek a következőek:

Mások zaklatása és kihasználása
 • Zaklatás, fenyegetés, követés, spamelés vagy vandalizmus; és
 • Lánclevelek, levélszemét vagy spam küldése más felhasználóknak.
Mások magánéletének megsértése
 • Az Amerikai Egyesült Államok törvényei vagy más alkalmazandó törvények (beleértve a lakóhelyedet vagy a tartalom megtekintésének vagy szerkesztésének helyét) értelmében mások személyiségi jogainak megsértése;
 • Személyesen azonosítható adatok kérése zaklatás, kizsákmányolás, a magánélet megsértése vagy bármilyen, a Wikimédia Alapítvány által nem kifejezetten jóváhagyott promóciós vagy kereskedelmi céllal; és
 • Személyazonosításra alkalmas adatok kérése 18 év alatti személyektől illegális célból, vagy a kiskorúak egészségére vagy biztonságára vonatkozó hatályos törvények megsértése.
Hamis nyilatkozatok tétele, hamis személyazonosság vagy csalás
 • Szándékosan vagy tudatosan olyan tartalom közzététele, ami rágalmazásnak vagy becsületsértésnek minősül;
 • Megtévesztő szándékkal hamis vagy pontatlan tartalmak közzététele;
 • Más felhasználó vagy személy megszemélyesítésének kísérlete, bármely természetes vagy jogi személyhez vagy szervezethez való tartozásának hamis bemutatása, vagy egy másik felhasználó felhasználónevének megtévesztő szándékkal történő használata; valamint
 • Csalás elkövetése.
Jogsértés
 • Szerzői jogok, védjegyek, szabadalmak vagy egyéb tulajdonosi jogok megsértése a hatályos jogszabályok szerint.
Szolgáltatásaink illegális célú használata
 • Gyermekpornográfia vagy bármely más olyan tartalom közzététele, ami sérti a gyermekpornográfiára vonatkozó érvényes törvényeket;
 • Az alkalmazandó törvények szerint jogellenes obszcén anyagok közzététele vagy kereskedelme; és
 • A szolgáltatások olyan módon történő használata, amely ellentétes a mindenkori törvényekkel.
A lehetőségek zavart keltő vagy célnak nem megfelelő illegális használata
 • Olyan tartalmak közzététele vagy terjesztése, melyek vírusokat, rosszindulatú szoftvereket, férgeket, trójai falovakat, rosszindulatú kódokat vagy más olyan eszközöket tartalmaznak, amelyek károsíthatják műszaki rendszerünket, illetve felhasználóink rendszerét;
 • Az oldal olyan automatikus használata, amely visszaélésszerű vagy a szolgáltatásokat zavaró, és amit a Wikimédia közösség nem hagyott jóvá;
 • A szolgáltatások megzavarása azáltal, hogy indokolatlanul nagy terhet ró a Projekt weboldalára vagy a Projekt weboldalához kapcsolódó hálózatokra vagy szerverekre;
 • A szolgáltatások megzavarása azáltal, hogy a Projekt bármelyik weboldalát elárasztják olyan kommunikációval vagy egyéb forgalommal, ami arra utal, hogy a Projekt weboldalát nem komolyan szándékozik a megjelölt célra használni;
 • Számítógépes rendszereink bármely nem nyilvános területéhez való tudatos hozzáférés, annak manipulálása vagy jogosulatlan használata; és
 • Bármely technikai rendszerünk vagy hálózatunk sebezhetőségének feltérképezése, átvizsgálása vagy tesztelése, kivéve, ha az alábbi feltételek mindegyike teljesül:
 • Disrupting the services by inundating any of the Project Websites with communications or other traffic that suggests no serious intent to use the Project website for its stated purpose;
 • Knowingly accessing, tampering with, or using any of our non-public areas in our computer systems without authorization; and
 • Probing, scanning, or testing the vulnerability of any of our technical systems or networks unless all the following conditions are met:
 • az ilyen tevékenységek nem sértik vagy zavarják meg indokolatlanul technikai rendszereinket vagy hálózatainkat;
 • ezek az aktivitások nem személyes haszonszerzésre irányulnak (kivéve a munkádért járó elismerést);
 • minden sebezhetőséget jelentesz a MediaWiki fejlesztőinek (vagy magad orvosolod); és
 • nem rosszindulatú vagy romboló szándékkal vállalsz ilyen tevékenységeket.

Shortcut:
Policy:PAID
Fizetett közreműködés eltitkolása

Ezen felhasználási feltételek tiltják a megtévesztő tevékenységeket, ide értve az érdekeltségek elhallgatását, a megszemélyesítést és a csalást. Hogy ezeknek a szabályoknak megfelelj, meg kell nevezned a megbízódat, ügyfeledet, érdekeltségedet minden olyan szerkesztés esetén, amelyért ellenszolgáltatást kaptál, vagy várhatóan kapni fogsz. Ezt az alábbiak közül legalább egy módon meg kell tenned:
 • feltünteted a szerkesztői lapodon;
 • feltünteted a fizetett szerkesztéssel érintett szócikk vitalapján;
 • feltünteted a fizetett szerkesztéssel érintett szerkesztések szerkesztési összefoglalójában.
 • In addition, if you make a public posting off the Projects advertising editing services on Wikipedia in exchange for compensation of any kind, you must disclose all Wikipedia accounts you have used or will use for this service in the public posting on the third-party service.
Az alkalmazandó jogszabályok, illetve a közösség és az Alapítvány irányelvei és útmutatói (mint amilyenek az összeférhetetlenségekkel kapcsolatosak) tovább korlátozhatják a fizetett szerkesztéseket, vagy további, részletesebb nyilatkozatokat írhatnak elő.
Bármely Wikimédia-projekt közössége elfogadhat a fizetett közreműködésekre vonatkozó alternatív közzétételi irányelvet. Ha valamely projekt alternatív közzétételi irányelvet fogad el, akkor – amikor abban a projektben működsz közre - az ebben a szakaszban ismertetett irányelv helyett annak az irányelvnek is megfelelhetsz. A fizetett közreműködésekre vonatkozó alternatív közzétételi irányelv csak abban az esetben írja felül ezeket a követelményeket, ha az adott projekt közössége azt jóváhagyta és felsorolásra került az alternatív közzétételi irányelveket listázó oldalon.
 • A Wikimedia Project community may adopt an alternative paid contribution disclosure policy which may supplement or replace this section. If a Project adopts an alternative disclosure policy, you may comply with that policy instead of the requirements in this section (titled "Paid Contributions Without Disclosure") when contributing to that particular Project.
További információkért, kérjük, olvasd el a fizetett szerkesztések nyilvánosságra hozataláról szóló Gyakori Kérdések részt.

Fenntartjuk a jogot, hogy a fentiek végrehajtásával kapcsolatban mérlegelési jogkörünket gyakorolhassuk.

Marketing Company Mediations

Undisclosed editing by users receiving compensation creates an unreasonable burden on volunteer editors who investigate and enforce community policies. Therefore, for violations of this section related to undisclosed paid editing, you agree to submit to binding "Med-Arb" (a "Marketing Company Mediation") as described in section 14 of these Terms of Use.

5. Jelszóvédelem

Te vagy felelős a saját jelszavad védelméért és egyéb biztonsági hitelesítő adataid megóvásáért; soha ne áruld el azokat másnak.

6. Védjegyek

Bár a projekt weboldalain található tartalmak újrafelhasználása terén jelentős szabadsággal rendelkezel, fontos, hogy a Wikimédia Alapítványnál megvédjük védjegyjogainkat, hogy megvédhessük felhasználóinkat a csalárd imitátoroktól. Emiatt arra kérünk, hogy tartsd tiszteletben a védjegyeinket. A Wikimédia Alapítvány valamennyi védjegye a Wikimédia Alapítvány tulajdona, és a kereskedelmi nevek, védjegyek, szolgáltatási védjegyek, logók vagy domainnevek bármiféle használatának meg kell felelnie a jelen felhasználási feltételeknek és a Védjegyvédelemnek.

7. Tartalom licencelése

A szabad tudás és a szabad kultúra közösségeinek gyarapítása érdekében a projektekhez csatlakozó minden felhasználónak átfogó engedélyt kell adnia a nagyközönség számára, hogy hozzájárulásait szabadon továbbterjeszthesse és újrafelhasználhassa, feltéve, hogy a felhasználás megfelelően feltüntetésre kerül, és ugyanez a szabadság az újrafelhasználás és az újraelosztás tekintetében a származékos művekre is vonatkozik. Azzal a célunkkal összhangban, hogy a lehető legszélesebb közönség számára ingyenes információt nyújtsunk, szükség esetén megköveteljük, hogy minden beérkezett tartalom engedélyezve legyen, hogy bárki szabadon újra felhasználhassa, aki hozzá kíván férni.

Elfogadod az alábbi feltételeket:

 1. A szerzői joggal rendelkező szövegek: Amikor olyan szöveget csatolsz, melynek szerzői joga a tiéd, beleegyezel, hogy a következő licencek szerint használod:

  • [$1 Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported License] ("CC BY-SA"), és
  • [$2 GNU Free Documentation License] ("GFDL") ("GFDL") (változatlanul, változatlan részek, címlap- vagy hátlapszövegek nélkül).

  (A további felhasználók bármelyik licencnek vagy mindkettőnek megfelelhetnek.)

  Reusers may comply with either license or both.


  Az egyetlen kivétel az, ha a projekt kiadásához vagy funkciójához más licenc szükséges. Ebben az esetben beleegyezel abba, hogy az adott licenc alapján licenceled az általad hozzáadott szöveget. Például a felhasználási feltételek ezen változatának közzétételekor az angol nyelvű Wikihírek előírja, hogy minden szöveges tartalom a Creative Commons Attribution 2.5 Generic License (CC BY 2.5) licenc alatt áll, és nem igényel kettős licencet a GFDL-lel.

  Kérünk, vedd figyelembe, hogy ezek a licencek engedélyezik a szerkesztéseid kereskedelmi célú felhasználását, amennyiben az ilyen felhasználás megfelel a feltételeknek.

 2. Megnevezés: A megnevezés ezen licencek fontos része. Figyelembe vesszük a szerkesztők (köztük Te magad) megnevezését – ahol szükséges. Szerkesztéseiddel elfogadod, hogy megneveznek az alábbi módok egyikén:
  1. Ha lehetséges, URL-hivatkozással a lap(ok)ra, melyeket szerkesztettél (mivel minden lap rendelkezik laptörténettel, amely a szerzőt és az összes szerkesztőt is listázza);
  2. URL-hivatkozással egy külső, stabil, szabadon felhasználható alternatívára, melynek licence kompatibilis az eredetivel, és megnevezi a lap(ok) szerkesztőit; vagy
  3. Az összes szerkesztő listázása (ez esetben kérjük, vedd figyelembe, hogy néhány közreműködés nagyon apró, vagy irreleváns).
 3. Szöveg importálása: Lehetőséged van máshol talált vagy másokkal közösen írt szövegek importálására, de ebben az esetben garantálod, hogy a szöveg a CC BY-SA 3.0 licenccel (vagy a fentiek szerint más licenccel, ha a projekt kiadása vagy funkciója kivételesen megköveteli) kompatibilis feltételek mellett áll rendelkezésre ("CC BY-SA"). Kizárólag GFDL alatt elérhető tartalom nem megengedett.

  Elfogadod, hogy ha olyan CC BY-SA licenc alatt importálsz szöveget, amely előírja a forrásmegjelölést, akkor ésszerű módon hivatkoznod kell a szerző(k)re. Ahol az ilyen hivatkozás általában az laptörténeteken keresztül történik (például Wikimédia-belső másolás), ott elegendő a szöveg importálásakor a szöveg szerkesztési összefoglalójában megadni a hivatkozást, mely a laptörténetben kerül rögzítésre. A hivatkozási kötelezettség néha túl tolakodó az adott körülmények között (függetlenül a licenctől), és lehetnek olyan esetek, amikor a Wikimédia közösség úgy dönt, hogy az importált szöveg emiatt nem használható fel.

 4. Nem szöveges média: A projektek nem szöveges médiája különböző licencek alatt érhető el, melyek támogatják a korlátlan újrafelhasználás és terjesztés általános célját. Amikor nem szöveges médiával segítesz, beleegyezel, hogy megfelelsz az ilyen licencekre vonatkozó, a Licencvédelemben leírt követelményeknek, valamint azon projekt kiadásra vagy funkcióra vonatkozó feltételeknek, amihez hozzájárulsz. Lásd még a Wikimédia Commons Licencelési Szabályzat további információit a nem szöveges médiával kapcsolatos hozzájárulásról az adott projekthez.
 5. A licenc nem vonható vissza: Kivéve, ha ez összeegyeztethető a saját licenceddel, vállalod, hogy nem vonod vissza egyoldalúan a jelen felhasználási feltételek alapján a Wikimédia-projektekhez vagy funkciókhoz adott szöveges tartalomra vagy nem szöveges médiára vonatkozó licencet, és nem kezdeményezed annak érvénytelenítését, még akkor sem, ha megszünteted a szolgáltatásaink használatát.
 6. Közkincs tartalom: A közkincsnek minősülő tartalmakat szívesen fogadjuk! Fontos azonban, hogy megerősítsd a tartalom közkincs státuszát az Amerikai Egyesült Államok törvényei szerint, valamint bármely más ország törvényei szerint, ahogyan azt az adott projektkiadás megköveteli. Ha közkincsnek minősülő tartalommal jelentkezel, szavatolod, hogy az anyag valóban közkincs, és beleegyezel, hogy azt megfelelően jelzed.
 7. Újrafelhasználás: Az általunk tárolt tartalmakat megoszthatod máshol, viszont ez nem vonatkozik a „fair use”, vagy egyéb, jogvédett tartalmakra. Az újrafelhasználás során figyelemmel kell lenni a vonatkozó lincencekre.
  A Wikimédia közössége által létrehozott tartalmak újrafelhasználásakor mindig meg kell nevezned az eredeti szerkesztőket, az alábbi módszerek egyikével:
  1. Ha lehetséges, URL-hivatkozással a lap(ok)ra (mivel minden lap rendelkezik laptörténettel, amely a szerzőt és az összes szerkesztőt is listázza);
  2. URL-hivatkozással egy külső, stabil, szabadon felhasználható alternatívára, melynek licence kompatibilis az eredetivel, és megnevezi a lap(ok) szerkesztőit; vagy
  3. Az összes szerkesztő listázása (ez esetben kérjük, vedd figyelembe, hogy néhány közreműködés nagyon apró, vagy irreleváns).

  Amennyiben a szöveges tartalom más forrásból származik, lehetséges, hogy a tartalom kompatibilis CC BY-SA licenc alatt áll, de nem GFDL licenc alatt (a fenti "Szöveg importálása" pontban leírtak szerint). Ebben az esetben vállalod, hogy betartod a kompatibilis CC BY-SA licencet, és nem áll módodban a GFDL szerinti újbóli licencelés. Az újrafelhasználni vagy továbbterjeszteni kívánt tartalomra vonatkozó licenc meghatározásához érdemes átnézni az oldal láblécét, az oldal előzményeit, valamint a vitalapot.

  Ezen túlmenően, felhívjuk a figyelmedet, hogy a külső forrásból származó és a projektbe bevitt szövegek olyan licenc alatt állhatnak, ami további szerzői jogi követelményeket támaszt. A felhasználók beleegyeznek, hogy ezeket a további szerzői jogi hivatkozási követelményeket egyértelműen jelzik. A projekttől függően az ilyen követelmények megjelenhetnek például egy bannerben vagy más megjegyzésekben, amelyek felhívják a figyelmet arra, hogy a tartalom egy része vagy egésze eredetileg máshol jelent meg. Amennyiben vannak ilyen látható jelölések, a további felhasználóknak meg kell őrizniük azokat.

  Bármely nem szöveges adathordozó esetében vállalod, hogy betartod azt a licencet, amely alapján a művet közzétették (amely a műre kattintva és a szerzői jogra vonatkozó rész megtekintésével, vagy a mű forrásoldalának áttekintésével megismerhető). Az általunk elhelyezett tartalmak újrafelhasználásakor vállalod, hogy betartod a vonatkozó, az alapul szolgáló licenc vagy licencek szerinti hivatkozási követelményeket.

 8. A projekt weboldaláról származó szöveg módosítása vagy kiegészítése esetén elfogadod: hogy a módosított vagy hozzáadott tartalmat CC BY-SA 3.0 vagy újabb licenc alá helyezed (vagy a fentiek szerint más licenc alá, ha a projekt adott kiadása vagy tulajdonsága kivételesen megköveteli).
  Ha módosítod vagy kiegészítesz bármilyen nem szöveges anyagot, amit a projekt weboldaláról szereztél be, beleegyezel, hogy a módosított vagy hozzáadott tartalmat a licencnek megfelelően licenceled, bármilyen licenc alapján lett is elérhetővé téve a mű.
  Mind a szöveges tartalom, mind a nem szöveges média esetében vállalod, hogy egyértelműen jelzed, hogy az eredeti művet módosították. Amennyiben szöveges tartalmat használsz újra egy wikiben, elegendő, ha az oldal előzményeiben feltünteted, hogy változtattál az átvett szövegen. Minden egyes másolat vagy módosított változat esetében, amit közzéteszel, beleegyezel abba, hogy feltünteted a licencelésre vonatkozó közleményt, ami tartalmazza, hogy a mű milyen licenc alapján került kiadásra, valamint a licenc szövegére mutató hiperlinket vagy URL-címet, vagy magának a licencnek a másolatát.

8. DMCA megfelelés

A Wikimédia Alapítvány biztosítani szeretné, hogy az általunk tárolt tartalmakat más felhasználók felelősségre vonástól való félelem nélkül újra felhasználhassák, és hogy azok ne sértsék mások tulajdonjogát. A felhasználóinkkal, valamint más alkotókkal és szerzői jogtulajdonosokkal szembeni korrektség jegyében a mi politikánk az, hogy válaszolunk az állítólagos jogsértésről szóló értesítésekre, melyek megfelelnek a Digital Millennium Copyright Act (DMCA) formalitásának. A DMCA értelmében, megfelelő körülmények között, töröljük a rendszerünket és hálózatunkat ismételten megsértő felhasználókat és fiókbirtokosokat.

Ugyanakkor azt is elismerjük, hogy nem minden letiltási értesítés érvényes vagy jóhiszemű. Ilyen esetekben határozottan arra ösztönözzük a felhasználókat, hogy amennyiben úgy vélik, hogy a DMCA letiltási felszólítás érvénytelen vagy helytelen, nyújtsanak be fellebbezést. További információt a $lumendb (korábbi nevén $chilling) oldalon találsz arról, hogy mit kell tenned, ha úgy gondolod, hogy egy DMCA-értesítés helytelenül lett benyújtva.

Ha olyan tartalmak tulajdonosa vagy, melyeket a projektek valamelyikén az engedélyed nélkül, helytelenül használnak, a DMCA értelmében kérheted a tartalom eltávolítását. Ha ilyen kérelmet szeretnél benyújtani, kérjük, küldj nekünk egy e-mailt az legal@wikimedia.org címen, vagy küldj levelet a kijelölt képviselőnknek ezen a címen.

Alternatív megoldásként kérvényt is írhatsz a közösségünknek, mely gyakran gyorsabban és hatékonyabban kezeli a szerzői jogi problémákat, mint ahogyan azt a DMCA előírja. Ebben az esetben posztolhatsz egy bejegyzést, amelyben kifejted a szerzői joggal kapcsolatos aggályaidat. A különböző projektkiadások megfelelő eljárásainak nem kimerítő és nem hiteles listáját itt találod. Mielőtt DMCA-követelést nyújtasz be, lehetőséged van arra is, hogy e-mailt küldj a közösségnek erre a címre: info@wikimedia.org.

9. Más oldalak és erőforrások

Kizárólag a te felelősséged, hogy harmadik fél webhelyeit vagy erőforrásait használod. Bár a projektek tartalmaznak harmadik felek weboldalaira és erőforrásaira mutató linkeket, nem támogatjuk és nem vagyunk felelősek, valamint nem vállalunk felelősséget azok elérhetőségéért, pontosságáért, illetve a kapcsolódó tartalmakért, termékekért vagy szolgáltatásokért (beleértve, korlátozás nélkül, a vírusokat vagy egyéb letiltó funkciókat), továbbá nem vagyunk kötelesek ellenőrizni az ilyen harmadik féltől származó tartalmakat.

10. Weboldalak ügyintézése

A közösség elsődleges szerepet játszik a különböző projektkiadásokra vonatkozó irányelvek létrehozásában és betartatásában. A Wikimédia Alapítványnál ritkán avatkozunk be a közösség szabályzatról, és annak érvényesítéséről hozott döntéseibe. Szokatlan esetben felmerülhet az igény, vagy a közösség kérheti tőlünk, hogy egy különösen problémás felhasználóval foglalkozzunk, mert az jelentősen megzavarja a projektet vagy veszélyes viselkedést tanúsít. Ilyen esetekben fenntartjuk a jogot, de nem vagyunk kötelesek:

It is possible to notify us of illegal content, or content that violates our Terms of Use (including all policies and other documents incorporated by reference) for other reasons by contacting us directly. However, you can typically make a request directly to the Project's community: this may be more efficient, and is more consistent with our Projects' aim to empower the user community.

Each Project will usually provide "Help" or "Contact" pages for further guidance, or specific tools for reporting issues. Alternatively – if in doubt – you can ask members of the community for help, by sending an email to info@wikimedia.org or a more language-specific address from the Volunteer Response Team page. Please note that these mailboxes are monitored by users of the Projects, not the Foundation. As a result, they should not be threatened or issued with legal demands.

If you contact the Foundation with a problem, we will typically explore whether and how existing community-led mechanisms can investigate and, where appropriate, resolve it.

In an unusual case, the need may arise, or the community may ask us, to address an especially problematic user or especially problematic content because of significant Project disturbance or dangerous behavior. In such cases, we reserve the right, at our sole discretion (or where legally compelled), to:

 • A szolgáltatás használatának kivizsgálása (a) annak megállapítása érdekében, hogy történt-e a jelen Felhasználási feltételek, a Projekt kiadásának szabályzata vagy más alkalmazandó törvény vagy szabályzat megsértése, vagy (b) bármely alkalmazandó törvény, jogi eljárás vagy megfelelő szabályzati kérelem teljesítése érdekében;
 • csalás, biztonsági vagy technikai problémák felderítése, megelőzése vagy egyéb módon történő kezelése, illetve a felhasználói támogatási kérések megválaszolása;
 • A jelen felhasználási feltételeket megsértő felhasználók hozzájárulásának elutasítása, letiltása vagy a hozzájáruláshoz való hozzáférés korlátozása;
 • Eltiltani egy felhasználót a szerkesztéstől vagy a hozzászólásoktól, vagy letiltani egy felhasználó fiókját vagy hozzáférését a jelen Felhasználási feltételek megsértése miatt, beleértve a szerzői jogok ismételt megsértését;
 • jogi lépéseket tenni a jelen felhasználási feltételeket megsértő felhasználókkal szemben (beleértve a rendőrségnek történő bejelentést); és
 • Egyébként a projekt weboldalainak olyan módon történő kezelése, ami elősegíti azok megfelelő működését, valamint védi a saját és felhasználóink, licencadóink, partnereink és a nyilvánosság jogait, tulajdonát és biztonságát.
 • Ban a user from editing or contributing or block a user's account or access for actions violating these Terms of Use, including repeat posting of unlawful material under applicable law in line with human rights principles;
 • Take legal action against users who violate these Terms of Use (including reports to law enforcement authorities); and
 • Manage otherwise the Project websites in a manner designed to facilitate their proper functioning and protect the rights, property, and safety of ourselves and our users, licensors, partners, and the public.

Those Foundation moderation activities may be informed or performed by software (such as traffic flood ("Denial of Service") protection). In those cases human review is normally available, upon request.

A felhasználóink és a projektek érdekében, abban a szélsőséges esetben, ha egy személy profilját vagy hozzáférését ezen rendelkezés értelmében letiltották, tilos egy másik fiókot létrehoznia vagy használnia ugyanazon a projekten, vagy hozzáférést kérnie ugyanahhoz a projekthez, kivéve, ha erre kifejezett engedélyt adunk. A közösség hatáskörének korlátozása nélkül, a Wikimédia Alapítvány maga nem tiltja meg a szerkesztést vagy a közreműködést, illetve nem blokkolja a felhasználó profilját vagy hozzáférését kizárólag olyan jóhiszemű kritika miatt, mely nem vezet a jelen felhasználási feltételeket vagy a közösségi irányelveket egyébként sértő cselekedetekhez.

A Wikimédia-közösség és annak tagjai is tehetnek lépéseket, ha a közösség vagy az Alapítvány adott projektkiadásra vonatkozó szabályzata ezt engedélyezi, beleértve, de nem kizárólagosan, a figyelmeztetést, a vizsgálatot, a blokkolást vagy a kitiltást, ha a felhasználók megsértik ezeket a szabályokat. Elfogadod, hogy tiszteletben tartod a közösség által az adott projektkiadásra vonatkozóan létrehozott vitarendező testületek (például döntőbizottságok) végleges döntéseit; ezek a döntések az adott projektkiadásra vonatkozó szabályzatban meghatározott rendelkezések szerinti szankciókat is tartalmazhatnak.

Különösen problémás felhasználók, akiket több projektkiadáson is letiltottak, vagy akiknek a hozzáférését több projektkiadáson is letiltották, a Globális tiltási szabályzat szerint az összes projektkiadásból kitiltásra kerülhetnek. A kuratóriumi döntésekkel vagy a jelen Felhasználási feltételekkel ellentétben a közösség által létrehozott irányelveket, melyek vonatkozhatnak egy vagy több projektkiadásra (mint például a Globális kitiltási irányelv), az érintett közösség saját eljárásai szerint módosíthatja.

Egy profil vagy a hozzáférés blokkolása vagy egy felhasználó kitiltása ezen rendelkezés alapján a jelen Felhasználási feltételek 12. szakaszának megfelelően történik.

If you believe we have not satisfactorily acted on a problematic content report, or if you have been subjected to a Foundation moderation action that you wish to challenge, you may be able to submit an appeal.  Other information about routes of appeal may also be explained to you at the time, or in Project-specific help pages.

We reserve the right to suspend (temporarily, or permanently) our handling of reports or other correspondence from users or third parties, whether about allegedly illegal or otherwise problematic content or conduct, or requesting appeals against moderation actions, if such correspondence was made in bad faith, repetitive, unfounded, and/or abusive. In appropriate circumstances, your email address may even be blocked on our email system(s), and you will then need to contact us at our postal address if you wish to further correspond with us during that block. For less serious cases (e.g. up to three polite emails about one or more meritless complaints), this is likely to be temporary. More frequent or more abusive communications are more likely to lead to permanent measures.

11. Indítványok és projektirányelvek

A Wikimédia Alapítvány kuratóriuma időről időre kiadja a hivatalos irányelvek szabályzatát. Ezen irányelvek némelyike kötelező lehet egy adott projekt vagy projektkiadás számára, és ha igen, akkor vállalod, hogy betartod azokat.

12. API Terms

We make available a set of APIs, which include documentation and associated tools, to enable users to build products that promote free knowledge. By using our APIs, you agree to abide by all applicable policies governing the use of the APIs, which include but are not limited to the User-Agent Policy, the Robot Policy, and the API:Etiquette (collectively, "API Documentation"), which are incorporated into these Terms of Use by reference.

12. Megszűnés

Bár reméljük, hogy maradsz és továbbra is részt veszel a projektekben, bármikor abbahagyhatod szolgáltatásaink használatát. Bizonyos (remélhetőleg valószínűtlen) körülmények között szükségessé válhat, hogy akár mi magunk, akár a Wikimédia közösség vagy annak tagjai (a 10. pontban leírtak szerint) megszüntetjük szolgáltatásaink egy részét vagy egészét, felmondjuk ezeket a felhasználási feltételeket, letiltjuk a fiókodat vagy a hozzáférésedet, vagy kitiltunk téged mint felhasználót. Ha a fiókodat vagy a hozzáférésedet letiltjuk vagy bármilyen más okból megszüntetjük, a nyilvános hozzászólásaid nyilvánosan elérhetőek maradnak (a hatályos irányelvekre is figyelemmel), és hacsak nem értesítünk másképp, továbbra is hozzáférhetsz nyilvános oldalainkhoz, kizárólag a projektek nyilvánosan elérhető tartalmainak olvasása céljából. Ilyen körülmények között azonban előfordulhat, hogy nem tudsz majd belépni a fiókodba vagy a beállításaidhoz. Fenntartjuk a jogot, hogy a szolgáltatásokat bármikor, indoklással vagy anélkül, értesítéssel vagy anélkül felfüggeszthetjük vagy megszüntethetjük. Még abban az esetben is, ha letiltjuk, blokkoljuk vagy más módon felfüggesztjük a részvételedet, a jelen Felhasználási feltételek továbbra is érvényben maradnak a vonatkozó rendelkezések tekintetében, beleértve az 1., 3., 4., 6., 7., 9-15. és 17. szakaszt.

14. Viták és illetékességek

Kiemelve a hangsúly kedvéért

Bízunk benne, hogy nem merülnek fel komolyabb nézeteltérések, de amennyiben mégis vita merülne fel, arra biztatunk, hogy a projektek vagy projektkiadások és a Wikimédia Alapítvány által biztosított vitarendezési eljárásokon keresztül próbálj meg megoldást találni. Ha jogi igényt szeretnél benyújtani velünk szemben, beleegyezel, hogy azt kizárólag a kaliforniai San Francisco megyében található állami vagy szövetségi bíróságon nyújtod be és oldod meg. Emellett elfogadod, hogy Kalifornia állam törvényei, valamint - amennyiben alkalmazható - az Amerikai Egyesült Államok törvényei irányadóak a jelen Felhasználási feltételek, valamint minden olyan jogi követelés tekintetében, amely közted és köztünk felmerülhet (a kollíziós jog elveire való hivatkozás nélkül). Beleegyezel, hogy aláveted magad a San Francisco megyében, Kaliforniában található bíróságok személyes joghatóságának, és elfogadod, hogy a bíróságok székhelye megfelelő a velünk vagy a jelen Felhasználási feltételekkel kapcsolatos bármely jogi eljárás vagy peres eljárás során.

Annak biztosítása érdekében, hogy a vitás ügyeket a felmerülésük után hamarosan kezeljük, elfogadod, hogy bármilyen ellentétes törvénytől vagy jogszabálytól függetlenül, a szolgáltatásaink vagy a jelen Felhasználási feltételek használatából eredő vagy azzal kapcsolatos bármilyen igényt vagy keresetindítási okot a vonatkozó elévülési időn belül kell benyújtanod, vagy ha ez korábbi, akkor egy (1) évvel azt követően, hogy az ilyen igény vagy keresetindítási ok alapjául szolgáló releváns tényeket elfogadható gondosság mellett fel lehetett volna fedezni (vagy örökre elévül).

Marketing Company Mediations

As described in section 4 of these Terms of Use, you agree to resolve violations of the Paid Contributions without Disclosure in a Marketing Company Mediation at the Foundation's discretion. Marketing Company Mediations are binding mediations where, at the end of either a half or full day session, any disputed items that remain unresolved will be decided by the mediator in a legally binding decision. They will be conducted in meetings by teleconference or videoconference. If an in-person meeting is required, then the Marketing Company Mediation will take place in San Francisco County, California. The parties will split all fees and expenses related to the mediation/arbitration equally.

You agree, as part of a Marketing Company Mediation, to cooperate with the Foundation, including by timely providing any documentation in your possession relating to your undisclosed paid editing activities including the accounts used, articles affected, and clients who purchased such services.

Marketing Company Mediations are subject to and governed by the Federal Arbitration Act to the extent that the mediator becomes an arbitrator. The prevailing party shall be entitled to recover its attorneys' fees (including all fees necessary to determine the applicability of the Marketing Company Mediation and to enforce the binding result) and all costs relating to the investigation and enforcement of its rights. A party may be deemed "prevailing" even if it is not successful on every claim asserted.

If for some reason the entirety of these Marketing Company Mediation requirements are found to be unenforceable, you agree to resolve any disputes as described in the beginning of this section.

15. Jogi nyilatkozat

Kiemelve a hangsúly kedvéért

A Wikimédia Alapítványnál mindent megteszünk annak érdekében, hogy oktatási és információs tartalmakat nyújtsunk a legszélesebb közönségnek, de szolgáltatásaink használata kizárólag a felhasználó kockázatára történik. Ezeket a szolgáltatásokat "ahogy van" és "ahogy rendelkezésre áll" alapon biztosítjuk, és határozottan kizárunk mindenféle kifejezett vagy hallgatólagos garanciát, beleértve, de nem kizárólagosan, az eladhatóság, a meghatározott célra való alkalmasság és a jogsértésmentesség hallgatólagos garanciáját. Nem garantáljuk, hogy szolgáltatásaink megfelelnek az előírt követelményeknek, biztonságosak, megszakításmentesek, időszerűek, pontosak vagy hibamentesek lesznek, illetve hogy az adataid biztonságban lesznek.

Nem vállalunk felelősséget harmadik fél tartalmáért, adataiért vagy tetteiért, és mentesülünk minden olyan ismert és ismeretlen követelés és káresemény alól, amely az ilyen harmadik féllel szembeni követelésből ered, vagy azzal bármilyen módon összefüggésben áll, így mentesülünk az ilyen harmadik féllel szemben támasztott követelések és károk alól. A tőlünk, illetve a szolgáltatásainkon keresztül vagy azokból származó, akár szóbeli, akár írásbeli tanácsadás vagy információ nem jelent semmilyen, a jelen Felhasználási Feltételekben külön nem rögzített garanciát.

Minden olyan anyagot, amit a szolgáltatásaink használata során töltesz le vagy más módon szerzel meg, saját belátásodra és kockázatodra teszed, és kizárólag te vagy felelős a számítógépes rendszeredben bekövetkező károkért vagy adatvesztésért, amely az ilyen anyagok letöltéséből ered. Elfogadod, hogy nem vállalunk felelősséget a szolgáltatás által fenntartott tartalmak vagy üzenetek törléséért, illetve a tárolás vagy továbbítás elmaradásáért. Fenntartjuk a jogot, hogy saját belátásunk szerint bármikor, előzetes értesítés mellett vagy anélkül korlátozást hozzunk létre a használatra és a tárolásra vonatkozóan.

Bizonyos államok vagy jogrendszerek nem engedélyezik az ebben a szakaszban szereplő kizárások típusait, így előfordulhat, hogy azok a törvényektől függően részben vagy egészben nem vonatkoznak rád.

16. Felelősség korlátozása

Kiemelve a hangsúly kedvéért

A Wikimédia Alapítvány nem vállal felelősséget semmilyen közvetlen, közvetett, véletlenszerű, különleges, speciális, járulékos vagy példaértékű kár miatt, beleértve, de nem kizárólagosan, a nyereség, a jó hírnév, a használat, az adatok vagy más szellemi veszteségek elvesztéséből eredő károkat, függetlenül attól, hogy tájékoztattak-e bennünket az ilyen károk lehetőségéről. Semmiképpen sem haladhatja meg a felelősségünk az ezer amerikai dollárt (USD 1000,00). Abban az esetben, ha az alkalmazandó jog nem teszi lehetővé a felelősség korlátozását vagy kizárását, illetve a járulékos vagy közvetett károkat, a fenti korlátozás vagy kizárás nem feltétlenül vonatkozik rád, bár a felelősségünket a hatályos jog által megengedett legteljesebb mértékben korlátozzuk.

17. Ezen Felhasználási Feltételek módosítása

Ahogy a Wikimédia közösség véleménye elengedhetetlen a projektek fejlődéséhez és karbantartásához, úgy hisszük, hogy a közösség véleménye alapvető fontosságú ahhoz, hogy ezek a felhasználási feltételek megfelelően szolgálják felhasználóinkat. A méltányos szerződéshez is elengedhetetlen. Ezért ezeket a felhasználási feltételeket, valamint a felhasználási feltételek jövőbeni lényeges módosításait legalább harminc (30) nappal a véleményezési időszak lejárta előtt a közösség rendelkezésére bocsátjuk véleményezésre. Ha egy jövőbeli javasolt módosítás lényeges, további 30 napot biztosítunk az észrevételek benyújtására, miután a javasolt módosítás fordítását legalább három (saját belátásunk szerint kiválasztott) nyelven közzétesszük. A közösséget arra ösztönözzük, hogy a javasolt felülvizsgálatot adott esetben más nyelvekre is fordítsák le. Jogi vagy adminisztratív okokból, pontatlan állítások kijavítása vagy a közösség észrevételeire adott válaszként történő módosítások esetén legalább három (3) napos előzetes értesítést biztosítunk.

Mivel időről időre szükségessé válhat a jelen Felhasználási feltételek módosítása, az ilyen módosításokról értesítést küldünk, és lehetőséget biztosítunk az észrevételek megfogalmazására a projekt weboldalain keresztül, valamint a [[[mail:wikimediaannounce-l|WikimediaAnnounce-l]] WikimediaAnnounce-L] oldalon közzétett értesítéssel. Ugyanakkor arra kérünk, hogy rendszeresen tekintsd át a jelen felhasználási feltételek legfrissebb változatát (elérhető a http://wikimediafoundation.org/wiki/Terms of use oldalon). Ha az értesítés és az áttekintési időszakot követően az új Felhasználási feltételek hivatalossá válását követően továbbra is igénybe veszed szolgáltatásainkat, az a Felhasználási feltételek részedről történő elfogadását jelenti. Amennyiben nem egyezel bele a Felhasználási feltételekbe, a Wikimédia Alapítvány és a hozzád hasonló felhasználók védelme érdekében nem használhatod szolgáltatásainkat.

18. Egyéb feltételek

A jelen Felhasználási feltételek nem teremtenek munkaviszonyt, ügynökségi, partnerségi vagy közös vállalkozási kapcsolatot közted és köztünk, a Wikimédia Alapítvány között. Amennyiben velünk nem született külön megállapodás, a jelen Felhasználási feltételek jelentik a teljes megállapodást köztünk és közted. Ha a jelen Felhasználási feltételek és a köztünk létrejött, aláírt írásbeli megállapodás között bármilyen ellentmondás van, az aláírt megállapodás az irányadó.

Elfogadod, hogy értesítést küldhetünk neked, beleértve a Felhasználási feltételek módosításait is, e-mailben, postai úton vagy a projekt weboldalain közzétett értesítésekkel.

Ha bármilyen körülmények között nem alkalmazzuk vagy nem érvényesítjük a jelen Felhasználási feltételek bármely rendelkezését, az nem jelenti az adott rendelkezésről való lemondást.

Tudomásul veszed, hogy - hacsak írásban másként nem állapodtunk meg - nem várhatsz fizetést semmilyen tevékenységért, hozzájárulásért vagy ötletért, melyet nekünk, a közösségnek, a Wikimédia-projekteknek vagy a projektkiadásoknak nyújtasz.

A jelen Felhasználási feltételek bármely ellentétes rendelkezése ellenére mi (a Wikimédia Alapítvány) és Te is megállapodunk abban, hogy nem módosítjuk a projektekben vagy projektkiadásokban alkalmazott szabad licencek vonatkozó feltételeit és követelményeit, amennyiben a jelen Felhasználási feltételek engedélyezik az ilyen szabad licencet.

Ezek a felhasználási feltételek angol nyelven íródtak (USA). Bár reméljük, hogy a jelen Felhasználási feltételek fordításai pontosak, az eredeti angol nyelvű változat és a fordítás közötti jelentésbeli eltérések esetén az eredeti angol nyelvű változat a mérvadó.

Ha a jelen Felhasználási feltételek bármely rendelkezése vagy rendelkezésének egy része jogellenesnek, érvénytelennek vagy végrehajthatatlannak bizonyul, az adott rendelkezés vagy rendelkezésének egy része a jelen Felhasználási feltételekből leválaszthatónak minősül, és a megengedett legnagyobb mértékben kerül érvényesítésre, és a jelen Felhasználási feltételek minden más rendelkezése teljes mértékben érvényben marad.

Köszönjük!

Köszönjük, hogy időt szakítasz a jelen Felhasználási feltételek elolvasására, és nagyon örülünk, hogy részt veszel a projektekben és igénybe veszed szolgáltatásainkat. Hozzájárulásoddal segítesz valami igazán nagy dolgot létrehozni - nem csak egy fontos, közösen szerkesztett referenciaprojektek gyűjteményét, mely olyan milliók számára nyújt oktatást és információt, akik máskülönben nem férnének hozzá, hanem egy hasonlóan gondolkodó és elkötelezett társaidból álló, élénk közösséget is, mely egy nagyon nemes célra törekszik.


Jelen Felhasználási feltételek hatályba léptek 2023. június 7-én. A feltételek előző verziói:


Felhívjuk figyelmét, hogy a dokumentum eredeti angol verziójának és a fordításnak a jelentésében vagy értelmezésében fennálló eltérések esetén az eredeti angol változat az irányadó.