Karttojen käyttöehdot

  From Wikimedia Foundation Governance Wiki
  This page is a translated version of the page Policy:Maps Terms of Use and the translation is 82% complete.
  Outdated translations are marked like this.
  Haluatko auttaa kääntämisessä? Käännä puuttuvia viestejä.

  Wikimedia-karttojen käyttöehdot

  Näyttökuva San Franciscon yritysalueesta dynaamisessa karttanäkymässä englanninkielisessä Wikivoyagessa

  Yleistä

  Wikimedia-säätiö ylläpitää Wikimedia-karttojen palvelimia karttasisällön tarjoamiseksi Wikimedian projekteissa, kuten Wikipediassa ja Wikimedia Commonsissa. Wikimedia-kartat tarjotaan maksutta kaikille. Emme kuitenkaan vastaa mahdollisista virheistä, epätarkkuudesta tai vanhentuneista karttatiedoista.

  Tutustu Wikimedian käyttöehtoihin ja tietosuojakäytäntöön. Nämä asiakirjat koskevat kaikkien Wikimedian sisältöjen tavoin myös Wikimedia-karttoja. Mahdollisissa ristiriitatilanteissa ovat tämän sivun tiedot aina etusijalla.

  Kolmannet osapuolet

  Wikimedia Maps may not be used by third-party services outside of the Wikimedia projects. We may make limited allowances for services that support the Wikimedia projects, such as community tools hosted on Wikimedia Cloud Services.

  Pidätämme oikeuden palvelun lopettamiseen tai muuttamiseen, joidenkin käyttäjien tai sovellusten estämiseen tai rajoittamiseen sekä ryhtyä muihin toimenpiteisiin oman harkintamme mukaan milloin tahansa.

  Kunnioitathan rajoitettuja resurssejamme, mikäli aiot käyttää Wikimedia-karttoja kolmannen osapuolen projektissa, eli Wikimedian projektien ulkopuolella. Palvelun liian raskas käyttö voi johtaa heikentyneeseen palvelutasoon muilla käyttäjillä.

  Jos olet sovelluskehittäjä ja haluat hyödyntää Wikimedia-karttoja, sinun tulee ilmoittaa HTTP-käyttäjätiedot, eli sovelluksen nimi ja tiedot sekä yhteystietosi.

  Seuraavanlainen toiminta on kielletty Wikimedia-kartoissa:

  1. Use for anything other than supporting the Wikimedia projects (for example, you may build a tool for Wikipedia editors, but you may not use it for an unrelated app or business)
  2. Massiivisten tietomäärien lataaminen (kuten suurien alueiden lataaminen yhteydetöntä käyttöä varten)
  3. Palveluun yhdistäminen ilman hyväksyttyä HTTP-käyttäjätunnusta tai HTTP-viitettä
  4. Käyttö ilman käyttöehtojen tai minkään muun vastaavan asiakirjan hyväksymistä

  Lisenssi ja tekijänoikeudet

  OpenStreetMapin tekijänoikeuselosteeseen on aina viitattava, jos käytät Wikimedia-karttoja kolmannen osapuolen tai Wikimedian projektissa.

  Wikimedia-projektit

  • Staattiset kuvat: Staattiset kuvat eivät reagoi käyttäjän toimintaan, kuten liikutteluun ja suurentamiseen. Ne voi liittää kuvina artikkelivirtaan Creative Commons Nimeä-JaaSamoin 4.0 -lisenssillä, jolta viitataan sivun tähän osaan.
  • Dynaamiset kartat: Dynaamiset kartat reagoivat käyttäjän toimintaan, kuten liikutteluun ja suurentamiseen. Niitä voidaan käyttää esimerkiksi Commonsissa kuvauspaikan esittämiseen tai Wikipediassa avautuvassa ikkunassa, kuten tässä esimerkkikuvassa ja tässä avattavassa kartassa. Tekijänoikeustiedot tulee mainita kartan oikeassa alalaidassa.

  Vastuuvapautuslausekkeet

  Pyrimme tarjoamaan hyödyllisen palvelun Wikimedia-yhteisölle ja sen ulkopuolelle, mutta mikään ohjelmisto ei ole täydellinen.

  Wikipedia-karttoja kehitetään jatkuvasti, joten kaikki käyttö tapahtuu käyttäjän omalla vastuulla. Tarjoamme Wikipedia-kartat "toistaiseksi" saatavilla olevana palveluna, ja emmekä tarjoa palvelulle minkäänlaista takuuta, soveltuvuutta erityisiin käyttötarkoituksiin tai myyntikelpoisuutta. Emme voi taata, että palvelu vastaa odotuksiasi, on turvallinen, varmatoiminen tai häiriötön.

  Päivitykset

  Pidätämme oikeuden muuttaa tätä käytäntöä milloin tahansa, jotta se vastaisi käytäntöjämme ja lakeja.

  Ilmoitamme muutoksista sähköpostituslistoilla <wikitech-l@lists.wikimedia.org> (lisätietoja) ja <maps-l@lists.wikimedia.org> (lisätietoja) vähintään 14 päivää ennen muutosten voimaan astumista. Tutustu käytännön uusimaan versioon. Hyväksyt ehdot jatkamalla palvelun käyttöä ilmoituksemme jälkeen. Tallennamme myös käytännön vanhentuneet versiot.

  Karttatietojen lähde

  Wikipediassa, Wikivoyagessa ja muissa Wikimedian projekteissa käytettävät kartat perustuvat OpenStreetMapin aineistoon. OpenStreetMapin tekijöiden luoma kartta-aineisto on saatavilla avoimella Open Data Commons Open Database -lisenssillä (ODbL).

  Kartta-aineiston esitystyylin on suunnitellut OSM Bright for Mapbox Studio, joka on saatavilla Creative Commons Nimeä 3.0 -lisenssillä.

  Voit suorittaa lisenssin edellyttämän nimeämisen lisäämällä linkin [Policy:Maps Terms of Use#where-data| tälle sivulle] sekä täydentäen OpenStreetMapin tekijänoikeuskäytännöllä.

  Karttavirheiden korjaaminen

  Löysitkö kartalta virheen? Korjaa ongelma kirjautumalla OpenStreetMapiin ja tehdään yhdessä parempi kartta kaikille!

  Oppaita ja lisätietoa

  • [$addingMaplink Karttalinkin lisääminen verkkosivustolle]
  • [$addingMapframe Upotetun kartan lisääminen verkkosivustolle]
  • [$Visualeditor Kartan lisääminen visuaalisen muokkaimen Kartta-toiminnolla]
  • [mw:Special:MyLanguage/Help:Extension:Kartographer/OSM OpenStreetMapin karttakohteiden käyttäminen omalla kartalla]
  • [$DiscoveryMapsProject Discovery Maps -projekti]
  • [mw:Special:MyLanguage/Help:Extension:Kartographer Kartanmuokkauslisäosa]
  • [$Kartotherian Kartta-aineistopalvelin (Kartotherian)]
  • [Wikivoyage:en:Wikivoyage:How to use dynamic maps Dynaamiset kartat Wikivoyagessa]

  Update log

  These Maps Terms of Use went into effect on April 5, 2021. Updates: