Wikimedia Foundation Privacy Policy

From Wikimedia Foundation Governance Wiki
(Redirected from Privacy policy/hu)
This page is a translated version of the page Policy:Privacy policy and the translation is 87% complete.
Outdated translations are marked like this.
Adatvédelmi nyilatkozat
Ez az adatvédelmi nyilatkozat összefoglalója. A teljes feltételek elolvasásához görgess lejjebb vagy kattints ide.
Figyelem: Ez az összefoglaló nem része az Adatvédelmi nyilatkozatnak, és nem jogi dokumentum. Ez mindössze egy gyakorlati segítség a teljes Adatvédelmi irányelv megértéséhez. Gondolj rá úgy, mint egy felhasználóbarát felületre az Adatvédelmi irányelvhez.

Mivel úgy gondoljuk, hogy nem kell személyes információt megosztanod, ha részt akarsz venni a szabad tudást biztosító mozgalomban, lehetőséged van:

Mivel szeretnénk megérteni, hogy hogyan használják a Wikimédia-oldalakat, hogy jobbá tehessük őket neked, bizonyos adatokat gyűjtünk, amikor:

Elkötelezettek vagyunk a következők mellett:

Felhívjuk a figyelmed a következőkre:

 • Minden Wikimédia-oldalon hozzáadott vagy módosított tartalom nyilvánosan és állandóan elérhető lesz.
 • Ha bejelentkezés nélkül adsz hozzá vagy módosítasz tartalmat egy Wikimédia-oldalon, az nyilvánosan és állandóan az adott időpontban használt IP-címedhez lesz társítva egy felhasználónév helyett.
 • Az önkéntes szerkesztőkből és közreműködőkből álló közösségünk egy önszabályozó szervezet. A Wikimédia-oldalak bizonyos, a közösség által kiválasztott adminisztrátorai használhatnak eszközöket, amik korlátozott hozzáférést biztosítanak nekik a közelmúltbeli közreműködések nem nyilvános adataihoz, hogy megvédhessék a Wikimédia-oldalakat és betartathassák az irányelveket.
 • Az Adatvédelmi nyilatkozat nem vonatkozik minden, a Wikimédia Alapítvány által működtetett weboldalra és szolgáltatásra. Nem vonatkozik például azokra a weboldalakra és szolgáltatásokra, amik saját adatvédelmi nyilatkozattal rendelkeznek (mint a Wikimédia-bolt), valamint a harmadik felek által üzemeltetett weboldalakra és szolgáltatásokra (például a harmadik fél fejlesztők projektjeire a Wikimedia Labsen).
 • As part of our commitment to education and research around the world, we occasionally release public information and aggregated or non-personal information to the general public through data dumps and data sets.
 • A Wikimédia Alapítvány és a többi felhasználó védelme érdekében ha nem fogadod el ezt az Adatvédelmi nyilatkozatot, nem használhatod a Wikimédia-oldalakat.

Bevezető

Üdvözlünk!

A Wikimédia mozgalom azon az egyszerű, de hatásos elven alapul, hogy közösen többet tudunk tenni, mint egyenként. A közös munka azonban nem lehetséges a felhasználóinkra vonatkozó olyan információk gyűjtése, megosztása és elemzése nélkül, amelyek használhatóbbá, hatékonyabbá, biztonságosabbá és hasznosabbá tehetik a Wikimédia különböző honlapjait.

Hiszünk abban, hogy az információgyűjtésnek és -felhasználásnak kéz-a-kézben kell járnia az átláthatósággal. Ez az adatvédelmi nyilatkozat elmagyarázza, hogy a Wikimédia Alapítvány, a Wikimédia-oldalakat, például a Wikipédiát üzemeltető nonprofit szervezet miként gyűjti, használja és osztja meg az adataidat, amelyeket a Wikimédia-oldalak használata során kapunk tőled. Elengedhetetlen, hogy megértsd, hogy a Wikimédia-oldalak bármelyikének használata során beleegyezel, hogy adataidat az alábbi nyilatkozatban közölt módon gyűjthessük, továbbíthassuk, feldolgozhassuk, tárolhassuk, nyilvánosságra hozhassuk és felhasználhassuk. Ez azt jelenti, hogy ezen nyilatkozat gondos elolvasása fontos.

Hiszünk abban, hogy mindenkinek joga van részt venni a szabad tudást biztosító mozgalomban anélkül, hogy nem nyilvános személyes adatokat kellene megosztania. Nem szükséges megadnod olyan adatokat, mint a valódi neved, lakcímed vagy születési dátumod, ha regisztrálni akarsz egy normál fiókot vagy bővíteni akarod a Wikimédia-oldalak tartalmát.

Nem adjuk el vagy bérbe a személyes adataidat, és nem is adjuk át másoknak, akik neked akarnak bármit eladni. Arra használjuk fel, hogy a Wikimédia-oldalakat minél vonzóbbá és elérhetőbbé tegyük, hogy megláthassuk, mely ötleteink működnek, és a tanulást és a közreműködést szórakoztatóbbá tegyük. Egyszerűen: arra használjuk ezeket az adatokat, hogy a Wikimédia-oldalakat számodra jobbá tegyük.

Végül is a hozzád hasonló emberek, a szabad tudás bajnokai teszik lehetővé, hogy a Wikimédia-oldalak ne csak pusztán létezzenek, hanem növekedjenek és gyarapodjanak is.

Definíciók

Mivel mindenkinek (és nem csak a jogászoknak) könnyen érthetővé kell tenni, hogy miként és miért gyűjtjük és használjuk adataidat, köznyelvet használunk a hivatalos szövegek helyett ebben a nyilatkozatban. Azért, hogy néhány kulcskifejezés megértését biztosítani tudjuk, itt van egy táblázat a fordításról:


Amikor ezt mondjuk... ... ezt értjük:
„a Wikimédia Alapítvány” / „az Alapítvány” / „mi” / „minket” / „mienk” A Wikimedia Foundation, Inc., a Wikimédia-oldalakat üzemeltető nonprofit szervezet.
„Wikimédia-oldalak” / „szolgáltatásaink” Wikimédia-weboldalak és -szolgáltatások (nyelvtől függetlenül), beleértve a fő projektjeinket, mint a Wikipédia és a Wikimédia Commons, valamint a mobilalkalmazásainkat, alkalmazásprogramozási felületeinket (API-kat), e-maileket és értesítéseket, viszont bele nem értve a lenti „Mire vonatkozik és mire nem vonatkozik ez az adatvédelmi nyilatkozat” szakaszban felsorolt oldalakat és szolgáltatásokat.
„te” / „tied” / „engem” Te, függetlenül attól, hogy természetes személy, csoport vagy szervezet vagy, valamint hogy a Wikimédia-oldalakat vagy szolgáltatásainkat a saját nevedben vagy más nevében használod.
„jelen nyilatkozat” / „jelen Adatvédelmi nyilatkozat” Ez a dokumentum, amelynek címe „A Wikimédia Alapítvány adatvédelmi nyilatkozata”.
„közreműködések” Bármely Wikimédia-oldalon végzett változtatásod vagy tartalom-hozzáadásod.
„személyes adat” / „személyes adatok” Általad megadott vagy általunk gyűjtött adatok, amik által személyesen azonosítható vagy. Bár nem feltétlenül gyűjtjük az alábbi adattípusokat, legalább az alábbiak „személyes adatnak” minősülnek, ha egyébként nem nyilvánosak, és az azonosításodra alkalmasak:
(a) neved, címed, telefonszámod, e-mail-címed, jelszavad, államilag kibocsátott igazolványon szereplő azonosítószámod, IP-címed, a böngésződ és operációs rendszered verzióadatai („user agent”), fizetésifiók-számod; továbbá
(b) ha az (a) alpontbeli valamely adattal össze van kapcsolva, bármely érzékeny adat, például születési dátum, nem, szexuális irányultság, faji vagy etnikai származás, házassági és családi állapot, egészségügyi állapot vagy betegségek, politikai vélemény vagy pártállás, valamint vallási vagy világnézeti meggyőződés.
„harmadik fél” / „harmadik felek” Olyan személyek, szervezetek, weboldalak, szolgáltatások, termékek és alkalmazások, amiket a Wikimédia Alapítvány nem felügyel, kezel vagy üzemeltet. Ebbe beletartoznak más Wikimédia-felhasználók, valamint független szervezetek és csoportok, amik a Wikimédia-mozgalom népszerűsítésében segítenek, például helyi Wikimédia-társszervezetek, tematikus szervezetek és szerkesztői csoportok, továbbá ezen szervezetek és csoportok önkéntesei, munkavállalói, igazgatói, irodai munkatársai, támogatásainak kedvezményezettjei és alvállalkozói.


Mire vonatkozik és mire nem vonatkozik ez az adatvédelmi nyilatkozat

Az alább elmagyarázottakon kívül ez az adatvédelmi nyilatkozat érvényes azon információk kezelésére és gyűjtésére, amiket rólad tudunk, vagy a Wikimédia oldalak használata során kapunk tőled. Ez a nyilatkozat érvényes továbbá azon információkra is, amelyeket a partnereinktől vagy egyéb harmadik személyektől kapunk. Ahhoz, hogy megértsd, miket fed le ez az adatvédelmi nyilatkozat, kérjük, olvasd el a lenti részt.

Példák arra, hogy miket fed le ez az adatvédelmi nyilatkozat

Az egyértelműség kedvéért ez az adatvédelmi nyilatkozat, nyelvtől függetlenül, az alábbiakra vonatkozik:

 • Minden nagyobb oldalunkra (megtalálhatók a nagyobb projektjeink listáján), például a Wikipédiára, a felhasználói és vitalapokat, továbbá az üzenőfalakat is beleértve.
 • A blogjainkra és minden API-nkra (hacsak nem adtunk ki egy külön nyilatkozatot azokra a szolgáltatásokra).
 • Hivatalos Wikimédia Alapítvány-mobilalkalmazások.
 • Az általunk neked küldött e-mailek, SMS-ek és értesítések.

Ez az adatvédelmi nyilatkozat azonban nem fed le néhány olyan helyzetet, ahol információt gyűjtünk be vagy dolgozunk fel. Például néhány felhasználásnál más adatvédelmi nyilatkozatot alkalmazunk (mint a Wikimédia-boltban), vagy néhány oldalt esetleg harmadik személy futtat (mint a harmadik személytől származó fejlesztői projektek a Wikimédia Cloud Servicesben). Ahhoz, hogy megértsd, miket nem fed le ez az adatvédelmi nyilatkozat, kérjük, olvasd el a lenti részt.

Részletek arról, hogy mire nem vonatkozik ez az Adatvédelmi nyilatkozat

Ez a szakasz része az Adatvédelmi nyilatkozatnak, és célja, hogy részletesen elmagyarázza, hogy milyen helyzetekre nem vonatkozik az Adatvédelmi nyilatkozat.

Alternatív nyilatkozattal rendelkező Wikimédia-oldalak és -eszközök
A Wikimédia Alapítvány bizonyos weboldalai és eszközei alternatív adatvédelmi nyilatkozattal vagy ettől az Adatvédelmi nyilatkozattól eltérő kikötésekkel rendelkeznek. Ezek a weboldalak többek között:
Ha egy Wikimédia Alapítvány-weboldalra alternatív adatvédelmi nyilatkozat vonatkozik, hivatkozni fog arra a nyilatkozatra. Ha egy Wikimédia Alapítvány-eszközre alternatív adatvédelmi nyilatkozat vonatkozik, az eszköz letöltésére vagy engedélyezésére szolgáló lap hivatkozni fog arra a nyilatkozatra.
A közösség tagjai
A Wikimédia-oldalak a szeretet együttműködésen alapuló gyümölcsei, melyeket egy globális közösség önkéntesei tartanak karban és frissítenek folyamatosan. Ez az önkéntesekből álló globális közösség néha hozzáférhet személyes információkhoz a Wikimédia-oldalak működésének biztosítása érdekében.
 • Adminisztratív önkéntesek, például IP-ellenőrök és intézők. Ezek az önkéntesek tartatják be a Wikimédia-oldalak irányelveit és garantálják a biztonságukat. Ezek az adminisztrátorok nem publikus személyes adatokhoz férnek hozzá, azonban meg kell felelniük a nem publikus információk hozzáférési irányelvének, valamint további, eszközspecifikus irányelveknek.
 • Tool providers. We support platforms for third-party developers to experiment and develop new tools and sites, such as wmflabs.org. When you use one of the tools developed by these volunteers, you may transfer information to them. When these volunteers access nonpublic information or Personal Information, they are required to comply with the terms governing the particular platform the tool is available on.
 • Egyéb felhasználók. Számos eszközt biztosítunk a felhasználóknak az egymás közötti kommunikációra. A kommunikációra vonatkozhat ez a nyilatkozat, amíg a rendszereinken áthalad, azonban a fogadó félre, és arra, hogy mit tesz a kézhez kapás után, már nem. Például ilyen:
  • e-mail-küldés az Alapítvány által üzemeltetett levelezőlistákra;
  • segítségkérés önkéntesektől az online jegykiadó rendszeren keresztül (pl. az info [kukac] wikimedia.org címre küldött e-mail);
  • e-mail-küldés más felhasználóknak a Wikimédia-oldalakon keresztül (pl. az „E-mail küldése ennek a felhasználónak” funkció használatával); valamint
  • beszélgetés IRC-n (pl. a #wikipedia csatornán).
Harmadik felek
Ez az Adatvédelmi nyilatkozat csak azt szabályozza, hogy a Wikimédia Alapítvány hogyan gyűjti, használja fel és hozza nyilvánosságra a személyes adatokat, és nem foglalkozik harmadik felek gyakorlatával. Például ez az Adatvédelmi nyilatkozat nem érinti a következők gyakorlatát:
 • Más szervezetek által működtetett weboldalak, például a Wikipédia-szócikkek „Források” szakaszából hivatkozott oldalak, valamint a Wikimédia-társszervezetek és más mozgalomszervezetek honlapjai. Ezek a szervezetek adatokat gyűjthetnek rólad, ha meglátogatod a weboldalukat egy Wikimédia-oldal használata után. Ezek az oldalak saját adatvédelmi nyilatkozattal rendelkezhetnek.
 • Más szervezetek vagy személyek által kínált mobilalkalmazások. Ezek a szervezetek és személyek adatokat kaphatnak rólad, ha Wikimédia-oldalak vagy Wikimédia-oldalak tartalmának elérésére használod őket. Ezek az alkalmazások saját adatvédelmi nyilatkozattal rendelkezhetnek.

Néha önkéntesek elhelyezhetnek adatgyűjtő eszközöket, például szkripteket, segédeszközöket, követő pixeleket vagy megosztás gombokat Wikimédia-oldalakon tudtunk nélkül. Ez a Nyilatkozat nem terjed ki arra, hogy harmadik felek hogyan kezelik az ilyen eszköz segítségével általuk megszerzett adatokat. Ha ilyen harmadik fél eszközzel találkozol, és úgy gondolod, hogy megsérti ezt a Nyilatkozatot, eltávolíthatod az eszközt saját magad, vagy jelentheted a privacy [kukac] wikimedia.org e-mail-címen, hogy utánajárhassunk.

Ahol közösségi irányelvek szabályozzák az adatokat, például az IP-ellenőri irányelv, ez a közösség hozzáadhat a jelen nyilatkozatban lefektetett szabályokhoz és kötelességekhez, azonban nem jogosult új kivételeket alkotni vagy más módon csökkenteni a jelen nyilatkozat által biztosított védelmet.

Adatgyűjtés és az adatok használata

Az általunk gyűjtött adatok típusai és az adatgyűjtés módjai

Nyilvános közreműködéseid

Amikor közreműködést végzel bármely Wikimédia-oldalon, beleértve a szerkesztői és vitalapokat, állandó, nyilvános feljegyzés készül minden általad hozzáadott, eltávolított vagy módosított tartalomrészletről. A laptörténetben látható lesz a közreműködés vagy törlés időpontja, valamint a felhasználóneved (ha be vagy jelentkezve) vagy IP-címed (ha nem vagy bejelentkezve). Felhasználhatjuk a nyilvános közreműködéseidet – akár mások nyilvános közreműködéseivel összesítve, akár egyenként –, hogy új funkciókat vagy adatokhoz kapcsolódó termékeket készítsünk neked, vagy hogy többet megtudjunk arról, hogyan használják a Wikimédia-oldalakat, amint azt az alábbiakban az Adatvédelmi szabályzat "Hogyan lehet használni a tőled kapott információkat" szakasza bővebben kifejti.

Az adatok nyilvános elérhetősége

Amennyiben ez a Nyilatkozat másként nem rendelkezik, fel kell tenned, hogy az általad a Wikimédia-oldalakra felvitt adatok, beleértve a személyes adatokat is, nyilvánosan láthatóak, és a keresőmotorok számára is elérhetőek. Mint az interneten általában, bármit, amit megosztasz, mások másolhatnak és továbbterjeszthetnek az interneten. Ne használj olyan adatokat, amiket nem szeretnél végérvényesen nyilvánossá tenni, például a valódi nevedet vagy a lakhelyedet.

Az általad közzétett konkrét és az általunk nyilvánosságra hozott összesített adatokat bárki használhatja analízis és további következtetések levonása céljából, például egy felhasználó országát, politikai véleményét vagy pártállását, valamint nemi identitását.

Fiókinformációk és regisztráció

Szeretnél fiókot készíteni? Csodás! Nem szeretnél fiókot készíteni? Nem gond!

Nem kötelező fiókot készítened egy Wikimédia-oldalhoz való hozzájáruláshoz, néhány ritka kivételtől eltekintve. Azonban ha nem jelentkezel be, a közreműködéseid nyilvánosan az eszközöd IP-címéhez lesznek társítva.

Ha szeretnél létrehozni egy általános fiókot, legtöbb esetben csak egy felhasználónevet és egy jelszót követelünk meg. Azonban ha úgy döntesz, hogy nem adsz meg e-mail-címet, akkor a későbbiekben nem tudunk segíteni a jelszavad helyreállításában, ha elfelejtenéd.

Bővebben a felhasználónevekről

A felhasználóneved nyilvánosan elérhető lesz, ezért kérjük, óvakodj attól, hogy a felhasználónevedben felfedd valódi nevedet vagy más személyes adatodat. A jelszavadat csak arra használjuk, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy valóban a tied a fiók. Az IP-címedet szintén megkapjuk, és ideiglenesen feljegyezzük a visszaélések megelőzésének elősegítésére. Ez a Wikimédia felhasználók és a projekt tartalmának védelmét szolgálja; visszaélések esetén az IP-címeket a nyomozás részeként a felhasználónevekhez lehet kapcsolni. Egyéb személyes adatra nincs szükség: se név, se e-mail cím, se születési dátum, se hitelkártyaadatok.

Létrehozás után a fiókok nem távolíthatók el teljesen (bár általában elrejthetsz minden adatot a szerkesztői lapodról, ha szeretnéd). Ez azért van, mert a nyilvános közreműködéseket a szerzőjükhöz (hozzád) kell kapcsolni. Bizonyos körülmények között a Wikimédia-közösségek segíthetnek a felhasználóknak a fiókjukhoz kapcsolódó további adatok eltávolításában a projektekből.

A felhasználóink demográfiai adatainak jobb megértése, valamint a szolgáltatásaink lokalizálása és fejlesztési lehetőségeinek jobb megértése érdekében kérhetünk további demográfiai adatokat rólad, mint például nemre és korra vonatkozó információkat. Ilyen esetben előre közöljük, hogy ezek az információk nyilvánosak vagy privátak lesznek-e, így megalapozott döntést hozhatsz arról, hogy meg kívánod-e osztani velünk őket. Ezen adatok megosztása minden esetben teljesen opcionális; ha nem akarod megosztani őket, nem kötelező – ilyen egyszerű.

Földrajzi hely

GPS és más helymeghatározási technológiák

Ha beleegyezel, használhatunk GPS-t (és más, a földrajzi hely megállapítására általánosan használt technológiákat) relevánsabb tartalom megjelenítésére. Az így megszerzett adatokat – a jelen nyilatkozatban megadott kivételektől eltekintve – bizalmasan kezeljük. Többet tudhatsz meg az ezen technológiák használati példáinak átnézésével a GYIK-ben.

Metaadatok

Néha automatikusan gyűjtünk adatokat az eszközödről. Például ha szeretnél feltölteni egy fényképet a Wikimédia Commons mobilalkalmazással, automatikusan gyűjthetünk olyan metaadatokat az eszközödről, mint a kép készítésének helye és ideje. Figyelj rá, hogy a fentebb említett GPS-jelekkel ellentétben a mobileszköz alapbeállítása szerint általában tartalmazza a Wikimédia-oldalakra feltöltendő kép vagy videó ezeket a metaadatokat. Ha nem szeretnéd elküldeni nekünk és nyilvánosságra hozni a feltöltés pillanatában ezeket a metaadatokat, változtasd meg a beállításaidat az eszközödön.

IP-címek

Végül amikor meglátogatsz egy Wikimédia-oldalt, automatikusan gyűjtjük az általad internetelérésre használt eszköz (vagy proxyszerver) IP-címét, amiből lehet következtetni a földrajzi helyzetedre.

A Wikimédia-oldalak használatához kapcsolódó adatok

Szeretnénk jobbá tenni a Wikimédia-oldalakat számodra azáltal, hogy megtudjuk, hogyan használod őket, például milyen gyakran látogatod a Wikimédia-oldalakat, mit kedvelsz, mit találsz hasznosnak, hogyan jutsz a Wikimédia-oldalakra, vagy többet használnál-e egy funkciót, ha másképp magyaráznánk el. Azt is szeretnénk, hogy ez a nyilatkozat és a gyakorlatunk tükrözze a közösség értékeit, ezért a Wikimédia-oldalak általad történő használatához kapcsolódó adatokat – a jelen nyilatkozatban meghatározott kivételektől eltekintve – bizalmasan kezeljük.

Automatikusan továbbított adatok

A böngészők működése miatt bizonyos adatokat automatikusan megkapunk, amikor meglátogatsz egy Wikimédia-oldalt. Ez akkor is így van, ha egy harmadik fél weboldalán található online eszköz tölt be adatokat egy Wikimédia-oldalról. Ez tartalmazza az általad használt eszköz típusát (esetleg egyedi eszközazonosítókat, a mobilalkalmazásaink bizonyos bétaverziói esetében), a böngésződ típusát és verzióját, előnyben részesített nyelveit, az eszközöd operációs rendszerének típusát és verzióját, bizonyos esetekben az internet- vagy mobilszolgáltatód nevét, azt a weboldalt, ahonnan a Wikimédia-oldalra jutottál, az általad kért és meglátogatott oldalakat, és minden, a Wikimédia-oldalak felé indított kérés időpontját.

Egyszerűen fogalmazva ezeket az adatokat arra használjuk, hogy a Wikimédia-oldalakon tapasztalt élményedet javítsuk. Például ezeket az adatokat használjuk az oldalak adminisztrációjához, a biztonság növeléséhez, a vandalizmus elleni harchoz; a mobilalkalmazások optimalizálásához, a tartalom testreszabásához és nyelvi preferenciák beállításához, funkciók teszteléséhez, hogy meglássuk, mi működik, és növeljük a teljesítményt; annak megértéséhez, hogy a felhasználók hogyan használják a Wikimédia-oldalakat, számos funkció követéséhez és tanulmányozásához, a különböző Wikimédia-oldalak demográfiai jellemzőinek megértéséhez, valamint trendek elemzéséhez.

Általunk gyűjtött adatok

Aktívan gyűjtünk bizonyos adattípusokat számos széles körben használt technológia segítségével. Ezek közé tartoznak általában a követő pixelek, a JavaScript, és több helyben tárolt adaton alapuló technológia, mint például a sütik és a helyi tároló. Ezen technológiatípusokat harmadik felek oldalainak online eszközei is használhatják, amelyek Wikimédia-oldalakról töltenek be információkat. Tudjuk, hogy néhánynak nem túl jó a híre, és kevéssé nemes célokra használható, úgyhogy szeretnénk a lehető legegyértelműbbek lenni azzal kapcsolatban, hogy miért használjuk ezeket a módszereket, és milyen adatokat gyűjtünk velük.

A használt technológiától függően a helyben tárolt adatok tartalmazhatnak szöveget, személyes adatokat (például az IP-címed) és a Wikimédia-oldalak általad történő használatáról szóló adatokat (mint a felhasználóneved és a látogatásod időpontja). Bővebben lásd alább.

Ezeket az adatokat arra használjuk, hogy a Wikimédia-oldalakon tapasztalt élményedet biztonságosabbá és jobbá tegyük, jobban megértsük a felhasználók preferenciáit és az interakciójukat a Wikimédia-oldalakkal, és hogy általánosan javítsuk a szolgáltatásainkat. Soha nem fogunk harmadik féltől származó sütiket használni, csak ha engedélyezed. Ha harmadik fél adatgyűjtő eszközével találkozol, amit nem engedélyeztél (ilyet például egy másik felhasználó vagy adminisztrátor helyezhetett el véletlenül), kérjük, jelentsd nekünk a privacy@wikimedia.org e-mail-címen.

Bővebben a helyben tárolt adatokról

A helyben tárolt adatok, JavaScript és követő pixelek lehetővé tesznek számunkra olyan dolgokat, mint:

 • Testreszabhatóbb élmény kínálása neked, például sütik használata a nyelvi preferenciáid megjegyzésére, felhasználói beállítások tárolására, hogy az általad testreszabott felületet kínálhassuk, valamint a környékeden zajló érdekes Wikimédia-problémák és -események jelzésére.
 • Relevánsabb tartalom szállítása gyorsabban. Például a helyi tároló segítségével a legutóbb olvasott szócikkeket közvetlenül az eszközödön tároljuk, így gyorsan meg tudjuk jeleníteni őket. Sütiket is használunk az általad keresett témák megjegyzésére, hogy optimalizálhassuk a megjelenített keresési találatokat.
 • Annak megértése, hogy hogyan használod a Wikimédia-oldalakat, hogy megtudhassuk, mi az, ami működik és hasznos. Például használhatunk sütiket a figyelőlistádon követett szócikkek listájának követésére, hogy ajánlhassunk hasonló szócikkeket, amik szintén érdekelhetnek.
 • Annak megértése, hogyan használod a Wikimédia-oldalakat különböző eszközökön, hogy a különféle Wikimédia-oldalainkat hatékonyabbá és eredményesebbé tehessük neked.
 • A Wikimédia-oldalak használatának kényelmesebbé tétele, például sütik használatával a munkameneted fenntartására, amikor bejelentkezel, vagy a felhasználóneved megjegyzésére a bejelentkezési mezőben.

Még többet szeretnél tudni? A GYIK-ben többet olvashatsz az általunk használt egyes sütikről, a lejáratukról és a felhasználásukról.

Úgy gondoljuk, hogy ez az adatgyűjtés segít a felhasználói élményed fokozásában, azonban eltávolíthatod vagy letilthatod a helyben tárolt adatok egy részét vagy egészét a böngésződtől függően. Többet megtudhatsz néhány lehetőségről a GYIK-ben. Bár a helyben tárolt adatok nem feltétlenül szükségesek az oldalaink használatához, bizonyos funkciók nem működnek megfelelően, ha letiltod őket.

Az adataid adatgyűjtő eszközökkel való gyűjtéséről szóló fenti példák esetében az adataid bizalmasak maradnak, azonban a felhasználóneveddel végzett műveletekre vonatkozó bizonyos adatok nyilvánosan elérhetőek a nyilvános naplókban, más felhasználók által végzett műveletek mellett. Például egy nyilvános napló tartalmazhatja a Wikimédia-oldalon használt fiókod létrehozásának dátumát, más fiókok létrehozási dátuma mellett.

Hogyan használjuk a tőled szerzett adatokat

Általános

Mi és a szolgáltatóink a közhasznú küldetésünk jogszerű céljára használjuk az adataidat, beleértve:

A Wikimédia-oldalak üzemeltetéséhez, a közreműködéseid megosztásához, és a szolgáltatásaink adminisztrálásához.
 • Segíteni neked a tudásod megosztásában a világgal, valamint új funkciók hozzáadásában a szolgáltatásainkhoz.
 • Megszervezni a hozzáférést a fiókodhoz, és biztosítani kapcsolódó szolgáltatásokat.
 • Adminisztratív információkat küldeni neked, például az irányelveink változásairól.
 • Lehetővé tenni üzenetküldést másoknak, ha úgy döntesz, hogy szeretnél. A felhasználók közötti közvetlen kommunikációt (például az „E-mail küldése ennek a felhasználónak” funkció használatával küldött üzenetek) – amennyire az ilyen kommunikáció nem nyilvános, és a Wikimédia Alapítvány rendszereiben tárolódik vagy azokon áthalad – bizalmasan kezeljük, a jelen nyilatkozatban megadott kivételektől eltekintve.

Ezeket a tevékenységeket azért végezzük, hogy kezeljük a kapcsolatunkat veled, mert jogos érdekünk így kívánja, és/vagy a törvényi kötelezettségeinknek való megfeleléshez szükséges.

Testreszabott szolgáltatások biztosításához.
 • Egyéni tartalmat, értesítéseket és beállításokat biztosítani neked, és fokozni az élményedet a Wikimédia-oldalakkal.

Testreszabjuk a szolgáltatásainkat bizonyos esetekben a beleegyezéseddel vagy jogos érdekünkben.

E-mail-küldéshez hírekkel és olyan elemekkel kapcsolatos kommunikációval, amikről úgy gondoljuk, hogy érdekelhetnek.
 • Értesíteni a Wikimédia Alapítvánnyal, a Wikimédia-oldalakkal és a Wikimédia mozgalommal történő eseményekről.
 • Értesíteni, amikor megváltozott egy olyan szócikk, amit úgy döntöttél, hogy követni szeretnél.

Ezeket az e-maileket csak akkor küldjük, ha ebbe beleegyezel, kivéve, ha a hatályos jogszabályok egyébként engedélyezik. Nem értékesítjük, adjuk bérbe vagy használjuk az e-mail-címedet harmadik felek termékeinek vagy szolgáltatásainak hirdetésére. Meghatározhatod az értesítésbeállításaidban és a szerkesztői profilodon, hogy milyen értesítéseket és milyen gyakorisággal kapsz. További információkat kaphatsz az e-mailekről és az értesítésekről, valamint a beállításaid módosításáról a GYIK-ben.

Opcionális kérdőívek küldéséhez és visszajelzés kéréséhez.

Mindig egyértelművé tesszük, amikor lehetőséget adunk a gondolataid megosztására, hogy miként tervezzük felhasználni a válaszaidat és az esetlegesen megadott személyes adataidat.

A kérdőíveink és visszajelzéskéréseink megválaszolása mindig opcionális. E-mailt csak akkor küldünk róluk, ha ebbe beleegyezel, kivéve, ha a hatályos jogszabályok egyébként engedélyezik. Meghatározhatod az értesítésbeállításaidban és a szerkesztői profilodon, hogy milyen értesítéseket és milyen gyakorisággal kapsz. További információkat kaphatsz az e-mailekről és az értesítésekről, valamint a beállításaid módosításáról a GYIK-ben.

A Wikimédia-oldalak javításához, valamint a felhasználói élmény biztonságosabbá és jobbá tételéhez.
 • Felhasználni a nyilvános közreműködéseidet – akár mások nyilvános közreműködéseivel összesítve, akár egyenként – új funkciók vagy adatokhoz kapcsolódó termékek készítéséhez neked, vagy ahhoz, hogy többet megtudjunk arról, hogyan használják a Wikimédia-oldalakat.
 • Spam, személyiséglopás, rosszindulatú szoftverek és egyéb visszaélések elleni küzdelemhez.
 • Mobil- és egyéb alkalmazások optimalizálásához.
 • Tesztelni funkciókat, hogy megállapítsuk, mi az, ami működik, megértsük, hogyan kerülnek a felhasználók interakcióba a Wikimédia-oldalakkal, követni és tanulmányozni számos funkció használatát, megérteni a különböző Wikimédia-oldalak demográfiai jellemzőit, valamint trendeket analizálni.

Ezeket a tevékenységeket azért végezzük, hogy támogassuk jogos érdekeinket és/vagy megfeleljünk a törvényi kötelezettségeinknek.

Egyéb

Helyadatok

GPS és más helymeghatározási technológiák

Amint fentebb említettük, használunk általánosan elterjedt technológiákat, hogy relevánsabb tartalmat mutathassunk neked, például a mobilalkalmazásaink azonosítani tudják a Wikimédia-oldalak közeledben lévő látnivalókról szóló szócikkeit. Emlékeztetőül: bármikor beleegyezhetsz és/vagy kikapcsolhatod a helymeghatározási technológiákhoz való hozzáférést, például a mobileszközöd natív operációs rendszerének funkcióin keresztül, és továbbra is használhatod a Wikimédia-oldalakat.

Metaadatok

Amint fentebb említettük, automatikusan kaphatunk helyadatokat az eszközödtől. Például ha feltöltesz egy fényképet a Wikimédia Commons mobilalkalmazás segítségével, figyelj rá, hogy a mobileszköz alapbeállítása szerint általában tartalmazza a Wikimédia-oldalakra feltöltendő kép ezeket a metaadatokat. Emlékeztetőül: ha nem szeretnéd elküldeni nekünk és nyilvánosságra hozni a feltöltés pillanatában ezeket a metaadatokat, változtasd meg a beállításaidat az eszközödön.

IP-címek

Amikor meglátogatsz egy Wikimédia-oldalt, automatikusan megkapjuk az általad internetelérésre használt eszköz (vagy proxyszerver) IP-címét, amiből lehet következtetni a földrajzi helyzetedre. Az IP-címeket – az ezen nyilatkozatban meghatározott kivételektől eltekintve – bizalmasan kezeljük. Ha mobileszközről látogatod a Wikimédia-oldalakat, felhasználhatjuk az IP-címedet anonimizált vagy összesített adatok továbbítására a szolgáltatóknak a használat mennyiségével kapcsolatban bizonyos területeken.

Ezeket az adatokat arra használjuk, hogy a Wikimédia-oldalakon tapasztalt élményedet biztonságosabbá és jobbá tegyük, jobban megértsük a felhasználók preferenciáit és az interakciójukat a Wikimédia-oldalakkal, és hogy általánosan javítsuk a szolgáltatásainkat. Például használjuk ezeket az adatokat a biztonság növelésére, a mobilalkalmazások optimalizálására és a Wikimédia-közösségek kiterjesztésének és jobb támogatásának módjai felmérésére. Ezeket a személyes adatokat felhasználjuk az ezen nyilatkozat „Jogi okokból” és „A te, mi és mások védelme érdekében” szakaszaiban felsorolt módokon is.

Megosztás

Mikor oszthatjuk meg a személyes adataidat?

Az engedélyeddel

Megosztjuk személyes adataidat egy adott cél érdekében, ha ezzel egyetértesz. Például, ha Ön ösztöndíjban részesülsz, és engedélyt kérünk arra, hogy Személyes adataidat megoszthassuk egy helyi szervezettel. További információkat a példák listájában találhatsz itt: GYIK.

Jogi okokból

Elérjük, használjuk, megőrizzük és/vagy megosztjuk a személyes adataidat, ha észszerűen úgy gondoljuk, hogy ez szükséges egy érvényes és jogilag érvényesíthető végzés, idézés, bírósági végzés, jogszabály, rendelet vagy más bírósági vagy közigazgatási végzés teljesítéséhez. Azonban ha úgy gondoljuk, hogy egy felhasználói adatokra vonatkozó konkrét kérés jogilag érvénytelen vagy a jogi rendszerrel való visszaélés, és maga az érintett felhasználó nem szeretné engedélyezni az adatok megosztását, mindent megteszünk, hogy harcoljunk ellene. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy ha lehetséges, e-mailben értesítsünk legalább 10 naptári nappal a személyes adataid jogi felszólításra válaszul történő megosztása előtt. Azonban csak akkor értesítünk, ha nem vagyunk jogilag eltiltva a veled való kapcsolatfelvételtől, a keresetről szóló értesítés nem okoz vagy növel élet- vagy sérülésveszélyt, és megadtad nekünk az e-mail-címedet.

A jelen Adatvédelmi nyilatkozat semmilyen rendelkezésének nem célja, hogy korlátozza egy harmadik fél személyes adataid megosztására irányuló – polgári, büntetőjogi vagy kormányzati – kéréséhez kapcsolódó jogi kifogásaidat vagy védekezésedet. Azt ajánljuk, hogy azonnal kérj tanácsot ügyvédtől, ha téged érintő ilyen kérelmet nyújtanak be.

További információkért lásd az idézés GYIK-et.

A szervezet átruházása esetén (nagyon valószínűtlen!)

Abban a rendkívül valószínűtlen esetben, ha az Alapítvány tulajdonosi háttere teljesen vagy jelentős részben megváltozik, vagy átszervezés (például beolvadás, összeolvadás vagy felvásárlás) következik be, jogos érdekeinknek megfelelően a személyes adataidat – a jelen nyilatkozatban megadott kivételektől eltekintve – továbbra is bizalmasan kezeljük, valamint jelezzük a Wikimédia-oldalakon elhelyezett és a WikimediaAnnounce-L-en vagy hasonló levelezőlistán elküldött értesítéssel, legkésőbb 30 naptári nappal azelőtt, hogy bármilyen személyes adat új tulajdonoshoz kerülne vagy eltérő adatvédelmi nyilatkozat vonatkozna rá.

A te, mi és mások védelme érdekében

Nekünk vagy egyes – alább részletezett – adminisztratív jogosultságú szerkesztőknek szükséges a személyes adataid használata és megosztása, ha az észszerűen szükséges a Felhasználási feltételek, jelen Adatvédelmi nyilatkozat vagy bármely egyéb Wikimédia Alapítvány vagy a közösség által hozott irányelv betartatásához vagy lehetséges megsértésének vizsgálatához. A jogi támadások és eljárások vizsgálatához vagy az ellenük való védekezéshez is szükségünk lehet a személyes adatok elérésére és megosztására.

A Wikimédia-oldalak a közösségi együttműködésen alapulnak, ahol az irányelvek többségét a felhasználók írják, és az adminisztratív jogosultságokkal felruházott embereket maguk közül választják ki. Ezek a jogosultságok tartalmazhatnak hozzáférést kis mennyiségű egyébként nem nyilvános adathoz a friss változtatásokról és más felhasználók műveleteiről. Ezt a hozzáférést a vandalizmus és visszaélések elleni védelem segítéséhez, más felhasználók zaklatása elleni küzdelemhez és általánosan a Wikimédia-oldalakon a bomlasztó viselkedés minimalizálásához használják. Ez a számos felhasználók által választott adminisztratív csoport saját adatvédelmi és megbízhatósági útmutatókkal rendelkezik, de az összes ilyen csoport tagjainak bele kell egyezniük a nem publikus információk hozzáférésének irányelvének követésébe. Ezek a felhasználók által választott csoportok más felhasználóknak felelősek fékeken és ellensúlyokon keresztül: a közösség által működtetett folyamatban választják meg őket, és a társaik felügyelik őket a műveleteik naplózott történetének segítségével. Azonban ezeknek a felhasználóknak a hivatalos neve nem ismert a Wikimédia Alapítvány számára.

Reméljük, hogy ilyen soha nem fordul elő, de megoszthatjuk a személyes adataidat, ha úgy gondoljuk, hogy az észszerűen szükséges fenyegetés, súlyos testi sértés vagy halálozás megakadályozásához, vagy a szervezetünk, alkalmazottaink, vállalkozóink vagy a nyilvánosság védelméhez. Akkor is megoszthatjuk a személyes adataidat, ha észszerűen úgy gondoljuk, hogy szükséges potenciális spam, rosszindulatú szoftverek, csalás, visszaélés, jogsértő cselekedetek, valamint biztonsági vagy technikai problémák felismeréséhez, megakadályozásához vagy egyéb módon történő értékeléséhez és kezeléséhez. (A példák listáját lásd a GYIK-ben.)

Szolgáltatóinknak

Akármennyire próbálkozunk, nem tudunk mindent megcsinálni. Néha harmadik fél szolgáltatókat vagy vállalkozókat veszünk igénybe, akik segítenek a Wikimédia-oldalak futtatásában vagy fejlesztésében neked és más felhasználóknak. Hozzáférést adunk ezeknek a szolgáltatóknak és vállalkozóknak a személyes adataidhoz olyan mértékben, ahogy az a nekünk kínált szolgáltatásaik teljesítéséhez vagy az eszközeik és szolgáltatásaik igénybevételéhez szükséges. Feltételeket, például megbízhatósági egyezményeket vezetünk be annak biztosítására, hogy ezek a szolgáltatók az adataidat a jelen nyilatkozat alapvetéseivel összhangban és a magánéletedet annál nem kevésbé védve kezeljék. (A példák listáját lásd a GYIK-ben.)

Ha mobileszközről látogatod a Wikimédia-oldalakat, felhasználjuk az IP-címedet, hogy anonimizált vagy összesített adatokat kínáljunk a szolgáltatóknak a használat mennyiségéről bizonyos területeken.

Some of our service providers ask us to post links to their privacy policies; a list of these service providers and links to their policies can be found on this page.

Megértéshez és kísérletezéshez

A Wikimédia-oldalakat működtető nyílt forráskódú szoftver önkéntes szoftverfejlesztők közreműködésétől függ, akik időt fordítanak kód írására és tesztelésére, hogy segítsenek javítani és fejleszteni azt a felhasználóink szükségeivel. A munkájuk könnyítésére bizonyos fejlesztőknek korlátozott hozzáférést adunk olyan rendszerekhez, amik a személyes adataidat tartalmazzák, de csak olyan észszerű mértékben, ami szükséges nekik a Wikimédia-oldalak fejlesztéséhez és az azokhoz való hozzájáruláshoz.

Hasonlóképpen megosztunk nem személyes vagy összesített adatokat kutatókkal, tudósokkal és egyéb érdeklődő harmadik felekkel, akik szeretnék tanulmányozni a Wikimédia-oldalakat. Ezen adatok megosztása segít nekik megérteni a használati, megtekintési és demográfiai statisztikákat és mintákat. Ezután megoszthatják a következtetéseiket velünk és felhasználóinkkal, hogy mindannyian jobban megérthessük és javíthassuk a Wikimédia-oldalakat.

Amikor hozzáférést adunk személyes adatokhoz harmadik fél fejlesztőknek és kutatóknak, követelményeket – például észszerű technikai és szerződéses védelmet – vezetünk be annak biztosítására, hogy ezek a szolgáltatók a jelen nyilatkozat alapelveivel és az utasításainkkal összhangban kezeljék a személyes adataidat. Ha később publikálják a munkájukat vagy következtetéseiket, megkérjük őket, hogy ne hozzák nyilvánosságra a személyes adataidat. Felhívjuk azonban a figyelmedet, hogy a fejlesztőkre és kutatókra kiszabott kötelezettségek ellenére nem tudjuk garantálni, hogy betartják a megállapodásunkat, ahogy azt sem garantáljuk, hogy rendszeresen szűrjük vagy auditáljuk a projektjeiket. (További információk a beazonosíthatóságról a GYIK-ben.)

Mert nyilvánosságra hoztad

Minden információ, amit nyilvánosan közzéteszel a Wikimédia-oldalakon, az az – nyilvános. Például ha megadod a levélcímedet a vitalapodon, akkor az publikus, és nem védi a jelen nyilatkozat. Ha regisztráció vagy bejelentkezés nélkül szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz. Alaposan gondold át, milyen anonimitási szintet szeretnél, mielőtt személyes adatokat osztasz meg a szerkesztőlapodon vagy máshol.

Védelem

Hogyan védjük a személyes adataidat?

Törekszünk a személyes adataid illetéktelen hozzáférés, használat és nyilvánosságra hozatal elleni védelmére. Számos fizikai és technikai mérést, irányelvet és eljárást (például hozzáférés-szabályozási eljárásokat, hálózati tűzfalakat és fizikai biztonságot) használunk, amiket a rendszereink és a személyes adataid védelmére terveztek. Sajnos nem létezik teljesen biztonságos adatátvitel és -tárolás, így nem tudjuk garantálni, hogy a biztonságunkat nem fogják megsérteni (technikai mérésekkel vagy az irányelveink vagy eljárásaink megsértésével).

Soha nem kérjük el a jelszavadat e-mailben (viszont küldhetünk ideiglenes jelszót elektronikus levélben, ha a jelszavad visszaállítását kérted). Ha bármikor kapsz olyan e-mailt, ami a jelszavadat kéri, kérjük, értesíts minket a privacy@wikimedia.org címre való továbbküldésével, hogy azonosíthassuk a forrását.

Mennyi ideig tároljuk a személyes adataidat?

Amikor személyes adatot szerzünk tőled, a lehető legrövidebb ideig tartjuk meg azt, ami összhangban van a Wikimédia-oldalak karbantartásával, megértésével és fejlesztésével, valamint ameddig kötelesek vagyunk az Amerikai Egyesült Államok vonatkozó jogszabályai szerint. Nem személyes adatokat akármeddig megtarthatunk. (Lásd a példák listáját a GYIK-ben.)Special:MyLanguage/Policy:Privacy policy/Frequently asked questions#datatimeexamplesFAQ

Felhívjuk a figyelmedet, hogy bizonyos információkat – például az IP-címed (ha bejelentkezés nélkül szerkesztesz) és a nyilvános közreműködéseid a Wikimédia-oldalakhoz – a MediaWiki szoftver természetéből adódóan meghatározatlan ideig archiválunk és jelenítünk meg; a projektek közreműködési és változattörténetének átláthatósága kritikus a hatékonyságukhoz és megbízhatóságukhoz. Ha szeretnél többet megtudni az adatmegőrzési gyakorlatunkról, olvasd el az adatmegőrzési útmutatóinkat. További információkat találsz a GYIK-ben arról, hogy hogyan kérhetsz hozzáférést a személyes adataidhoz, hogyan kérheted azok törlését, és milyen egyéb jogaid lehetnek a személyes adataiddal kapcsolatban.

Jogaid

For information about how you may request removal of your Personal Information, or other rights you may have with respect to your Personal Information, see our FAQ. If you would like to request to access, update or restrict/object to the processing of Personal Information, or receive a copy of your Personal Information for purposes of transmitting it to another organization, you may Contact Us. We will respond to your request consistent with applicable law.

Please note also that you may be able to exercise some of these rights without our intervention. For example, if you are a registered user, you can access and update some Personal Information in your Preferences, as well as download your user account data. You may also manage what kinds of notifications you receive and how often you receive them by going to your Notifications Preferences.

Fontos információk

A Wikimédia Alapítvány és a többi felhasználó védelme érdekében ha nem fogadod el ezt az Adatvédelmi nyilatkozatot, nem használhatod a Wikimédia-oldalakat.

Hol van az Alapítvány, és ez mit jelent nekem?

A Wikimédia Alapítvány egy non-profit alapítvány, székhelye San Franciscóban, Kaliforniában található, szerverei és adatközpontjai pedig az Amerikai Egyesült Államokban. Ha úgy döntesz, hogy használod a Wikimédia-oldalakat, akár az Egyesült Államokból, akár más országból, megérted, hogy a személyes adataidat a jelen Adatvédelmi nyilatkozatban leírtak szerint az Egyesült Államokban gyűjtjük, továbbítjuk, tároljuk, dolgozzuk fel, hozzuk nyilvánosságra és használjuk egyéb módon. Azt is megérted, hogy az adataidat továbbíthatjuk az Egyesült Államokból más országokba, amelyek eltérő vagy kevésbé szigorú adatvédelmi szabályozással rendelkezhetnek, mint a te országod, a neked történő szolgáltatásnyújtással kapcsolatban.

Válaszunk a "Ne kövessenek" (Do Not Track, DNT) jelzésre

Erősen elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy ne osszunk meg nem nyilvános és személyes adatokat harmadik felekkel. Különösen nem engedélyezzük az olyan harmadik fél weboldalak általi követést, amiket nem látogattál meg (beleértve az analitikai szolgáltatásokat, hirdetési hálózatokat és közösségi oldalakat), és nem osztjuk meg a személyes adataidat semmilyen harmadik féllel üzletszerzési célból. A jelen nyilatkozat alatt csak bizonyos helyzetekben osztjuk meg az adataidat, amikről a jelen Adatvédelmi nyilatkozat „Mikor oszthatjuk meg a személyes adataidat?” fejezetében olvashatsz.

Mivel minden felhasználót a jelen Adatvédelmi nyilatkozatnak megfelelően védünk, nem változtatjuk meg a viselkedésünket a webböngészők „ne kövessenek” jelzésére válaszul. A „ne kövessenek” jelzésekről és az általunk történő kezelésükről további információkat találsz a GYIK-ben.

A jelen Adatvédelmi nyilatkozat módosításai

Mivel a dolgok természetes módon változnak idővel, és szeretnénk biztosítani, hogy az Adatvédelmi nyilatkozatunk pontosan tükrözze a gyakorlatunkat és a jogszabályokat, időről időre szükségessé válhat a jelen Adatvédelmi nyilatkozat módosítása. Fenntartjuk a jogot, hogy ezt megtegyük a következő módokon:

 • Jelentős változtatás esetén bemutatjuk a javasolt változtatásokat a felhasználóinknak legalább 3 (saját belátásunk szerint kiválasztott) nyelven egy legalább 30 naptári napos nyílt véleményezési időszakra. Bármilyen véleményezési időszak kezdete előtt jelzést helyezünk el a változásokról és a véleményezési lehetőségekről a Wikimédia-oldalakon, valamint értesítést küldünk a WikimediaAnnounce-L vagy egy hasonló levelezőlistán.
 • Apró változtatások, például nyelvtani javítások, adminisztratív vagy jogi változások és pontatlan állítások javítása esetén közzétesszük a változtatásokat, és ha lehetséges, legalább 3 nappal korábban jelezzük a WikimediaAnnounce-L vagy egy hasonló levelezőlistán.

Kérjük, nézd át az Adatvédelmi nyilatkozatunk legfrissebb változatát. Ha tovább használod a Wikimédia-oldalakat a jelen Adatvédelmi nyilatkozat bármely későbbi verziójának hatályba lépése után, az automatikusan a nyilatkozat elfogadását jelenti.

Lépj kapcsolatba velünk

Ha kérdéseid vagy javaslataid vannak a jelen Adatvédelmi nyilatkozattal vagy a nyilatkozat alapján gyűjtött adatokkal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a privacy@wikimedia.org címre, vagy lépj kapcsolatba velünk közvetlenül.

Bird & Bird GDPR Representative Ireland
29 Earlsfort Terrace
Dublin 2
D02 AY28
Ireland
Fő kapcsolattartó: Vincent Rezzouk-Hammachi

If you are an individual located in the United Kingdom, and have questions about your personal data or would like to request to access, update, or delete it, you may contact our representative via email at UKrepresentative.Wikimedia@twobirds.com, or via mail at:

Bird & Bird GDPR Representative Services UK
12 New Fetter Lane
London
EC4A 1JP
United Kingdom
Fő kapcsolattartó: Vincent Rezzouk-Hammachi

Our European Economic Area and United Kingdom Representative can only be contacted for queries in relation to data protection.

A jogrendszeredtől függően ahhoz is jogod lehet, hogy egy, az országodban vagy területeden illetékes felügyeleti szervhez fordulj a panaszoddal.

Köszönjük!

Köszönjük, hogy elolvastad az Adatvédelmi irányelvünket! Reméljük, hogy élvezed a Wikimédia-oldalak használatát, és értékeljük a közreműködésedet a világ legnagyobb szabad tudástárának létrehozásában, karbantartásában, és folyamatos munkádat a javításában.

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a jelen Adatvédelmi nyilatkozat angol változata és egy fordítása közötti bármilyen tartalmi vagy értelmezési különbség esetén az angol eredeti változat a mérvadó.


This version was approved by Amanda Keton on June 7, 2021, pursuant to the Delegation of policy-making authority by the Board, and went into effect on June 25, 2021. Previous versions can be found below:

Adatvédelemmel kapcsolatos oldalak