Jump to content

Wikimedia Foundation Privacy Policy

From Wikimedia Foundation Governance Wiki
This page is a translated version of the page Policy:Privacy policy and the translation is 62% complete.
Outdated translations are marked like this.
Wikimedia Foundation Privacy Policy
Aquí teniu un resum de la Política de privadesa. Per llegir tots els termes, desplaceu-vos cap avall o feu clic aquí.
Descàrrec: Aquest resum no és una part de la Política de privadesa i no és un document legal. Només és una referència pràctica per a facilitar la comprensió de la totalitat de la Política de privadesa. Penseu en això com la interfície d'usuari amigable de la nostra Política de privadesa.

Perquè creiem que no hauríeu de proporcionar informació personal per participar en el moviment del coneixement lliure, podeu:

El nostre objectiu és entendre com s'utilitzen els llocs de Wikimedia per millorar-los, pel que recollim certa informació quan:

Ens comprometem a:

Tingueu en compte:

 • Qualsevol contingut que afegiu o qualsevol canvi que realitzeu en un lloc Wikimedia seran públics i permanentment disponibles.
 • Si agregueu contingut o realitzeu un canvi en un lloc Wikimedia sense iniciar una sessió el contingut o canvi seran públics i estaran permanentment atribuïts a l'adreça IP que hagi estat emprada en aquell moment en lloc d'un nom d'usuari.
 • La comunitat d'editors voluntaris i col·laboradors és un òrgan d'autocontrol. Alguns administradors dels llocs de Wikimedia, que són elegits per la comunitat, utilitzen eines que els concedeixin un accés limitat a la informació pública sobre les contribucions recents perquè puguin protegir els llocs de Wikimedia i fer complir les polítiques.
 • Aquesta Política de privadesa no s'aplica a tots els llocs de Wikimedia, com ara els llocs de Wikimedia que tenen la seva pròpia política de privadesa (com la botiga de Wikimedia) o serveis i llocs de tercers (com projectes de desenvolupadors de tercers a Wikimedia Cloud Services).
 • Com a part del nostre compromís amb l'educació i la investigació a tot el món, de tant en tant divulguem la informació pública i la informació agregada o no personal al públic en general a través de dipòsits de dades i conjunts de dades.
 • Per a la protecció de la Fundació Wikimedia i la d'altres usuaris, si no esteu d'acord amb aquesta Política de privadesa, no podeu utilitzar els llocs de Wikimedia.

Introducció

Benvingut!

El moviment Wikimedia es basa en un principi senzill però potent: podem fer més coses junts que cada un de nosaltres per separat. No podem treballar en conjunt sense recollir, compartir i analitzar la informació dels nostres usuaris a la vegada que busquem noves maneres de fer que els nostres llocs de Wikimedia més manejables, eficaços, segurs i útils.

Creiem que el fet d'aplegar informació i l'ús que en fem han d'anar de la mà amb la transparència. Aquesta Política de privadesa explica com la Fundació Wikimedia; organització sense ànim de lucre que hostatja els llocs Wikimedia, cotm Wikipedia; recull, utilitza i comparteix la informació que rebem de la vostra part a través de l'ús dels llocs Wikimedia. És essencial que entengueu que, en utilitzar els llocs Wikimedia, accepteu la recopilació, transferència, processament, emmagatzematge, divulgació i ús de la vostra informació tal com es descriu en aquesta Política de privadesa. Això vol dir que la lectura d'aquesta Política amb deteniment és important.

Creiem que no hauríeu de proporcionar informació personal no pública per participar en el moviment de coneixement lliure. No heu de proporcionar coses com el nom real, adreça o data de naixement per inscriure en un compte estàndard o aportar continguts als llocs de Wikimedia.

No venem ni lloguem la vostra informació personal, ni la donem a altres per vendre-us alguna cosa. La fem servir per trobar la manera de fer que els llocs de Wikimedia siguin més atractius i accessibles, per veure quines idees funcionen, i per fer l'aprenentatge i la contribució més divertits. De manera entenedora: utilitzem aquesta informació per millorar-vos els llocs de Wikimedia.

Al cap i a la fi, és la gent com vós, els campions del coneixement lliure, qui feu possible que els llocs de Wikimedia no només existeixin, sinó que creixin i es desenvolupin.

Definicions

Com que tothom (no només els advocats) ha de ser capaç d'entendre fàcilment com i per a què recollim i usem la vostra informació, al llarg d'aquesta Política fem servir un llenguatge comú, en lloc de termes més formals. Per facilitar la comprensió de determinats termes clau es mostra una taula de traduccions:


Quan diem... ...volem dir
"La Fundació Wikimedia" / "la Fundació" / "nosaltres" / "nostre" / "nostra" La Fundació Wikimedia, Inc., l'organització sense ànim de lucre que dirigeix els llocs de Wikimedia.
"Els llocs Wikimedia" / "els nostres serveis" Els llocs web i els serveis de Wikimedia (sense importar l'idioma), incloent els nostres principals projectes com Wikipedia i Wikimedia Commons, així com les aplicacions mòbils, les Interfícies de Programació d'Aplicacions (API, acrònim anglès), els correus electrònics i les notificacions de Wikimedia, però excloent, els llocs i els serveis enumerats a "Aquesta Política de privadesa no cobreix ", secció de sota.
"vostè" / "vostre" / "-vos" Vostè, sense importar si sou un individu, un grup o una organització i sense importar si esteu utilitzant els llocs de Wikimedia o els nostres serveis en nom propi o d'una altra persona.
"Aquesta Política" / "aquesta Política de privadesa" Aquest document, titulat "Política de privadesa de la Fundació Wikimedia".
"contribucions" Contingut que afegiu o canvis que realitzeu en els llocs de Wikimedia.
"informació personal" Information you provide us or information we collect that could be used to personally identify you. To be clear, while we do not necessarily collect all of the following types of information, we consider at least the following to be "personal information" if it is otherwise nonpublic and can be used to identify you:
(a) your real name, address, phone number, email address, password, identification number on government-issued ID, IP address, user-agent information, payment account number;
(b) when associated with one of the items in subsection (a), any sensitive data such as date of birth, gender, sexual orientation, racial or ethnic origins, marital or familial status, medical conditions or disabilities, political affiliation, and religion.
"Tercers" / "terceres parts" Les persones, les entitats, els llocs web, els serveis, els productes i les aplicacions que no són controlades, administrades o dirigides per la Fundació Wikimedia. Això inclou a altres usuaris de Wikimedia i a organitzacions independents o a grups que ajuden a promoure el moviment Wikimedia com capítols Wikimedia, becaris, grups d'usuaris i organitzacions temàtiques, així com els empleats, els directors, els funcionaris i els contractistes de les organitzacions o dels grups.


Allò que aquesta Política de Privadesa cobreix i no cobreix

Excepte com s'explica a continuació, aquesta Política de Privadesa s'aplica a la recollida i tractament que fem de la informació que ens proporcioneu com a resultat de l'ús de qualsevol dels llocs de Wikimedia. Aquesta Política també s'aplica a la informació que rebem dels nostres socis o tercers. Per entendre millor què cobreix aquesta Política de Privadesa, si us plau, vegeu més avall.

Exemples d'Allò Que Aquesta Política Cobreix

Cercant la claredat, la present Política de privadesa cobreix, sense importar l'idioma:

 • Tots els nostres llocs principals (que es troben a Llista de grans projectes), com la Viquipèdia, incloses les pàgines de perfil d'usuari, les pàgines de discussió i l'espai d'anuncis.
 • Els nostres blocs i interfícies de programació d'aplicacions (llevat que us proveïm una política separada per a aquests serveis).
 • Aplicacions mòbils oficials de la Fundació Wikimedia.
 • Els missatges de correu electrònic, els SMS i les notificacions que us transmetem o que ens transmeteu.

Aquesta Política de privadesa, però, no cobreix algunes de les situacions en què podem recollir o processar informació. Per exemple, algunes utilitzacions poden ser cobertes per polítiques de privadesa independents (com les de la Wikimedia Shop) o els llocs o els serveis gestionats per tercers (com ara projectes per a desenvolupadors de tercers a Wikimedia Cloud Services). Per entendre millor el que aquesta Política de Privadesa no cobreix, si us plau, vegeu més avall.

More on what the Wikimedia Foundation Privacy Policy does not cover

This section is part of the Privacy Policy and is meant to explain in detail which situations are not covered by our Privacy Policy.

Wikimedia Sites and Tools with alternative policies
Some Wikimedia Foundation websites or tools have alternative privacy policies or provisions that differ from this Privacy Policy. These websites include:
If a Wikimedia Foundation website is governed by an alternative privacy policy, it will link to such policy. When a Wikimedia Foundation tool is governed by an alternative privacy policy, the page where the tool may be downloaded or enabled will include a link to that policy.
Community members
The Wikimedia Sites are collaborative labors of love that are constantly maintained and updated by a global community of volunteers. This global community of volunteers may sometimes have access to personal Information in order to ensure the functioning of the Wikimedia Sites.
 • Administrative volunteers, such as CheckUsers or Stewards. These are volunteers who enforce Wikimedia Site policies and ensure the safety of the Wikimedia Sites. When these administrators access Personal Information that is nonpublic, they are required to comply with our Access to nonpublic personal data policy, as well as other, tool-specific policies.
 • Tool providers. We support platforms for third-party developers to experiment and develop new tools and sites, such as wmflabs.org. When you use one of the tools developed by these volunteers, you may transfer information to them. When these volunteers access nonpublic information or Personal Information, they are required to comply with the terms governing the particular platform the tool is available on.
 • Other users. We provide several tools that allow users to communicate with each other. The communications may be covered by this Policy while they pass through our systems, but the users who receive these communications, and what they do with the communications once they receive them, are not covered by this Policy. Examples include:
  • posting to Foundation-hosted email lists;
  • requesting support from volunteers through our online ticketing system (email sent to info[at]wikimedia.org goes to this system);
  • emailing other users through the Wikimedia Sites (for example, by using the "Email this user" feature); and
  • chatting on IRC (such as on the #wikipedia channel).
Third parties
This Privacy Policy only covers the way the Wikimedia Foundation collects, uses and discloses Personal Information and does not address the practices of third parties. For example, this Privacy Policy does not address the practices of:
 • Websites run by other organizations, like websites linked to from the "References" sections of Wikipedia, or run by Wikimedia chapters or other movement organizations. These organizations may receive information from you if you visit their websites after using one of the Wikimedia Sites. They are governed by their own privacy policies.
 • Mobile applications provided by other organizations or individuals. These organizations or individuals may receive information from you if you use those applications to access the Wikimedia Sites or Wikimedia Site content. They are governed by their own privacy policies.

Sometimes, volunteers may place a data-collecting tool, such as a script, gadget, tracking pixel, or share button, on a Wikimedia Site without our knowledge. This Policy does not cover how third parties handle the information they receive as a result of such a tool. If you come across such a third-party tool, and you believe it violates this Policy, you can remove the tool yourself, or report it to privacy[at]wikimedia.org so we can investigate.

Allí on les polítiques comunitàries regulin la informació, com ara la política CheckUser, la comunitat corresponent podrà ampliar les normes i les obligacions establertes en la present política. Això no obstant, no els és permès de crear noves excepcions o d'una altra manera reduir la protecció oferta per aquesta política.

Col·lecció & Ús de la informació

Tipus d'informació que rebem de vós i com l'obtenim

Les vostres contribucions públiques

Quan feu una contribució a qualsevol lloc Wikimedia, fins i tot en pàgines d'usuari o de discussió, esteu creant un registre permanent i públic de cada fragment de contingut que afegiu, elimineu o altereu. L'historial de la pàgina mostrarà quan va ser feta la vostra aportació o supressió, i també el nom d'usuari (si haguéssiu iniciat la sessió) o l'adreça IP (si no l'haguéssiu iniciat). Podem utilitzar les vostres contribucions públiques, ja sigui agregades a les contribucions públiques d'altres persones o de forma individual, per a crear noves funcions o productes de dades relatives per a vós o per a aprendre encara més sobre com s'utilitzen els llocs de Wikimedia.

Informació visible públicament

Llevat que aquesta Política digui el contrari, s'ha d'assumir que la informació que aporteu activament en els llocs de Wikimedia, inclosa la informació personal, és públicament visible i pot ser trobada pels motors de cerca. Com la majoria de coses a Internet, tot allò que compartiu pot ser copiat i redistribuït a través d'Internet per altres persones. No aporteu cap informació amb la qual no us sentiu còmode fent-la permanentment pública, com revelar el vostre nom real o el lloc des d'on feu les aportacions.

Heu de tenir en compte que les dades específiques que feu públiques o les dades agregades que les fem públiques poden utilitzar-les qualsevol persona per analitzar-les i deduir-ne més informació, com ara el país d'on prové l'usuari, l'afiliació política i el gènere.

Informació i registre del compte

Voleu crear un compte? Magnífic! No voleu crear un compte? Cap problema!

No es requereix crear un compte per a llegir o contribuir a un lloc web de Wikimedia, excepte en rares circumstàncies. Ara bé, si contribuïu sense haver iniciat la sessió, la vostra contribució serà atribuïda públicament a l'adreça IP associada al vostre dispositiu.

Si voleu crear un compte estàndard, en la majoria de casos només cal que proporcioneu un nom d'usuari i una contrasenya.

Més informació sobre els noms d'usuari

El nom d'usuari serà visible de manera pública, així que aneu amb compte amb emprar el nom real com a nom d'usuari. La contrasenya només s'utilitza per comprovar que el compte és el vostre. La vostra adreça IP també ens és transmesa automàticament, i la gravem temporalment per ajudar a evitar abusos. No es requereix cap informació personal més: ni el nom, ni l'adreça electrònica, ni la data de naixement, ni informació de la targeta de crèdit.

Un cop creats, els comptes d'usuari no poden eliminar-se per complet (encara que sovint és possible amagar la informació del perfil d'usuari si així ho voleu). Això és perquè les vostres contribucions públiques han d'estar associades a l'autor (vós!). En algunes circumstàncies, les comunitats de Wikimedia poden ajudar als usuaris a treure informació addicional dels projectes relacionada amb el seu compte.

Per comprendre millor la demografia dels nostres usuaris, i per localitzar i millorar els nostres serveis, és possible que us demanem més informació demogràfica, com el sexe o l'edat. Us explicarem si aquesta informació s'emprarà de manera pública o privada, per tal que pugueu prendre una decisió conscient sobre si desitgeu proporcionar aquesta informació. Proporcionar aquesta informació sempre és completament opcional. Si no voleu, no cal que la faciliteu; és així de senzill.

Informació de localització

GPS i altres tecnologies de localització

Si hi consentiu, podem utilitzar GPS (i altres tecnologies que s'utilitzen habitualment per determinar la ubicació) per mostrar-vos contingut més rellevant. Mantenim confidencialment la informació obtinguda per aquestes tecnologies, llevat del que es disposa en aquesta política. Per obtenir més informació, consulteu la llista d’exemples sobre com fem servir aquestes tecnologies en les nostres PMF.

Metadades

De vegades, podem rebre automàticament les dades de localització del vostre dispositiu. Per exemple, si voleu carregar una fotografia a l'aplicació mòbil de Wikimedia Commons, podem rebre metadades, com ara el lloc i el moment en què vàreu prendre una fotografia, de forma automàtica des del dispositiu. Tingueu en compte que, a diferència de la informació de localització recopilada mitjançant senyals GPS descrita anteriorment, la configuració per defecte al dispositiu mòbil sol incloure les metadades de la fotografia o del vídeo carregat als llocs de Wikimedia. Si no ens voleu enviar metadades i que esdevinguin públiques en el moment de la càrrega, canvieu la configuració del vostre dispositiu.

Adreces IP

Finalment, quan visiteu qualsevol lloc de Wikimedia, rebem automàticament l'adreça IP del dispositiu (o del servidor intermediari) que utilitzeu per accedir a Internet, que podria ser utilitzada per inferir la vostra localització geogràfica.

Informació relativa a l'ús que feu dels llocs de Wikimedia

Volem millorar-vos els llocs de Wikimedia aprenent com els useu. En aquest sentit podríem incloure la freqüència amb la qual visiteu els llocs de Wikimedia, el que us agrada, el que us ha resultat útil, com arribeu als llocs de Wikimedia i si utilitzaríeu més sovint una funció si l'expliquéssim d'una manera diferent. També volem emprar aquesta Política i les nostres pràctiques per reflectir els valors de la nostra comunitat. Per això, mantenim la informació relativa a l'ús que feu dels Llocs Wikimedia de manera confidencial, a excepció del que disposa la present Política.

La informació que rebem de manera automàtica

Gràcies al funcionament dels navegadors, rebem algunes informacions de manera automàtica quan visiteu els llocs de Wikimedia. Aquesta informació inclou el tipus de dispositiu que utilitzeu (inclosos possiblement els números d'identificació únics dels dispositius, en algunes versions beta de les nostres aplicacions mòbils), el tipus i la versió del navegador, les preferències d'idioma del navegador, el tipus i la versió del sistema operatiu del dispositiu, en alguns casos el nom del proveïdor de serveis d'Internet o l'operador mòbil, la pàgina web des de la qual vàreu arribar als llocs de Wikimedia, les pàgines que heu sol·licitat i heu visitat, així com la data i hora de cada sol·licitud que realitzeu als llocs de Wikimedia.

En poques paraules, utilitzem aquesta informació per millorar l'experiència amb els llocs de Wikimedia. Per exemple, utilitzem aquesta informació per administrar els llocs web, proporcionar una major seguretat i combatre el vandalisme; optimitzar les aplicacions mòbils, personalitzar el contingut i establir preferències d'idioma, verificar característiques per veure el que funciona i millorar el rendiment; entendre com els usuaris interactuen amb els llocs de Wikimedia, seguiment i estudi sobre l'ús de les diverses característiques, obtenir la comprensió de les característiques demogràfiques dels diferents llocs de Wikimedia, i analitzar les tendències.

Informació que recopilem

Recopilem de manera sistemàtica certa informació amb diverses tecnologies d'ús comú. Aquestes inclouen generalment píxels de seguiment, JavaScript i diverses tecnologies de "dades d'emmagatzematge local", com galetes i emmagatzematge local. Som conscients que algunes d'aquestes tecnologies no disposen de bona reputació i poden emprar-se per raons menys nobles. Per això volem indicar amb la màxima claredat possible per què fem servir aquests mètodes i el tipus d'informació que recopilem a través d'ells.

En funció de la tecnologia que utilitzem, les dades emmagatzemades localment poden ser des de text, imatges i articles complets (com s'explica més endavant) a informació personal (com la vostra adreça IP) i informació sobre l'ús que feu dels llocs de Wikimedia (com el vostre nom d'usuari o l'hora de la vostra visita).

Utilitzem aquesta informació per fer l'experiència amb els llocs de Wikimedia més segura i millor, per obtenir una major comprensió de les preferències de l'usuari i com els usuaris interactuen amb els llocs de Wikimedia i per millorar la qualitat general dels nostres serveis. Mai no utilitzarem galetes de tercers, llevat que obtinguem el vostre permís per fer-ho. Si alguna vegada us trobeu amb una eina de recollida de dades de tercers que no heu autoritzat (com la que podria haver estat col·locada erròniament per un altre usuari o administrador), si us plau, informeu-nos-en a través de privacy@wikimedia.org.

Més informació sobre dades emmagatzemades localment

Les dades emmagatzemades localment, JavaScript i els píxels de seguiment ens ajuden a fer coses com:

 • Proporcionar-vos una experiència personalitzada, com l'ús de les galetes per saber la vostra preferència d'idioma, per recordar les preferències d'usuari que heu establert, perquè puguem oferir-vos l'aparença personalitzada que desitgeu i per informar-vos de les qüestions interessants de Wikimedia i els esdeveniments de la vostra àrea.
 • Lliurar-vos el contingut més rellevant de manera més ràpida. Per exemple, mitjançant l'ús d'emmagatzematge local per emmagatzemar els articles que darrerament heu llegit directament al dispositiu, perquè pugueu recuperar-los ràpidament. També amb l'ús de galetes, podem aprendre sobre la temàtica de les vostres cerques, i d'aquesta manera podem optimitzar els resultats de cerca que us oferim.
 • Entendre com empreu els llocs de Wikimedia, per així saber què funciona i què és útil. Per exemple, podríem utilitzar galetes per conèixer la llista dels articles que esteu seguint en la llista de seguiment, per a poder-vos recomanar articles similars que us poden interessar.
 • Entendre com utilitzeu els llocs de Wikimedia amb els diferents dispositius, pel que podem fer els diversos llocs de Wikimedia més eficients i efectius.
 • Fer que els llocs de Wikimedia siguin més còmodes d'usar, com per exemple emprant galetes per mantenir la sessió quan us connecteu o recordar-vos el nom d'usuari en el camp d'inici de sessió.

Voleu saber-ne més? Podeu llegir més informació sobre algunes de les galetes específiques que utilitzem, quan expiren i què en fem a les PMF.

Creiem que aquest recull de dades us ajudarà a millorar la vostra experiència d'usuari, però podeu eliminar o desactivar algunes o totes les dades emmagatzemades localment a través de la configuració del navegador, depenent del navegador que useu. Podeu aprendre més sobre algunes de les opcions que teniu en les PMF. Malgrat que les dades emmagatzemades localment potser no són necessàries per fer servir els nostres llocs web, algunes característiques poden no funcionar correctament si les desactiveu.

Malgrat que en els exemples anteriors referits a la informació vostra recollida mitjançant eines de recollida de dades, aquesta informació es manté confidencial d'acord amb aquesta Política, tingueu en compte que certa informació de les accions preses per vosaltres queda disponible en registres públics juntament amb accions preses per altres usuaris. Per exemple, un registre públic pot incloure la data en què fou creat el vostre compte en un lloc de Wikimedia juntament amb les dates de creació d'altres comptes creats en un lloc de Wikimedia.

Com fem servir la informació vostra que rebem

General

Nosaltres i els nostres proveïdors de serveis utilitzem la vostra informació amb el propòsit legítim de dur a terme la nostra missió benèfica, inclosos:

Operar en els llocs de Wikimedia, compartir les vostres contribucions i administrar els nostres serveis.
 • Per ajudar-vos a compartir el vostre coneixement amb el món i afegir noves funcions als nostres serveis.
 • Per concertar l'accés al vostre compte i proporcionar-vos el servei relacionat.
 • Per enviar-vos informació administrativa, com ara canvis a les nostres polítiques.
 • Per permetre-us enviar missatges a una altra persona si decidiu fer-ho. Les comunicacions directes entre usuaris (com ara els missatges enviats a través de la funció "Correu electrònic a aquest usuari"), en la mesura que aquestes comunicacions no siguin públiques i s'emmagatzemin en o en trànsit a través dels sistemes de la Fundació Wikimedia, les mantenim confidencials, llevat del que es disposa en aquesta política.

Ens dediquem a aquestes activitats per gestionar la nostra relació amb vosaltres, perquè tenim un interès legítim i/o per complir les nostres obligacions legals.

Proporcionar serveis personalitzats.
 • Per proporcionar-vos contingut, avisos i configuracions personalitzades i millorar la vostra experiència amb els llocs de Wikimedia.

Personalitzarem els Serveis, en alguns casos, segons la vostra direcció; en tots els casos, d'acord amb el nostre legítim propòsit benèfic de dur a terme la nostra missió.

Enviar correus electrònics amb actualitzacions de notícies, enquestes i comunicacions sobre articles que creiem que poden ser del vostre interès.
 • Per informar-vos sobre les coses que estan passant a la Fundació Wikimedia, als llocs de Wikimedia o al moviment Wikimedia.
 • Per avisar-vos quan hi ha hagut un canvi en un article que heu decidit seguir.

Us enviarem aquest tipus de correus electrònics només amb el vostre consentiment. No venem, lloguem ni fem servir la vostra adreça de correu electrònic per anunciar-vos productes o serveis de tercers. Podeu gestionar el tipus de notificacions que rebeu i la freqüència amb què les rebeu anant a les vostres preferències de notificacions. Podeu obtenir més informació sobre el correu electrònic i les notificacions i sobre com canviar les vostres preferències a les nostres PMF.

Enviar enquestes opcionals i sol·licitar comentaris.

Sempre us explicarem, en el moment que us donem l'oportunitat de compartir els vostres pensaments, com volem utilitzar les vostres respostes i qualsevol informació personal que proporcioneu.

Les vostres respostes a les nostres enquestes i sol·licituds de comentaris sempre són opcionals. Us enviarem aquest tipus de sol·licituds per correu electrònic només amb el vostre consentiment. Podeu gestionar el tipus de notificacions que rebeu i la freqüència amb què les rebeu anant a les vostres preferències de notificacions. Podeu obtenir més informació sobre el correu electrònic i les notificacions i sobre com canviar les vostres preferències a les nostres PMF.

Millorar els llocs de Wikimedia i fer que la vostra experiència d'usuari sigui més segura i millor.
 • Per utilitzar les vostres contribucions públiques, ja sigui agregades amb les contribucions públiques d'altres persones o de manera individual, per crear funcions o productes relacionats amb les dades per a vosaltres o per obtenir més informació sobre com s'utilitzen els llocs de Wikimedia.
 • Per a la investigació i l'anàlisi.
 • Per combatre el correu brossa, el robatori d'identitat, el programari maliciós i altres tipus d'abús.
 • Per optimitzar els mòbils i altres aplicacions.
 • Per provar funcions per veure què funciona, entendre com interactuen els usuaris amb els llocs de Wikimedia, fer un seguiment i estudiar l'ús de diverses funcions, comprendre millor la demografia dels diferents llocs de Wikimedia i analitzar les tendències.

Ens dediquem a aquestes activitats per promoure el nostre legítim propòsit benèfic i/o per complir les nostres obligacions legals.

Altres

Informació de la ubicació

GPS i altres tecnologies d'ubicació

Com s'ha indicat anteriorment, podem utilitzar tecnologies d'ubicació d'ús habitual per mostrar-vos un contingut més rellevant. Per exemple, les nostres aplicacions mòbils poden identificar articles dels llocs de Wikimedia sobre punts d'interès propers a la vostra ubicació. Com a recordatori, podeu desactivar l'accés a aquestes tecnologies d'ubicació en qualsevol moment i continuar utilitzant els llocs de Wikimedia.

Metadades

Com s'ha indicat anteriorment, és possible que rebem automàticament dades d'ubicació des del vostre dispositiu. Per exemple, si pengeu una foto amb l'aplicació mòbil Wikimedia Commons, tingueu en compte que la configuració predeterminada del vostre dispositiu mòbil normalment comporta que les metadades associades a la vostra foto s'incloguin a la càrrega. Com a recordatori, si no ens voleu enviar les metadades i que es facin públiques en el moment de la càrrega, canvieu la configuració del dispositiu.

Adreces IP

Quan visiteu qualsevol lloc de Wikimedia, rebem automàticament l'adreça IP del dispositiu (o del vostre servidor intermediari) que utilitzeu per accedir a Internet, que es podria utilitzar per inferir la vostra ubicació geogràfica. Mantenim confidencials les adreces IP, tret del que es disposa en aquesta política. Si visiteu els llocs de Wikimedia amb el vostre dispositiu mòbil, és possible que utilitzem la vostra adreça IP per proporcionar informació anònima o agregada als proveïdors de serveis sobre el volum d'ús en determinades àrees.

Utilitzem aquesta informació d'ubicació per fer la vostra experiència amb els llocs de Wikimedia més segurs i millors, per comprendre millor les preferències de l'usuari i la seva interacció amb els llocs de Wikimedia i, en general, millorar els nostres serveis. Per exemple, fem servir aquesta informació per proporcionar més seguretat, optimitzar les aplicacions mòbils i aprendre a ampliar i donar millor suport a les comunitats de Wikimedia. També utilitzem la informació personal de la manera que es descriu a les seccions d'aquesta política titulada "Per raons legals" i "Per protegir-vos, a nosaltres mateixos i a altres".

Compartir

Quan podem compartir la vostra informació?

Amb el vostre permís

Podem compartir la vostra informació per a propòsits particulars, si hi esteu d'acord. Podeu trobar més informació a la llista d'exemples en les nostres PMF.

Per raons legals

Podem accedir, conservar i divulgar la vostra informació personal si tenim raons per creure que cal fer-ho en obediència a una ordre, citació, ordre judicial, llei o reglament vàlids i legalment aplicables o qualsevol altra ordre judicial o administrativa. No obstant això, si considerem que un requeriment concret de divulgació de la informació d'un usuari és legalment invàlid o és un abús del sistema legal i l'usuari afectat no té la intenció d'oposar-se a la divulgació per si mateix, farem tot allò que ens sigui possible per lluitar-hi en contra. Ens comprometem a notificar-vos per correu electrònic amb almenys deu (10) dies d'antelació, sempre que sigui possible, abans de divulgar la vostra informació en resposta a una petició legal. Tanmateix, només us ho podrem notificar si no se'ns limita legalment posar-nos en contacte amb vosaltres, no es genera una amenaça creïble per a la vida o la salut o s'incrementi per la divulgació de la sol·licitud, i sempre que ens haguéssiu proporcionat una adreça de correu electrònic.

Res en la present Política de privadesa intenta limitar les objeccions o defenses legals que pugueu tenir als requeriments d'un tercer (ja siguin civils, penals o governamentals) per divulgar la vostra informació. Us recomanem buscar l'assessorament d'un advocat immediatament si el requeriment es presenta relacionat amb vostè.

Per a més informació, vegeu la Pàgina de resposta a citacions.

Si es transfereix l'Organització (Molt Improbable!)

En el cas molt poc probable que la totalitat de la propietat o gairebé la totalitat de la Fundació canviés, o es fes una reorganització (fusió, consolidació o adquisició dels mateixos), vetllarem per mantenir la informació personal de manera confidencial, llevat del que es disposa en la present Política i previ avís a l'interessat a través dels llocs de Wikimedia i una notificació a WikimediaAnnounce-L o a la llista de distribució similar, almenys, trenta (30) dies de calendari abans que qualsevol informació personal es transfereixi o es converteixi en objecte d'una política de privadesa diferent.

Per protegir-vos, a nosaltres mateixos i a altres

És possible que per la nostra part, o mitjançant usuaris particulars amb certs drets administratius com es descriu a continuació, haguem de compartir la vostra informació personal si es creu raonablement que és necessari per fer complir o investigar possibles violacions de les nostres Condicions d'ús, aquesta Política de privadesa, qualsevol Fundació de Wikimedia o polítiques basades en la comunitat d'usuaris. També és possible que haguem d'accedir i compartir informació per investigar i defensar-nos contra les amenaces o accions legals.

Els llocs Wikimedia són col·laboratius, amb usuaris que escriuen la major part de les polítiques i se selecciona entre ells les persones que ocuparan determinats drets administratius. Aquests drets poden incloure l'accés a quantitats limitades d'informació no pública sobre contribucions i activitats recents d'altres usuaris. Empren aquest accés amb una finalitat protectora contra el vandalisme i l'abús, lluiten contra l'assetjament d'altres usuaris, i en general, tracten de minimitzar les conductes pertorbadores en els llocs de Wikimedia. Aquests diversos grups administratius seleccionats pels usuaris tenen les seves pròpies normatives de privacitat i de confidencialitat, però se suposa que tots aquests grups accepten seguir la nostre Política d'accés a la informació no pública. Aquests grups administratius seleccionats pels usuaris són responsables davant d'altres usuaris a través de controls i balanços: els usuaris són seleccionats mitjançant un procés impulsat per la comunitat i supervisats pels seus companys a través de l'historial registrat de les seves accions. Tanmateix, els noms legals d'aquests usuaris no són coneguts per la Fundació Wikimedia.

Esperem que no es doni el cas, però podem divulgar la vostra informació personal si creiem que és necessari per prevenir perjudicis corporals greus o la mort imminent d'una persona, o per protegir la nostra organització, els empleats, els contractistes, els usuaris o el públic. També podem revelar la vostra informació personal si tenim raons per creure que és necessari per detectar, prevenir o d'una altra manera avaluar i abordar el potencial correu brossa, el programari maliciós, el frau, l'abús, l'activitat il·legal i la seguretat o qüestions tècniques. (Vegeu la llista d'exemples en les nostres PMF, per a més informació.)

Als nostres proveïdors de serveis

Per molt que ens hi esforcem, no podem fer-ho tot. Així que de vegades fem servir els proveïdors de serveis de tercers o entitats adjudicadores que ens ajuden a dirigir o millorar els llocs de Wikimedia per als usuaris. Podem donar accés a la vostra informació personal a aquests proveïdors o entitats, segons ho necessitin per realitzar serveis per a nosaltres o per a utilitzar les vostres eines i serveis. Posem requisits, com ara acords de confidencialitat, per ajudar a garantir que els proveïdors de serveis tracten la informació de manera curosa i sense perdre la protecció de la vostra privacitat que regeix aquesta Política. (Vegeu la llista d'exemples en les nostres PMF.)

Si visiteu els llocs de Wikimedia amb el vostre dispositiu mòbil, utilitzem la vostra adreça IP per proporcionar informació anònima o agregada als proveïdors de serveis sobre el volum d'ús en determinades àrees.

Some of our service providers ask us to post links to their privacy policies; a list of these service providers and links to their policies can be found on this page.

Per entendre i experimentar

El programari de codi obert que alimenta els llocs de Wikimedia depèn de les contribucions dels desenvolupadors de programari voluntaris, que dediquen temps a escriure i provar el codi per ajudar a millorar-lo i a fer-lo evolucionar segons les necessitats dels nostres usuaris. Per a facilitar aquesta tasca, podem donar a alguns desenvolupadors un accés limitat als sistemes que contenen la vostra informació personal, però només quan sigui raonablement necessari perquè puguin desenvolupar i contribuir als llocs de Wikimedia.

De la mateixa manera, podem compartir informació no personal o agregada amb investigadors, estudiosos, acadèmics i terceres parts que s'hi mostrin interessades i vulguin estudiar els llocs de Wikimedia. Compartir aquesta informació ajuda a entendre l'ús, la visualització, les estadístiques demogràfiques i els patrons. Poden compartir les seves troballes amb nosaltres i els nostres usuaris perquè puguem entendre i millorar els llocs de Wikimedia.

Quan donem accés a informació personal a terceres parts, desenvolupadors o investigadors, posem requisits, com ara proteccions tècniques i contractuals raonables, per ajudar a garantir que aquests proveïdors de serveis tracten la informació de manera consistent amb els principis d'aquesta Política i en línia amb les nostres instruccions. Si més tard els desenvolupadors i investigadors publiquen el seu treball o resultats, els hi demanem que no revelin la vostra informació personal. Tingueu en compte que, tot i les obligacions que imposem als desenvolupadors i als investigadors, no podem garantir que compliran el nostre acord, ni tampoc garantim que revisarem amb regularitat ni auditarem els seus projectes. (Podeu aprendre més sobre la reidentificació per creuament de dades a les PMF.)

Perquè ho vàreu fer públic

Qualsevol informació que escriviu de forma pública als llocs de Wikimedia és precisament això, pública. Per exemple, si poseu la vostra adreça de correu a la vostra pàgina de discussió, això és públic, i no queda protegit per aquesta Política. I si editeu sense haver-vos registrat o sense haver iniciat la sessió, l'adreça IP que estigueu fent servir serà visible públicament. Penseu acuradament el nivell d'anonimat que desitgeu abans de difondre informació personal a la pàgina d'usuari o en un altre lloc.

Protecció

Com protegim les vostres dades?

Ens esforcem per protegir la vostra informació contra els accessos, l'ús o la divulgació no autoritzats. Fem servir una varietat de mesures físiques i tècniques, polítiques i procediments (com ara els procediments de control d'accés, els tallafocs i la seguretat física) dissenyades per protegir els nostres sistemes i la vostra informació personal. Desafortunadament, no existeix la transmissió ni l'emmagatzematge de dades totalment segur, pel que no podem garantir que la nostra seguretat no serà violada (amb mesures tècniques o per la violació de les nostres polítiques i procediments).

Mai no us demanarem la vostra contrasenya per correu electrònic (però us podem enviar una contrasenya temporal si heu sol·licitat un restabliment de la contrasenya). Si alguna vegada rebeu un missatge de correu electrònic que us demani la vostra contrasenya, feu-nos-ho saber enviant-lo a privacy@wikimedia.org perquè puguem investigar la font del correu electrònic.

Quant de temps es conserven les vostres dades?

Quan us rebem informació de caràcter personal, la mantenim durant el menor temps possible, fent això compatible amb el manteniment, la comprensió i la millora dels llocs de Wikimedia, i les nostres obligacions amb la legislació aplicable als EUA. La informació no personal pot ser retinguda indefinidament. (Vegeu la llista d'exemples en les nostres PMF.)

Recordeu que certa informació, com ara la vostra Adreça IP (si editeu sense iniciar la sessió) i qualsevol contribució pública als llocs de Wikimedia, s'arxiva i es mostra indefinidament pel disseny; la transparència de la contribució i les històries de revisió dels projectes és fonamental per a la seva eficàcia i fiabilitat. Per obtenir més informació sobre les nostres pràctiques de retenció de dades, consulteu les nostres directrius de retenció de dades. Per obtenir més informació sobre com podeu sol·licitar l'accés o la supressió de la vostra informació personal, o altres drets que pugueu tenir respecte a la vostra informació personal, consulteu les nostres PMF.

Your rights

For information about how you may request removal of your Personal Information, or other rights you may have with respect to your Personal Information, see our FAQ. If you would like to request to access, update or restrict/object to the processing of Personal Information, or receive a copy of your Personal Information for purposes of transmitting it to another organization, you may Contact Us. We will respond to your request consistent with applicable law.

Please note also that you may be able to exercise some of these rights without our intervention. For example, if you are a registered user, you can access and update some Personal Information in your Preferences, as well as download your user account data. You may also manage what kinds of notifications you receive and how often you receive them by going to your Notifications Preferences.

Informació important

Per a la protecció de la Fundació Wikimedia i la d'altres usuaris, si no esteu d'acord amb aquesta Política de privadesa, no podeu utilitzar els llocs de Wikimedia.

On està la Fundació i què significa això per a mi?

La Fundació Wikimedia és una organització sense ànim de lucre amb seu a San Francisco, Califòrnia, amb servidors i centres de dades ubicats als EUA. Si decidiu utilitzar els llocs de Wikimedia, ja sigui des de dins o des de fora dels EUA, estareu autoritzant la recol·lecció, la transferència, l'emmagatzematge, el tractament, la divulgació i altres usos de la informació als EUA tal com es descriu en aquesta Política de privadesa. També enteneu que la vostra informació la podem transferir dels EUA a altres països, que poden tenir lleis de protecció de dades diferents o menys estrictes que les del vostre país, en relació amb la provisió de serveis que us puguin oferir.

La nostra resposta a les senyals Do Not Track (DNT), No vull ser rastrejat

Estem fermament compromesos a no compartir la informació no pública que us obtenim amb tercers. En particular, no permetem el seguiment per llocs web de tercers que no heu visitat (incloent serveis d'anàlisi, xarxes de publicitat, i les plataformes socials), ni compartim la vostra informació amb tercers amb finalitats de màrqueting. Per la present Política, podem compartir la vostra informació només en situacions concretes, de les quals podeu obtenir més informació a la secció "Quan podem compartir la vostra informació" d'aquesta Política de Privadesa.

Com que protegim tots els usuaris d'aquesta manera, no canviem el nostre comportament en resposta al senyal Do No Track d'un navegador web.

Per a més informació sobre els senyals de DNT i com els gestionem, visiteu les PMF.

Canvis a aquesta Política de privadesa

Perquè les coses canvien naturalment amb el temps i volem assegurar que la nostra Política de privadesa reflecteix amb precisió les nostres pràctiques i de la legislació, pot ser necessari modificar la present Política de privadesa de tant en tant. Es reserva el dret a fer-ho de la següent manera:

 • En el cas que es produeixin canvis substancials, proporcionarem els canvis proposats als usuaris com a mínim en tres (3) idiomes (seleccionats a la nostra discreció) obrint un període de consultes de trenta (30) dies de calendari com a mínim. Abans del començament del període de consultes, donarem avís dels canvis i l'oportunitat de comentar-los a través dels llocs de Wikimedia i per mitjà d'una notificació a WikimediaAnnounce-L o en una llista de distribució similar.
 • Per canvis menors, com correccions gramaticals, canvis administratius o judicials, o la correcció de declaracions inexactes, publicarem els canvis i, quan sigui possible, proporcionarem com a mínim tres (3) dies de calendari d'antelació a través de WikimediaAnnounce-L o en una llista de distribució equivalent.

Us demanem que reviseu la versió més actualitzada de la nostra Política de privadesa. L'ús ininterromput dels Llocs Wikimedia després que aquesta Política de privadesa entri en vigor constitueix l'acceptació d'aquesta Política de privadesa per la vostra part. L'ús continuat dels Llocs Wikimedia després de qualsevol versió posterior de la present Política de privadesa entri en vigor, seguint l'avís com s'indica més amunt, constitueix l'acceptació d'aquesta versió de la Política de privadesa per la vostra part.

Contacte

Si teniu alguna pregunta o suggeriment sobre aquesta Política de privadesa o al voltant de la informació recopilada sota aquesta Política de Privadesa, envieu-nos un email a privacy@wikimedia.org o contacteu amb nosaltres directament.

Bird & Bird GDPR Representative Ireland
29 Earlsfort Terrace
Dublin 2
D02 AY28
Ireland
Main point of contact: Vincent Rezzouk-Hammachi

If you are an individual located in the United Kingdom, and have questions about your personal data or would like to request to access, update, or delete it, you may contact our representative via email at UKrepresentative.Wikimedia@twobirds.com, or via mail at:

Bird & Bird GDPR Representative Services UK
12 New Fetter Lane
London
EC4A 1JP
United Kingdom
Main point of contact: Vincent Rezzouk-Hammachi

Our European Economic Area and United Kingdom Representative can only be contacted for queries in relation to data protection.

En funció de la vostra jurisdicció, també podeu tenir el dret de presentar una reclamació davant una autoritat de control competent per al vostre país o regió.

Gràcies!

Gràcies per llegir la nostra Política de privadesa. Esperem que gaudiu dels Llocs de Wikimedia i us agraïm la vostra participació en la creació, el manteniment i en el treball constant per millorar el major repositori de coneixement lliure del món.

Tingueu present que en el cas que hi hagi diferències de significat o d'interpretació entre la versió en anglès d'aquesta Política de privadesa i la traducció, prevaldrà la versió original en anglès.


This version was approved by Amanda Keton on June 7, 2021, pursuant to the Delegation of policy-making authority by the Board, and went into effect on June 25, 2021. Previous versions can be found below:

Privacy-related pages