Wikimedia Foundation Terms of Use

From Wikimedia Foundation Governance Wiki
This page is a translated version of the page Policy:Terms of Use and the translation is 99% complete.
Outdated translations are marked like this.

Shortcut :
ToU

Termenii noștri de Utilizare

Imaginați-vă o lume în care orice ființă umană poate împărtăși liber noțiuni din întreaga cunoaștere. Acesta este scopul nostru.Declarația privind Viziunea noastră

Bine ați venit la Wikimedia! Fundația Wikimedia, Inc. („noi” sau „Fundația”) este o organizație caritabilă non-profit, cu sediul în San Francisco, California, Statele Unite, a cărei misiune este de a încuraja și stimula lumea de pe tot globul să scrie și să dezvolte un conținut sub licență liberă sau în domeniul public, și să-l disemineze eficient și global, gratuit.

Pentru a susține vibranta noastră comunitate, noi asigurăm infrastructura esențială și cadrul organizațional pentru dezvoltarea proiectelor wiki multilngvistice și a editorilor săi (astfel explicat în Pagina proiectelor Wikimedia) (aici denumite „Proiecte”) și alte eforturi care servesc acestă misiune. Noi luptăm pentru a face și a păstra conținut educațional și informațional în cadrul proiectelor existente pe internet, gratuite și perpetue.

Vă invităm („pe dumneavoastră” sau „utilizatorul”) ca cititor sau contribuitor al Proiectelor Wikimedia, și vă încurajăm să vă alăturați comunității Wikimedia. Înainte să participați, vă rugăm, totuși, să citiți și să fiți de acord cu următorii termeni de utilizare („Termeni de Utilizare”).

Overview

Acești Termeni de Utilizare vă ajută să aflați câte ceva despre serviciile noastre publice de la Fundația Wikimedia, despre relația noastră cu dvs. ca utilizator, și despre drepturile și responsabilitățile tuturor. Noi găzduim o cantitate incredibilă de conținut educațional și informațional, care este alcătuit prin contribuția utilizatorilor ca dumneavoastră. În general noi nu contribuim, monitorizăm sau ștergem conținut (cu rare excepții în care sunt încălcați Termenii de Utilizare, sau în vederea aplicării unor hotărâri judecătorești, sau trebuie rezolvate amenințări urgente și serioase). Aceasta înseamnă că controlul editorial se află în mâna dumneavoastră și a colegilor dumneavoastră utilizatori care creează și administrează conținutul.

Comunitatea — rețeaua de utilizatori care construiește și utilizează constant Proiectele și/sau website-uri (aici denumite „Website de proiect”) — sunt principalul mijloc prin care se îndeplinesc scopurile misiunii. Comunitatea contribuie și ajută la administrarea proiectelor și website-urilor noastre de proiect. Comunitatea este cea care îndeplinește și funcția critică de creare și de aplicare a politicilor pentru fiecare ediție de proiect în parte (cum ar fi edițiile în diferite limbi ale Proiectului Wikipedia sau proiectul multilingv Wikimedia Commons).

Dvs., utilizatorul, sunteți binevenit să vă alăturați drept contribuitor, redactor sau autor, dar va trebui să respectați politicile care guvernează fiecare dintre edițiile independente ale proiectelor, inclusiv Codul Universal de Conduită (UCoC), care se aplică tuturor edițiilor proiectelor. Cel mai mare Proiect al nostru este Wikipedia, dar găzduim și alte Proiecte, fiecare cu obiective și metode de lucru diferite. Fiecare ediție de Proiect are o echipă de contribuitori, redactori sau autori care colaborează pentru a crea și gestiona conținutul respectivei ediții de Proiect. Sunteți binevenit să vă alăturați acestor echipe și să colaborați cu membrii ei în scopul de a îmbunătăți aceste Proiecte. Deoarece suntem dedicați scopului de a face conținutul să fie liber accesibil publicului, conținutul cu care contribuiți este declarat disponibil sub o licență liberă sau eliberat în domeniul public.

Vă rugăm sa înțelegeți că sunteți responsabil din punct de vedere legal pentru toate contribuțiile, modificările dumneavoastră, și pentru reutilizările conținutului de la Wikimedia în conformitate cu legile Statelor Unite ale Americii și cu alte legi aplicabile (între care s-ar putea număra legile din țara în care locuiți sau din cea la care se referă subiectul contribuțiilor dvs.). Aceasta înseamnă că este important să aveți grijă când publicați, modificați sau reutilizați conținut. În lumina acestei responsabilități, avem niște reguli despre ceea ce nu puteți face, dintre care majoritatea au ca scop protejarea dumneavoastră sau protejarea altora ca dumneavoastră. Vă rugăm să rețineți că conținutul pe care îl găzduim este doar în scopuri informative generale, deci dacă aveți nevoie de sfaturile unor experți într-o problemă particulară (cum ar fi probleme medicale, legale sau financiare), va trebui să cereți ajutorul unui profesionist în domeniu. Includem și alte importante notificări și mesaje de declinare, așa că vă rugăm să citiți acești Termeni de Utilizare în întregime.

Pentru claritate, alte organizații, cum ar fi filialele locale ale Wikimediei și asociațiile, care ar putea avea aceeași misiune, sunt totuși entități independente din punct de vedere legal și separate de Fundația Wikimedia. Cu excepția cazului în care Fundația prevede altfel ca parte autorizată pe website-ul proiectului, acele alte organizații nu au nicio responsabilitate referitor la operațiunile website-ului proiectului sau conținutul acestuia.

1. Serviciile Noastre

Fundația Wikimedia este dedicată încurajării creșterii, dezvoltării și distribuirii conținutului liber multilingv, precum și găzduirii întregului conținut al acestor Proiecte bazate pe Wiki, gratuit pentru public. Rolul nostru este de a găzdui unele dintre cele mai mari proiecte de referință din lume editate colaborativ, care poate fi găsit aici. Totuși, noi acționăm doar ca furnizor al găzduirii, întreținerii infrastructurii și a cadrului de lucru organizațional. Această infrastructură și cadru de lucru permit utilizatorilor noștri să realizeze Proiectele prin contribuții și editarea conținutului de către ei înșiși. De asemenea, ele permit utilizatorilor noștri să refolosească acel conținut. Infrastructura pe care o întreținem cuprinde o infrastructură tehnologică specializată care permite utilizatorilor să interacționeze în mod programatic cu conținutul din Proiecte și să-l refolosească (denumită „Interfața de Programare a Aplicațiilor” sau „API”-uri), precum și aplicații mobile.

Așa cum sunt utilizate în restul Termenilor de Utilizare, serviciile noastre constau în: Website-urile Proiectelor pe care le găzduim, infrastructura tehnologică pe care o întreținem și orice spații tehnice pe care le găzduim pentru întreținerea și îmbunătățirea Proiectelor noastre.

Datorită rolului nostru unic, există câteva lucruri de care ar trebui să știți când luați în considerare relația noastră cu dvs., Proiectele și alți utilizatori:

  1. Noi nu ne asumăm un rol editorial: Deoarece Proiectele Wikimedia sunt editate în mod colaborativ, marea majoritate a conținutului găzduit de noi este asigurată de către utilizatori ca dumneavoastră, iar noi nu ne asumăm un rol editorial. Aceasta înseamnă că, în general, noi nu monitorizăm sau redactăm conținutul Website-urilor Proiectelor și că noi nu ne asumăm o responsabilitate pentru acest conținut. Similar, cu excepția cazului în care am precizat expres altfel, noi nu susținem nicio opinie exprimată prin serviciile noastre și nu garantăm veridicitatea, exactitatea sau fiabilitatea vreunui conținut publicat de comunitate în Proiecte.
  2. Sunteți responsabil pentru acțiunile dumneavoastră: Sunteți responsabil din punct de vedere legal pentru editările și contribuțiile dumneavoastră din Proiecte, a reutilizării de către dvs. a conținutului din Proiecte, a utilizării de către dvs. a API-urilor și a utilizării de către dvs. a serviciilor noastre în general. Pentru propria dumneavoastră protecție trebuie să fiți atent și să evitați orice acțiune ce ar putea conduce la o răspundere penală sau civilă față de orice legislație aplicabilă. Pentru claritate, între legislațiile aplicabile, sunt întotdeauna cel puțin legislația Statelor Unite ale Americii și a Statului California. Pentru alte țări, asta se aplică de la caz la caz. Deși s-ar putea să nu fim de acord cu asemenea acțiuni, avertizăm utilizatorii — în special redactorii, contribuitorii și autorii — că și alte autorități, din afara SUA, ar putea să încerce să vă aplice și alte legi, inclusiv legile locale din țara în care trăiți sau în care vizualizați sau modificați conținutul. În general nu vă putem oferi protecție, garanții, imunitate sau compensații în urma aplicării acestor legi.

2. Politica de Confidențialitate

Vă rugăm să citiți termenii politicii noastre de confidențialitate, astfel încât să fiți conștient de modul cum colectăm și cum utilizăm informațiile dumneavoastră.

3. Conținutul pe care îl Găzduim

  1. S-ar putea să considerați anumite materiale drept discutabile sau eronate: Întrucât găzduim o gamă largă de conținut produs sau adunat de colegii utilizatori, s-ar putea să întâlniți materiale pe care le-ați putea considera ofensatoare, eronate, derutante, etichetate greșit sau contestate în vreun fel. De aceea vă rugăm să vă utilizați bunul simț și o judecata sănătoasă când utilizați serviciile noastre.
  2. Conținutul Proiectelor este doar în scop informativ în general: Deși Proiectele noastre conțin destul de multe informații pe subiecte de specialitate, inclusiv problematică medicală, legală sau financiară, acest conținut este prezentat doar cu titlu de informație generală și nu poate fi considerat consiliere profesională. Vă rugăm să apelați la o consiliere profesională independentă de la o persoană licențiată sau calificată în domeniul respectiv și să nu acționați pe baza vreunei informații, opinii sau a vreunui sfat conținut pe vreun Website de Proiect.

4. Abținerea de la Anumite Activități

Proiectele găzduite de Fundația Wikimedia există doar datorită vibrantei comunități de utilizatori ca dumneavoastră care colaborează pentru a scrie, redacta și corecta conținutul. Ne bucurăm de participarea dumneavoastră în comunitate. Vă încurajăm să vă purtați civilizat și politicos în interacțiunile dumneavoastră cu ceilalți membri ai comunității, să acționați cu bună credință, să faceți modificări și să aduceți contribuții în scopul de a promova misiunea Proiectului comun. Solicităm tuturor utilizatorilor să examineze și să urmeze Codul Universal de Conduită („UCoC”), care stabilește cerințele pentru colaborarea colegială și civilizată din toate Proiectele pe care le găzduim.

Unele activități, fie ele legale sau ilegale din punctul de vedere al legislației aplicabile, pot fi dăunătoare pentru utilizatori și pot viola regulile noastre, iar unele activități pot și ele să vă angajeze răspunderea. Așadar, pentru propria dvs. protecție, precum și a altor utilizatori, nu trebuie să vă angajați în astfel de activități în Proiectele noastre. Printre aceste activități se numără:

Hărțuirea și Abuzarea Altora
  • Implicarea în amenințări, urmărire, spam, vandalism sau hărțuire, așa cum sunt descrise în UCoC;
  • Transmiterea de corespondență în lanț, mesaje nedorite sau spam altor utilizatori;
  • Publicarea sau modificarea conținutului cu intenția de a afecta grav pe alții, cum ar fi stimularea deliberată la autovătămare sau declanșarea deliberată a epilepsiei.
Violarea Intimității Altora
  • Încălcarea dreptului la viață privată a celorlalți, în conformitate cu legile Statelor Unite ale Americii și a altor legi aplicabile (care ar putea include legile țării unde locuiți sau din care modificați conținutul)
  • Solicitarea de informații pentru identificarea unei persoane, în scopul hărțuirii, exploatării, încălcării a vieții private, sau în orice scop comercial sau promoțional neaprobat explicit de Fundația Wikimedia; și
  • Solicitarea de informații pentru identificarea unei persoane cu vârsta sub 18 ani, sau sub vârsta majoratului în zona în care vă aflați dacă aceasta este peste 18 ani, într-un scop ilegal sau pentru încălcarea oricărei legi aplicabile legate de sănătatea sau bunăstarea minorilor.
Angajarea în Declarații False, Impostură sau Fraudă
  • Publicarea intenționată sau cu bună-știință de conținut ce conține calomnie sau defăimare în sensul legilor Statelor Unite ale Americii;
  • Publicarea sau modificarea conținutului cu intenția de a înșela sau induce în eroare pe alții;
  • Încercarea de a uzurpa identitatea unui alt utilizator sau persoană, denaturarea afilierii dvs. cu orice persoană fizică sau entitate, ascunderea afilierii dvs. cu orice persoană fizică sau entitate atunci când dezvăluirea este cerută de acești termeni sau de politica locală a proiectului, sau folosirea numelui sau a numelui de utilizator al altei persoane cu intenția de a înșela; și
  • Implicarea în fraudă.
Încălcarea Drepturilor de Proprietate Intelectuală
  • Încălcarea drepturilor de autor, a mărcilor comerciale, a brevetelor sau a altor drepturi private protejate de lege.
Folosirea greșită a Serviciilor Noastre în Alte Scopuri Ilegale
  • Publicarea de pornografie infantilă sau orice alt conținut ce încalcă legile aplicabile privind pornografia infantilă sau a materialelor privind abuzul sexual asupra copiilor sau încurajarea, protejarea sau susținerea altora să creeze sau să distribuie astfel de materiale;
  • Publicarea sau traficarea de material obscen ilegal din punct de vedere al legilor aplicabile; și
  • Utilizarea serviciilor într-o manieră neconformă cu legile aplicabile.
Implicarea în Utilizarea Frauduloasă, Perturbatoare și Ilegală a Facilităților
  • Publicarea sau distribuirea de conținut ce conține viruși, malware, viermi, cai troieni, cod malițios, sau alte echipamente ce pot deteriora infrastructura tehnică sau sistemele altor utilizatori;
  • Angajarea Website-urior de Proiect în utilizări automate care sunt abuzive sau perturbatoare a serviciilor, încalcă politicile de utilizare acceptabilă disponibile, sau care nu au fost aprobate de comunitatea Wikimedia;
  • Întreruperea serviciilor prin plasarea unei sarcini nejustificate unui API, unui Website de Proiect sau rețelelor sau serverelor conectate cu un anumit Website de Proiect;
  • Perturbarea serviciilor prin inundarea oricărui Website de Proiect cu comunicații sau altfel de trafic ce sugerează lipsa vreunei intenții serioase de a utiliza Website-ul de Proiect în scopul său declarat;
  • Accesarea, modificarea sau utilizarea cu bună-știință a zonelor noastre care nu sunt publice fără autorizare; și
  • Examinarea, scanarea sau testarea vulnerabilităților oricărui sistem tehnic sau rețea în lipsa îndeplinirii tuturor condițiilor următoare:
  • asemenea acțiuni nu abuzează sau perturbă nejustificat sistemele tehnice și rețelele noastre;
  • asemenea acțiuni nu sunt făcute în scopul obținerii de avantaje personale (cu excepția creditării muncii dv.);
  • raportați dezvoltatorilor corespunzători (sau reparați chiar dumneavoastră) orice vulnerabilitate găsită; și
  • nu efectuați asemenea acțiuni în scop malițios sau distructiv.

Contribuții Plătite Fără Dezvăluire
  • Trebuie să dezvăluiți orice angajator, client, beneficiar vizat și afiliere cu privire la orice contribuție pentru care primiți sau așteptați să primiți compensație. Trebuie să faceți acea dezvăluire în cel puțin unul dintre următoarele moduri:
  • o afirmație în pagina dumneavoastră de utilizator,
  • o afirmație în pagina de discuție asociată paginii în care efectuați contribuțiile plătite, sau
  • o afirmație în descrierea modificării ce însoțește orice contribuție plătită.
  • În plus, dacă faceți un anunț public în afara Proiectelor care face publicitate serviciilor de editare a reclamelor pe Wikipedia pentru compensații de orice fel, trebuie să dezvăluiți toate conturile Wikipedia pe care le-ați folosit sau pe care le veți folosi pentru acel serviciu în interesul terțului.
Legile aplicabile, sau politicile specifice Proiectelor sau politicilor și ghidurilor Fundației, cum ar fi cele care tratează conflictele de interese, vă pot limita și mai mult contribuțiile plătite, sau pot impune dezvăluiri mai ample. De exemplu, încălcarea mărcilor comerciale Wikimedia (definite în continuare în Secțiunea 6) pentru a face publicitate serviciilor de editare plătită, eliminarea dezvăluirilor privind editările plătite efectuate anterior corect sau editarea plătită efectuată într-un mod care face ca divulgarea corectă să fie o imposibilitate practică încalcă această secțiune.
  • O comunitate dintr-un Proiect Wikimedia poate adopta o altă politică de dezvăluire a contribuțiilor plătite care poate completa sau înlocui această secțiune. Dacă un proiect adoptă o altă politică, puteți să vă conformați acelei politici în locul cerințelor din această secțiune. (denumită „Contribuții plătite fără dezvăluire”) atunci când contribuiți la respectivul Proiect.
Pentru mai multe informații, vă rugăm să citiți întrebările frecvente privind dezvăluirea contribuțiilor plătite.

Ne rezervăm dreptul de a păstra discreția privind exercitarea aplicării prevederilor din secțiunea 4 din acești Termeni de Utilizare. Acolo unde este necesar, aplicarea acestor termeni poate cuprinde acțiuni care nu sunt enumerate în Politica de Acțiune a Biroului Fundației Wikimedia. Dacă aplicarea este necesară în circumstanțe noi, vom depune eforturi în cel mult un (1) an pentru a actualiza Politica de Acțiune a Biroului pentru a cataloga noul tip de acțiune.

Medieri ale Companiilor de Marketing

Editarea de către utilizatorii care primesc compensații fără dezvălui acest fapt creează o povară nerezonabilă pentru editorii voluntari care investighează și aplică politicile comunității. Prin urmare, pentru încălcările acestei secțiuni legate de editarea plătită nedezvăluită, sunteți de acord să vă supuneți „Med-Arb” (o „Mediere a Companiei de Marketing”), așa cum este descris în secțiunea 14 a acestor Termeni de Utilizare.

5. Securitatea Parolei

Sunteți responsabil pentru protejarea propriei parole și a altor acreditări și nu ar trebui niciodată să le dezvăluiți nimănui.

6. Mărci înregistrate

Deși aveți considerabile libertăți pentru reutilizarea conținutului Website-urilor Proiectelor, este important pentru Fundația Wikimedia să-și protejeze drepturile de marcă comercială (marcă înregistrată) pentru a ne proteja utilizatorii de impostori. Din acest motiv, vă rugăm să ne respectați mărcile comerciale. Toate mărcile comerciale ale Fundației Wikimedia aparțin Fundației Wikimedia, și utilizarea numelor, mărcilor noastre comerciale și de serviciu, logotipurilor și numelor de domeniu trebuie să respecte acești termeni de utilizare în conformitate cu politica noastră privind mărcile comerciale.

7. Acordarea de Licențe privind Conținutul

Pentru a crește patrimoniul comun de cunoștințe libere și de cultură liberă, toți utilizatorii care contribuie la Proiecte sau la Website-urile de Proiect sunt obligați să acorde publicului general permisiuni largi de redistribuire și reutilizare liberă a contribuțiilor lor, cât timp acea utilizare este atribuită corespunzător și cât timp aceeași libertate de reutilizare și redistribuire este acordată oricărei opere derivate. În vederea menținerii scopului nostru de a furniza informație liberă pentru cea mai largă audiență posibilă, vă cerem ca, atunci când este necesar, tot conținutul publicat să fie reutilizabil liber de către oricine care-l poate accesa.

Sunteți de acord cu următoarele cerințe de licențiere:

  1. Textul la care dețineți drepturile de autor: Când trimiteți un text la care dețineți drepturile de autor, sunteți de acord cu următoarele licențe: Reutilizatorii pot alege să respecte oricare dintre licențe sau pe ambele.
    Singura excepție o constituie cazul în care o ediție a unui Proiect sau o caracteristică impune o licență diferită. În acest caz, acceptați să licențiați orice text cu care contribuiți cu licența cerută de ediția Proiectului sau de acel element. Vă rugăm să luați la cunoștință faptul că aceste licențe permit utilizarea în scop comercial a contribuțiilor dumneavoastră, cât timp utilizările respectă termenii respectivelor licențe. În cazul în care dețineți drepturile asupra unei baze de date sui-generis acoperite de CC BY-SA 4.0, renunțați la aceste drepturi. De exemplu, aceasta înseamnă că simplele fapte cu care contribuiți la proiecte pot fi reutilizate liber, fără atribuire.
  2. Atribuire: Atribuirea este o parte importantă a acestor licențe. Ideea ei este de a acorda credit cui îl merită — autori ca dumneavoastră. Când contribuiți cu text, acceptați ca meritul dumneavoastră să fie recunoscut într-unul din următoarele moduri:
    1. Printr-o hiperlegătură (unde se poate) sau printr-un URL către articolul la care ați contribuit (întrucât orice pagină are un istoric unde se enumeră toți contribuitorii, autorii și redactorii);
    2. Printr-o hiperlegătură (unde se poate) sau printr-un URL către o copie alternativă și stabilă, liber accesibilă, ce respectă licența relevantă și care creditează autorii într-o manieră echivalentă cu creditul acordat pe Website-ul Proiectului; sau
    3. Printr-o listă a tuturor autorilor (dar rețineți că orice listă de autori poate fi filtrată în vederea excluderii unor contribuții foarte mici sau irelevante).
  3. Importul de text: Puteți importa texte găsite altundeva sau pe care le-ați redactat în colaborare cu alții, dar într-un astfel de caz sunteți reprezentant și garantați că textul este disponibil conform termenilor compatibili cu licența CC BY-SA (sau, așa cum se arată mai sus, cu orice licență impusă, prin excepție, de ediția unui Proiect sau de caracteristică). Pentru o listă de licențe compatibile, consultați Creative Commons. Nu trebuie să importați conținut care este disponibil exclusiv sub GFDL.
    Acceptați că, dacă importați text aflat sub o licență CC care impune atribuirea, trebuie să creditați autorii acestuia într-o manieră rezonabilă. Acolo unde această creditare se face prin istoricul paginilor (cum ar fi cazul copierii interne între proiecte Wikimedia), este suficient să faceți atribuirea în sumarul modificării, care este înregistrat în istoricul paginii. Cerințele de atribuire sunt uneori prea intruzive pentru anumite circumstanțe (indiferent de licență), și s-ar putea să existe cazuri în care comunitatea Wikimedia hotărăște că un text importat nu poate fi folosit din acel motiv.
  4. Materiale care nu sunt texte: În Proiecte, materialele care nu sunt texte sunt disponibile sub o gamă de diferite licențe, care susțin scopul general de a permite reutilizarea și redistribuirea fără restricții. Când contribuiți cu un material care nu este un text, acceptați să respectați cerințele pentru asemenea licențe, descrise în Politica noastră de Licențiere, și să respectați cerințele ediției Proiectului sau ale caracteristicii, la care contribuiți. Vedeți și Politica de Licențiere de la Wikimedia Commons pentru informații despre cum se contribuie cu materiale care nu sunt texte la Wikimedia Commons.
  5. Irevocabilitatea licenței: Cu excepția variantelor permise de licența dumneavoastră, sunteți de acord să nu revocați și să nu căutați invalidarea oricărei licențe pe care ați acordat-o în conformitate cu acești Termeni de Utilizare pentru conținutul de text sau pentru materialele care nu sunt texte cu care ați contribuit la Proiecte sau caracteristici, chiar și în cazul în care încheiați utilizarea serviciilor noastre.
  6. Conținut în domeniul public: Conținutul aflat în domeniul public este binevenit. Însă este important să confirmați apartenența la domeniul public în conformitate cu legea Statelor Unite ale Americii, precum și cu legile oricărei alte țări, după cum impune fiecare ediție a Proiectului în parte. Când contribuiți cu conținut aflat în domeniul public, garantați că materialul este într-adevăr în domeniul public, și acceptați să-l etichetați corespunzător.
  7. Reutilizare: Reutilizarea conținutului pe care îl găzduim este binevenită, deși pot exista excepții pentru conținutul inclus sub clauza utilizare cinstită sau alte excepții similare stipulate de legile drepturilor de autor. Orice persoană care reutilizează conținut este obligată să respecte licența sau licențele materialului.
    Când reutilizați sau redistribuiți o pagină de text dezvoltată de comunitatea Wikimedia, acceptați să o atribuiți autorilor ei într-unul din următoarele moduri:
    1. Printr-o hiperlegătură (unde se poate) sau printr-un URL care indică pagina sau paginile pe care le reutilizați (deoarece fiecare pagină are un istoric ce listează toți contribuitorii, autorii și redactorii);
    2. Printr-o hiperlegătură (unde este posibil) sau un URL către o copie online alternativă, stabilă și liber accesibilă care respectă licența și care acordă credit autorilor într-o manieră echivalentă cu cea de pe Website-ul Proiectului; sau
    3. Printr-o listă a tuturor autorilor (dar rețineți că orice listă de autori poate fi filtrată în vederea excluderii unor contribuții foarte mici sau irelevante).

    Dacă conținutul sub formă de text a fost importat dintr-o altă sursă, este posibil ca conținutul să fie licențiat sub licență CC BY-SA compatibilă, dar nu GFDL (așa cum este descris în „Importarea textului” de mai sus). În acest caz, sunteți de acord să respectați licența compatibilă CC BY-SA și să nu aveți opțiunea de a schimba licența în GFDL. Pentru a determina licența care se aplică la conținutul pe care doriți să îl reutilizați sau să îl redistribuiți, ar trebui să examinați subsolul paginii, istoricul paginilor și pagina de discuții.

    În plus, rețineți că textul care a provenit din surse externe și a fost importat într-un Proiect poate fi sub licență care are cerințe suplimentare de atribuire. Utilizatorii sunt de acord să indice în mod clar aceste cerințe suplimentare de atribuire. În funcție de Proiect, astfel de cerințe pot apărea, de exemplu, într-un banner sau în alte notițe care indică faptul că o parte sau tot conținutul respectiv au fost publicate inițial în altă parte. În cazul în care există astfel de notițe vizibile, reutilizatorii ar trebui să le păstreze.

    Pentru orice material care nu este un text, sunteți de acord să respectați licența aplicabilă în baza căreia lucrarea a fost pusă la dispoziție (care poate fi descoperită făcând clic pe lucrare și examinând secțiunea de licențiere din pagina descrierii sau examinând o pagină sursă a acestei lucrări). Atunci când refolosiți orice conținut pe care îl găzduim, sunteți de acord să respectați cerințele relevante de atribuire în măsura în care acestea aparțin licenței sau licențelor subiacente.
  8. Modificări sau adăugări la materialul pe care îl reutilizați: Când modificați sau adăugați la textul pe care l-ați obținut de la Website-ul unui Proiect, acceptați să declarați conținutul modificat sau adăugat sub licența CC BY-SA 4.0 sau o variantă ulterioară (sau, după cum este explicat mai sus, sub orice licență cerută în mod excepțional de respectiva ediție de Proiect sau caracteristică).
    Atunci când modificați sau adăugați la orice material care nu este un text, material pe care l-ați obținut de pe un Website de Proiect, sunteți de acord să declarați conținutul modificat sau adăugat sub o licență în conformitate cu licența în baza căreia lucrarea v-a fost pusă la dispoziție.
    Atât la conținutul sub formă de text, cât și la cel care nu este un text, sunteți de acord să indicați în mod clar că lucrarea originală a fost modificată. Dacă reutilizați conținutul sub formă de text într-un wiki, este suficient să indicați în istoricul paginii că ați făcut o modificare a textului importat. Pentru fiecare copie sau versiune modificată pe care o distribuiți, sunteți de acord să includeți un anunț de licență care să indice licența sub care este eliberată lucrarea, împreună cu un hiperlegătură sau o adresă URL către textul licenței sau o copie a licenței însăși.

8. Conformitatea cu DMCA

Fundația Wikimedia vrea să se asigure că conținutul pe care îl găzduim poate fi reutilizat de alți utilizatori fără teama de răspundere și că nu încalcă drepturile de proprietate ale altora. În mod corect față de utilizatorii noștri, precum și față de alți creatori și deținători de drepturi, politica noastră este să răspundem la anunțurile despre presupuse încălcări care presupun formalitățile din Digital Millennium Copyright Act (DMCA). În conformitate cu DMCA, vom încheia, în circumstanțe adecvate, activitatea utilizatorilor și a deținătorilor de conturi din sistemul și rețeaua noastră, care încalcă repetat politicile Proiectelor și serviciilor noastre.

Totuși, recunoaștem de asemenea că nu orice notificare de eliminare este valabilă sau cu bună-credință. În astfel de cazuri, încurajăm cu tărie utilizatorii să depună contranotificări atunci când consideră în mod corespunzător că cererea de eliminare datorită DMCA este invalidă sau nepotrivită. Pentru mai multe informații despre ce trebuie făcut dacă credeți că o notificare DMCA a fost depusă în mod nepotrivit, vă recomandăm să consultați website-ul Lumen database.

Dacă sunteți proprietarul unui conținut care este utilizat necorespunzător într-unul dintre Proiecte fără permisiunea dvs., puteți solicita eliminarea conținutului prin depunerea unei cereri în conformitate cu DMCA. Pentru a face o astfel de cerere, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la legal@wikimedia.org sau prin poștă către agentul nostru desemnat.

În mod alternativ, puteți adresa o cerere comunității noastre, care gestionează adesea problemele legate de drepturile de autor mai rapid și mai eficient decât procedura prevăzută în DMCA. În acest caz, puteți trimite o notificare care explică preocupările dvs. privind drepturile de autor. Pentru o listă neexhaustivă și neautorizată a proceselor relevante din diferitele ediții ale Proiectului, vedeți pagina problemelor privind drepturile de autor. Înainte de a depune o plângere DMCA, aveți și opțiunea de a trimite un e-mail comunității la #2.

9. Website-uri și Resurse Terțe

Sunteți singurul responsabil pentru utilizarea de către dvs. a oricăror website-uri sau resurse ale unor terțe părți. Deși Proiectele și Website-urile de Proiect conțin legături către website-uri și resurse ale unor terțe părți, nu susținem și nu suntem responsabili sau răspunzători pentru disponibilitatea, acuratețea sau conținutul, produsele sau serviciile conexe (inclusiv, fără limitări, cu privire la orice virus sau alte caracteristici care dezactivează), și nici nu avem vreo obligație de a monitoriza un astfel de conținut al terței părți.

10. Gestionarea Website-urilor

Comunitatea are primul rol de a crea și de a aplica politici în diferitele ediții de Proiecte. La Fundația Wikimedia, rareori intervenim în deciziile comunităților pe tema politicilor și a aplicării lor.

Este posibil să fim anunțați de conținutul ilegal sau de conținutul care încalcă Termenii noștri de Utilizare (inclusiv toate politicile și alte documente încorporate prin referință) din alte motive contactându-ne direct. Totuși, de obicei puteți face o cerere direct comunității Proiectului: asta poate fi mai eficient și este mai în concordanță cu scopul Proiectelor noastre de a împuternici comunitatea utilizatorilor.

De obicei fiecare proiect va oferi pagini de „Ajutor” sau „Contact” pentru îndrumări suplimentare sau instrumente specifice pentru raportarea problemelor. Alternativ — dacă aveți îndoieli — puteți cere ajutor membrilor comunității, trimițând un e-mail la info@wikimedia.org sau la o adresă specifică limbii din pagina Echipei de Voluntari ce Răspund. Vă rugăm să rețineți că aceste cutii poștale sunt monitorizate de utilizatorii Proiectelor, nu de către Fundație. În consecință, aceștia nu ar trebui să fie amenințați sau să li se adreseze cereri legale.

Dacă contactați Fundația cu o problemă, în mod normal vom explora dacă și cum mecanismele administrate de comunitate pot investiga și, dacă este cazul, să o rezolve.

Într-un caz neobișnuit, poate apărea nevoia sau comunitatea ne poate cere să ne adresăm unui utilizator deosebit de problematic sau a unui conținut deosebit de problematic din cauza perturbării semnificative a Proiectului sau a unui comportament periculos. În astfel de cazuri, ne rezervăm dreptul, exclusiv la discreția noastră (sau atunci când suntem obligați din punct de vedere legal), de a:

  • Investiga felul în care utilizați Proiectele sau serviciile noastre (a) pentru a determina dacă a avut loc o încălcare a acestor Termeni de Utilizare, a politicilor unei ediții de Proiect sau a altor legi și politici aplicabile, sau (b) pentru a respecta orice lege aplicabilă, orice proces legal sau cerere guvernamentală;
  • Detecta, preveni sau a aborda probleme de fraudă, informații false sau neverificabile, securitate, sau de natură tehnică, sau a răspunde cererilor de suport ale utilizatorilor;
  • Refuza, reveni, dezactiva sau restricționa accesul la contribuții al oricărui utilizator care încalcă acești Termeni de Utilizare;
  • Interzice unui utilizator să editeze sau să contribuie sau de a bloca contul sau accesul utilizatorului pentru acțiuni ce încalcă acești Termeni de Utilizare, inclusiv pentru publicarea repetată a materialelor ilegale conform legislației în vigoare, în conformitate cu principiile drepturilor omului;
  • Întreprinde acțiuni legale împotriva utilizatorilor care încalcă acești Termeni de Utilizare (inclusiv prin raportarea lor la autoritățile legale); și
  • Gestiona Website-urile Proiectelor într-o manieră gândită pentru a facilita funcționarea lor corespunzătoare și protejarea drepturilor, proprietății și siguranței noastre și a utilizatorilor noștri, a celor ce acordă licențele, a partenerilor și a publicului.

Acele activități de moderare ale Fundației pot fi aduse la cunoștință sau efectuate de software (cum ar fi protecția împotriva floodării ("Denial of Service")). În aceste cazuri, în mod normal, evaluarea umană este disponibilă la cerere.

În interesul utilizatorilor noștri și al Proiectelor, în circumstanțe extreme, în care unei persoane i s-a blocat contul sau accesul în conformitate cu această secțiune, acelei persoane îi este interzis să creeze sau să utilizeze un alt cont sau să caute acces la același Proiect, fără permisiunea noastră explicită. Fără a limita autoritatea comunității, Fundația însăși nu va interzice niciunui utilizator accesul doar din cauza unor critici făcute cu bună credință care nu au ca rezultat vreo încălcare a acestor Termeni de Utilizare sau a politicilor comunității.

Comunitatea Wikimedia și membrii ei pot acționa și atunci când le este permis de către comunitate sau de politicile Fundației aplicabile într-o ediție individuală de Proiect, inclusiv, dar nelimitându-se la avertizarea, investigarea, blocarea sau aplicarea de interdicții utilizatorilor care încalcă aceste politici. Sunteți de acord să respectați deciziile finale ale organismelor de rezolvare a disputelor stabilite de comunitățile respectivelor ediții de Proiect (cum ar fi comisiile de arbitraj); aceste decizii pot include sancțiuni prezentate în politica respectivei ediții de Proiect.

Utilizatorii deosebit de problematici ale căror conturi le-au fost blocate în mai multe ediții de Proiect pot fi supuși unei interdicții pe toate edițiile de Proiect, în conformitate cu Politica de Blocări Globale. Spre deosebire de rezoluțiile Consiliului sau de acești Termeni de Utilizare, politicile stabilite de comunitate, care pot acoperi o singură ediție de Proiect sau mai multe (cum ar fi Politica de Blocare Globală), pot fi modificate de comunitatea relevantă în conformitate cu propriile proceduri.

Blocarea unui cont sau a accesului, ori aplicarea unei interdicții unui utilizator conform acestei stipulări se va face în conformitate cu Secțiunea 13 a acestor Termeni de Utilizare.

Dacă credeți că nu am acționat în mod satisfăcător în cazul unui raport de conținut problematic sau dacă ați fost supus unei acțiuni de moderare a Fundației, pe care o puteți contesta, este posibil să puteți trimite o contestație. Alte informații despre căile de apel vă pot fi explicate la momentul respectiv sau în paginile de ajutor specifice proiectului.

Ne rezervăm dreptul de a suspenda (temporar sau permanent) gestionarea rapoartelor sau a altei corespondențe de la utilizatori sau terți, fie despre conținutul sau comportamentul presupus ilegal sau problematic, sau a contestațiilor împotriva acțiunilor de moderare, dacă o astfel de corespondență a fost făcută cu rea-credință, repetitiv, nefondat și/sau abuziv. În circumstanțe adecvate, adresa dvs. de e-mail poate fi chiar blocată în sistemele noastre de e-mail, iar apoi va trebui să ne contactați la adresa noastră poștală dacă doriți să corespondați în continuare cu noi în timpul blocării. Pentru cazurile mai puțin grave (de exemplu, până la trei e-mailuri politicoase despre una sau mai multe plângeri nefondate), acest lucru este probabil să fie temporar. Comunicările mai frecvente sau mai abuzive cresc probabilitatea să conducă la măsuri permanente.

11. Rezoluții și Politicile Proiectului

Consiliul Director al Fundației Wikimedia publică din când în când Special:MyLanguage/Resolutions politicile oficiale. Unele dintre aceste politici pot fi obligatorii pentru un Proiect sau pentru o ediție de Proiect și, atunci când sunt, dvs. acceptați să le respectați în măsura în care se pot aplica.

12. Termeni referitori la API

Punem la dispoziție un set de API-uri, care dispun de documentație și instrumente asociate, pentru a le permite utilizatorilor să creeze produse care promovează cunoștințele libere. Folosind API-urile noastre, sunteți de acord să respectați toate politicile aplicabile care se referă la utilizarea API-urilor, care cuprind, dar nu se limitează la, Politica privind Agentul-Utilizator, Politica privind Robotul și API:Etichetă (împreună, „Documentația API”), care sunt cuprinse în acești Termeni de Utilizare prin referire.

13. Încheiere

Deși sperăm că veți rămâne și veți continua să contribuiți la Proiecte, puteți înceta oricând să utilizați serviciile noastre. În anumite circumstanțe (sperăm, puțin probabile) ar putea fi necesar ca fie noi, fie comunitatea Wikimedia sau membrii ei (conform Secțiunii 10) să înceteze utilizarea unei părți a serviciilor (sau toate serviciile) noastre, să decidă încetarea aplicării acestor Termeni de Utilizare, să vă blocheze contul sau accesul sau să vă aplice o interdicție ca utilizator. Dacă contul sau accesul dumneavoastră a fost blocat sau închis pentru orice motiv, contribuțiile dumneavoastră și o înregistrare a activităților dumneavoastră în sau în legătură cu Proiectele (inclusiv orice corespondență pe care ne-ați trimis-o) nu va fi afectată (în funcție de politicile aplicabile) și veți putea accesa în continuare paginile noastre publice cu unicul scop de a citi conținutul disponibil public din orice Proiect. În asemenea circumstanțe, nu vă veți putea însă accesa contul sau setările. Totuși, indiferent de orice altă prevedere din acești Termeni de Utilizare, ne rezervăm dreptul de a suspenda sau a încheia în orice moment furnizarea serviciilor, motivat sau nemotivat, cu sau fără anunț prealabil. Chiar și după ce utilizarea și participarea dumneavoastră sunt interzise, blocate sau suspendate în alt mod, acești Termeni de Utilizare vor rămâne în vigoare în raport cu stipulările relevante, inclusiv Secțiunile 1, 3, 4, 6, 7, 9-16 și 18.

14. Dispute și Jurisdicție

Evidențiat pentru subliniere

Sperăm să nu fiți implicat în dezacorduri grave, dar, în caz de dispută, vă încurajăm să căutați soluții prin procedurile și mecanismele puse la dispoziție de Proiecte sau de edițiile de Proiect și de Fundația Wikimedia. Dacă doriți să deschideți o acțiune legală împotriva noastră, acceptați să o deschideți și să o rezolvați exclusiv într-o instanță statală sau federală aflată în comitatul San Francisco, California. Acceptați și că acești Termeni de Utilizare, precum și orice proces legal ce ar putea apărea între dumneavoastră și noi (fără referire la principiul conflictelor de legi), sunt guvernate de legislația statului California și, în măsura în care se pot aplica, de legislația federală a Statelor Unite ale Americii. Acceptați să vă supuneți jurisdicției personale și să acceptați locul discuțiilor ca fiind instanțele situate în comitatul San Francisco, California, pentru orice acțiune sau procedură legată de acești Termeni de Utilizare.

Pentru a ne asigura că disputele sunt tratate în cât mai scurt timp după ce apar, acceptați că, indiferent de statut sau lege contrară, orice revendicare sau plângere pe care ați putea-o depune în raport cu utilizarea serviciilor noastre sau a acestor Termeni de Utilizare trebuie să fie depuse în limita termenului de prescripție sau, dacă acesta intervine mai repede, în termen de un (1) an după ce faptele pertinente pentru această revendicare sau plângere au putut fi descoperite printr-o investigație rezonabilă (sau investigația să fi fost blocată pentru totdeauna).

Medieri ale Companiilor de Marketing După cum este descris în secțiunea 4 din acești Termeni de Utilizare, sunteți de acord să soluționați încălcările Contribuțiilor Plătite fără Dezvăluire într-o Mediere a Companiei de Marketing, la discreția Fundației. Medierile Companiilor de Marketing sunt medieri obligatorii în care, la sfârșitul unei sesiuni de jumătate de zi sau de o zi întreagă, orice obiect în litigiu care rămâne nerezolvat va fi decis de către mediator printr-o decizie obligatorie din punct de vedere juridic. Acestea vor fi efectuate în ședințe prin teleconferință sau videoconferință. Dacă este necesară o întâlnire personală, atunci Medierea Companiei de Marketing va avea loc în Comitatul San Francisco, California. Părțile vor împărți în mod egal toate taxele și cheltuielile legate de mediere/arbitraj.

Sunteți de acord, ca parte a Medierii unei Companii de Marketing, să cooperați cu Fundația, inclusiv prin furnizarea în timp util a oricărei documentații aflate în posesia dvs. referitoare la activitățile dvs. de editare plătită nedezvăluită, inclusiv conturile utilizate, articolele afectate și clienții care au achiziționat astfel de servicii.

Medierile Companiilor de Marketing sunt supuse și tratate de Legea Federală de Arbitraj, în măsura în care mediatorul devine arbitru. Partea care prevalează va avea dreptul să recupereze onorariile avocaților săi (inclusiv toate onorariile necesare pentru a determina aplicabilitatea Medierii Companiei de Marketing și pentru a aplica rezultatul obligatoriu) și toate costurile legate de investigarea și aplicarea drepturilor sale. O parte poate fi considerată că „prevalează”, chiar dacă nu are succes în fiecare revendicare susținută.

Dacă, dintr-un motiv oarecare, toate cerințele de Mediere a Companiei de Marketing sunt considerate inaplicabile, sunteți de acord să soluționați orice dispută așa cum este descris la începutul acestei secțiuni.

15. Declinări

Evidențiat pentru subliniere

La Fundația Wikimedia, facem tot ce putem pentru a furniza conținut educativ și informativ unui public foarte larg, dar utilizați serviciile noastre pe propriul dumneavoastră risc. Vă furnizăm aceste servicii așa cum sunt și în măsura disponibilității, și declinăm în mod explicit orice garanție exprimată sau presupusă, inclusiv orice presupusă garanție de vandabiliate, adaptare la vreun scop particular, și legalitate. Nu oferim nicio garanție că serviciile noastre vă vor îndeplini cerințele, că vor fi sigure, neîntrerupte, în timp util, precise sau lipsite de erori, sau că informațiile dumneavoastră vor fi în siguranță.

Nu suntem răspunzători pentru conținutul, datele sau acțiunile unor terți și ne absolviți pe noi, directorii, funcționarii, angajații și agenții noștri de orice daune sau plângeri, știute și neștiute, rezultate sau legate de orice revendicare pe care ați avea-o față de asemenea terți. Niciun sfat și nicio informație, orală sau scrisă, obținută de la noi, prin sau din serviciile noastre nu creează vreo garanție nedeclarată explicit în acești Termeni de Utilizare.

Orice material descărcat sau obținut altfel prin utilizarea serviciilor noastre este folosit la discreția și pe riscul dumneavoastră, și veți fi unicul răspunzător pentru orice daune suferite de sistemul calculatorului dumneavoastră, sau pentru orice pierdere de date rezultată din descărcarea oricărui astfel de material. Acceptați că nu suntem răspunzători pentru ștergerea, nestocarea sau netransmiterea oricărui conținut și oricărei comunicații gestionate de serviciu. Ne rezervăm dreptul de a crea limite de utilizare și stocare la discreția noastră în orice moment, cu sau fără notificare prealabilă.

Unele state sau jurisdicții nu permit tipurile de declinări din această secțiune, deci ele s-ar putea să nu vi se aplice parțial sau total, în funcție de lege.

16. Limitarea Răspunderii

Evidențiat pentru subliniere

Fundația Wikimedia nu este răspunzătoare în fața dumneavoastră sau în fața altei părți pentru nicio daună directă, indirectă, colaterală, specială, punitivă sau survenită pe cale de consecință, inclusiv pierderile unor profituri, pierderi de reputație, pierderi de date sau alte pierderi intangibile, și nu numai, indiferent dacă am fost sau nu preveniți de posibilitatea lor. În niciun caz răspunderea pecuniară nu poate depăși în ansamblu 1000 de dolari americani. În cazul în care legislația aplicabilă nu permite limitarea sau excluderea răspunderii pecuniare stipulată mai sus, această limitare sau excludere s-ar putea să nu vi se aplice, dar răspunderea noastră va fi supusă întregii limitări permise de legea aplicabilă.

17. Modificări ale acestor Termeni de Utilizare

Așa cum contribuția comunității Wikimedia este esențială pentru creșterea și întreținerea Proiectelor, credem că contribuția comunității este esențială pentru ca acești Termeni de Utilizare să servească corespunzător utilizatorii noștri. Este, de asemenea, esențial pentru un contract echitabil. Prin urmare, vom furniza comunității acești Termeni de Utilizare, precum și orice revizuiri substanțiale viitoare ale acestor Termeni de Utilizare, pentru a comenta cu cel puțin treizeci (30) de zile înainte de sfârșitul perioadei de comentarii. Dacă o revizuire propusă în viitor este substanțială, vom furniza încă 30 de zile pentru comentarii, după ce vom publica o traducere a revizuirii propuse în cel puțin trei limbi (selectate la discreția noastră). Comunitatea va fi încurajată să traducă revizuirea propusă în alte limbi, după caz. Pentru modificări din motive legale sau administrative, pentru a corecta o declarație inexactă sau pentru a modifica răspunsul la comentariile comunității, vom furniza o notificare de cel puțin trei (3) zile.

Deoarece poate fi necesar să modificăm din când în când acești Termeni de Utilizare, vom furniza o notificare privind astfel de modificări și posibilitatea de a comenta prin intermediul site-urilor web ale proiectului și printr-o notificare pe WikimediaAnnounce-l. Totuși, vă rugăm să consultați periodic cea mai recentă versiune a acestor Termeni de Utilizare. Utilizarea continuă a serviciilor noastre după ce noii Termeni de Utilizare devin oficiali în urma perioadei de notificare și de revizuire constituie o acceptare a acestor Termeni de Utilizare din partea dumneavoastră. Pentru protecția Fundației Wikimedia și a altor utilizatori ca dumneavoastră, dacă nu sunteți de acord cu Termenii noștri de Utilizare, nu puteți utiliza serviciile noastre.

18. Alți termeni

Acești Termeni de Utilizare nu creează o relație de angajare, agenție, parteneriat, conducere comună sau joint venture între dvs. și noi, Fundația Wikimedia. În sensul legislației Spațiului Economic European, al legii Regatului Unit sau al altor legi care implică un concept similar, nu acționați „sub autoritatea” Fundației atunci când utilizați serviciile. Dacă nu ați semnat un acord separat cu noi, acești Termeni de Utilizare reprezintă întregul acord între dvs. și noi. Dacă există vreun conflict între acești Termeni de Utilizare și un acord scris semnat între dvs. și noi, acordul semnat va avea prioritate.

Sunteți de acord că vă putem trimite anumite notificări, inclusiv referitoare la schimbări ale Termenilor de Utilizare, prin email, poșta obișnuită sau anunțuri pe Website-urile Proiectelor.

Dacă în vreo circumstanță, nu aplicăm vreo prevedere a acestor Termeni de Utilizare, aceasta nu reprezintă o renunțare la această prevedere.

Înțelegeți că, în lipsa unui acord scris din partea noastră, nu vă puteți aștepta să fiți recompensat pentru vreo activitate, contribuție sau idee pe care ne-o oferiți nouă, comunității, Proiectelor sau edițiilor de Proiect.

În ciuda oricăror dispoziții contrare din acești Termeni de Utilizare, noi (Fundația Wikimedia) și dumneavoastră sunteți de acord să nu modificați termenii și cerințele aplicabile ale oricărei licențe libere care este folosită în Proiecte sau edițiile Proiectelor atunci când o astfel de licență liberă este autorizată de acești Termeni de Utilizare.

Acești Termeni de Utilizare au fost redactați în limba engleză americană. Sperăm că traducerile acestor Termeni de Utilizare sunt corecte, dar în cazul oricăror diferențe între sensurile din versiunea inițială în limba engleză și traducere, versiunea în limba engleză are prioritate.

Dacă orice stipulare sau parte de stipulare a acestor Termeni de Utilizare este declarată ilegală, nulă sau inaplicabilă, atunci acea stipulare sau parte de stipulare va fi considerată detașabilă de acești Termeni de Utilizare și se va aplica doar până la punctul maxim admisibil, în timp ce celelalte stipulări ale acestor termeni de utilizare for rămâne în deplină vigoare.

Vă mulțumim!

Apreciem că v-ați făcut timp să citiți acești Termeni de Utilizare și suntem foarte bucuroși că veți contribui la Proiectele noastre și că veți folosi serviciile noastre. Prin contribuțiile dumneavoastră, ajutați la construcția a ceva cu adevărat mare — nu doar ca o importantă colecție de Proiecte de referință editate colaborativ și care oferă materiale educative și informative pentru milioane de oameni care altfel nu ar avea acces la ele, ci și ca o vibrantă comunitate de persoane implicate, care gândesc la fel și se concentrează într-un scop foarte nobil.


Acești termeni de utilizare au intrat în vigoare la 7 iunie 2023. Versiuni anterioare ale termenilor:


Vă rugăm să rețineți că în cazul oricăror diferențe de sens sau interpretare între versiunea originală în limba engleză a acestui document și o traducere, versiunea originală în limba engleză prevalează.