Tietosuojakäytäntö/Usein kysytyt kysymykset haasteista

From Wikimedia Foundation Governance Wiki
This page is a translated version of the page Policy:Privacy policy/Subpoena frequently asked questions and the translation is 53% complete.
Outdated translations are marked like this.

Wikimedia Foundation Privacy Policy: Subpoena Frequently Asked Questions

Mikä on haaste?

Haaste on dokumentti, joka määrää jonkun todistamaan tai toimittamaan todistusaineistoa oikeuskäsittelyyn liittyen. Yksi haastemuoto pyytää palveluntarjoajia paljastamaan käyttäjien henkilötietoja heidän verkkosivustolla tekemiensä toimien perusteella. Haasteita voivat määrätä jonkin oikeustapauksen osapuolen asianajajat, ja ne saattavat sisältää vaatimuksia, jotka ovat joissain tapauksissa liiallisia. Mikäli niitä ei viipymättä kiistetä, jotkin haastetta kohtaan esitetyt vastalauseet saatetaan voida ohittaa oikeudessa.

Miksi joku haluaa saada käsiinsä minut yksilöiviä tunnistetietoja?

Yleensä anonyymin henkilön identiteetin paljastamista varten tehty haaste annetaan kolmannen osapuolen sivustolle silloin, kun kannetta varten kerätään aineistoa. Kantaja yleensä haluaa tunnistaa sen osapuolen, joka kantajan mukaan on aiheuttanut kantajalle haittaa. Väitetty haitta voi johtua jostakin internetiin laitetusta asiasta, kuten artikkeliin tai keskustelusivulle tehdystä muokkauksesta, jota kantaja pitää esimerkiksi kunnianloukkauksena tai tekijänoikeusrikkomuksena. Kantaja voi identifioida käyttäjän tämän internetin protokollaosoitteesta (IP) tai rekisteröidystä sähköpostiosoitteessa antamalla tämän tiedon internet-palveluntarjoajalle (ISP). Kun käyttäjän todellinen henkilöllisyys on tiedossa, käyttäjää kohtaan saatetaan nostaa kanne tai syyte väitettyyn haittaan liittyen.

Mitä tapahtuu, jos en tee mitään?

Jos et tee tarvittavia oikeudellisia toimenpiteitä, Wikimedia-säätiö voi olla pakotettu luovuttamaan henkilöiviä tai muita tietoja sinusta. Kun pyynnön tehnyt osapuoli tietää henkilöllisyytesi, voit esimerkiksi tulla nimetyksi oikeuskanteessa.

Miten voin vastustaa haastetta?

Koska oikeudelliset argumentit ja prosessivaatimukset ovat monimutkaisia ja lisäksi on vaikeaa pysyä anonyyminä, jos teet vastauksen itse, on erittäin suositeltavaa, että otat välittömästi yhteyttä lakimieheen, etenkin ennen kuin aiot vastustaa haastetta. Haasteen vastustamisen säännöt ja prosessit riippuvat siitä lainsäädännöstä, jonka alaisuudessa haaste on tehty.

In some jurisdictions you may be able to send the plaintiffs written objections. In other jurisdictions, your only option may be to file a motion to quash with the court (asking the court to invalidate the subpoena). In either case, to protect your personally identifiable and other information from being released, it is essential that you take the necessary actions before certain deadlines.

Osana tiedonhankintaa voit käyttää näitä sivuja:

Tietosuojaan liittyviä sivuja