Adatvédelmi nyilatkozat/Definíciók

From Wikimedia Foundation Governance Wiki
This page is a translated version of the page Policy:Privacy policy/Definitions and the translation is 95% complete.

Wikimedia Foundation Privacy Policy Definitions

Amikor ezt mondjuk... ... ezt értjük:
„a Wikimédia Alapítvány” / „az Alapítvány” / „mi” / „minket” / „mienk” A Wikimedia Foundation, Inc., a Wikimédia-oldalakat üzemeltető nonprofit szervezet.
„Wikimédia-oldalak” / „szolgáltatásaink” Wikimédia-weboldalak és -szolgáltatások (nyelvtől függetlenül), beleértve a fő projektjeinket, mint a Wikipédia és a Wikimédia Commons, valamint a mobilalkalmazásainkat, alkalmazásprogramozási felületeinket (API-kat), e-maileket és értesítéseket, viszont bele nem értve a lenti „Mire vonatkozik és mire nem vonatkozik ez az adatvédelmi nyilatkozat” szakaszban felsorolt oldalakat és szolgáltatásokat.
„te” / „tied” / „engem” Te, függetlenül attól, hogy természetes személy, csoport vagy szervezet vagy, valamint hogy a Wikimédia-oldalakat vagy szolgáltatásainkat a saját nevedben vagy más nevében használod.
„jelen nyilatkozat” / „jelen Adatvédelmi nyilatkozat” Ez a dokumentum, amelynek címe „A Wikimédia Alapítvány adatvédelmi nyilatkozata”.
„közreműködések” Bármely Wikimédia-oldalon végzett változtatásod vagy tartalom-hozzáadásod.
„személyes adat” / „személyes adatok” Általad megadott vagy általunk gyűjtött adatok, amik által személyesen azonosítható vagy. Bár nem feltétlenül gyűjtjük az alábbi adattípusokat, legalább az alábbiak „személyes adatnak” minősülnek, ha egyébként nem nyilvánosak, és az azonosításodra alkalmasak:
(a) neved, címed, telefonszámod, e-mail-címed, jelszavad, államilag kibocsátott igazolványon szereplő azonosítószámod, IP-címed, a böngésződ és operációs rendszered verzióadatai („user agent”), fizetésifiók-számod; továbbá
(b) ha az (a) alpontbeli valamely adattal össze van kapcsolva, bármely érzékeny adat, például születési dátum, nem, szexuális irányultság, faji vagy etnikai származás, házassági és családi állapot, egészségügyi állapot vagy betegségek, politikai vélemény vagy pártállás, valamint vallási vagy világnézeti meggyőződés.
„harmadik fél” / „harmadik felek” Olyan személyek, szervezetek, weboldalak, szolgáltatások, termékek és alkalmazások, amiket a Wikimédia Alapítvány nem felügyel, kezel vagy üzemeltet. Ebbe beletartoznak más Wikimédia-felhasználók, valamint független szervezetek és csoportok, amik a Wikimédia-mozgalom népszerűsítésében segítenek, például helyi Wikimédia-társszervezetek, tematikus szervezetek és szerkesztői csoportok, továbbá ezen szervezetek és csoportok önkéntesei, munkavállalói, igazgatói, irodai munkatársai, támogatásainak kedvezményezettjei és alvállalkozói.
Adatvédelemmel kapcsolatos oldalak