Policy:Privacy policy/Subpoena frequently asked questions/nl

From Wikimedia Foundation Governance Wiki
This page is a translated version of the page Policy:Privacy policy/Subpoena frequently asked questions and the translation is 100% complete.

Wikimedia Foundation Privacybeleid ː Dagvaarding veel gestelde vragen

Wat is een dagvaarding?

Een dagvaarding is een document dat iemand opdraagt om te verschijnen of bewijs te leveren in verband met een juridische actie. Een vorm van dagvaarding vraagt serviceproviders om persoonlijk identificeerbare informatie over gebruikers bekend te maken op basis van hun acties op een website. Dagvaardingen kunnen worden uitgevaardigd door advocaten die een van de partijen in een zaak vertegenwoordigen, en ze kunnen eisen bevatten die in sommige gevallen buitensporig zijn. Tenzij effectief geblokkeerd door een snelle uitdaging, kunnen sommige bezwaren tegen een dagvaarding echter worden kwijtgescholden en kunnen ze niet in de rechtbank worden ingediend.

Waarom probeert iemand mijn identificerende informatie te achterhalen?

Over het algemeen wordt een dergelijke dagvaarding gezien als het proberen de identiteit van een anoniem persoon te ontmaskeren op een website van een derde partij tijdens de ontdekkingsfase (of het verzamelen van bewijsmateriaal) van een rechtszaak. De eiser wil meestal de partij identificeren die, volgens de vorderingen van de eiser, de eiser schade zou hebben berokkend. De vermeende schade kan voortvloeien uit een online posting van een of andere soort, zoals een artikel- of overlegpaginabijdrage, waarvan de eiser bijvoorbeeld beweert dat deze lasterlijk is of een schending van het auteursrecht. Een eiser kan een gebruiker identificeren op basis van zijn Internet Protocol (IP) -adres of geregistreerd e-mailadres door deze informatie te delen met een Internet Service Provider (ISP). Zodra ze de echte identiteit van een gebruiker kennen, kan die gebruiker worden aangeklaagd of vervolgd in verband met de vermeende schade.

Wat gebeurt er als ik niets doe?

Als u niet de nodige juridische stappen onderneemt, kan de Wikimedia Foundation gedwongen worden om uw persoonlijk identificeerbare informatie of andere gevraagde informatie over te dragen. Zodra de verzoekende partij uw identiteit kent, is het bijvoorbeeld mogelijk dat u in een rechtszaak wordt genoemd.

Hoe verweer ik mij tegen een dagvaarding?

Vanwege de complexiteit van de juridische argumenten en procedurele vereisten, evenals de moeilijkheid om anoniem te blijven bij het indienen van een motie door uzelf, wordt het ten zeerste aanbevolen dat u onmiddellijk een advocaat raadpleegt, vooral voordat u zich probeert te verdedigen tegen een dagvaarding. De regels en procedures om een dagvaarding aan te vechten, zijn afhankelijk van het rechtsgebied waar de dagvaarding is uitgevaardigd.

In sommige rechtsgebieden kunt u de eisers mogelijk schriftelijke bezwaren sturen. In andere rechtsgebieden kan uw enige optie zijn om een verzoek tot vernietiging in te dienen bij de rechtbank (waarbij u de rechtbank vraagt om de dagvaarding ongeldig te verklaren). In beide gevallen, om te voorkomen dat uw persoonlijk identificeerbare en andere informatie wordt vrijgegeven, is het essentieel dat u de nodige acties onderneemt vóór bepaalde deadlines.

Als onderdeel van uw onderzoek kunt u deze sites raadplegen:

Privacygerelateerde pagina 's