Jump to content

Dasar privasi/Ringkasan

From Wikimedia Foundation Governance Wiki
This page is a translated version of the page Policy:Privacy policy/Summary and the translation is 88% complete.
Outdated translations are marked like this.
Wikimedia Foundation Privacy Policy
This is a summary of the Privacy Policy. To read the full terms, click here.
Penafian: Ringkasan ini bukanlah sebahagian daripada Dasar Privasi mahupun sebarang dokumen guaman. Ia sekadar rujukan mudah untuk memahami Dasar Privasi penuh. Anggaplah ia sebagai antara muka mesra pengguna bagi Dasar Privasi kami.

Kerana kami percaya bahawa anda tidak perlu memberikan maklumat peribadi untuk menyertai gerakan pengetahuan bebas, anda boleh:

Kerana kami mahu memahami bagaimana Tapak-Tapak Wikimedia digunakan supaya kami boleh menjadikannya lebih baik untuk anda, kami mengumpulkan sedikit maklumat apabila anda:

Kami komited untuk:

Sedar bahawa:

  • Sebarang kandungan yang anda tambah atau sebarang perubahan yang anda lakukan pada mana-mana Tapak Wikimedia akan tersedia secara terbuka dan kekal.
  • Jika anda menambah kandungan atau melakukan perubahan pada mana-mana Tapak Wikimedia tanpa log masuk, kandungan atau perubahan itu akan dikaitkan secara terbuka dan kekal dengan alamat IP yang digunakan ketika itu dan bukannya nama pengguna.
  • Komuniti penyunting dan penyumbang sukarelawan kami adalah satu badan pengawasan sendiri. Pentadbir-pentadbir tertentu dalam Tapak-Tapak Wikimedia, yang dipilih oleh komuniti, menggunakan alatan yang memberikan mereka capaian terhad pada maklumat bukan awam mengenai sumbangan-sumbangan terkini supaya mereka boleh melindungi Tapak-Tapak Wikimedia dan menguatkuasakan dasar-dasar yang berkaitan.
  • Dasar Privasi ini tidak terpakai pada semua tapak dan perkhidmatan yang dijalankan oleh Yayasan Wikimedia, contohnya tapak atau perkhidmatan yang mempunyai dasar privasinya sendiri (seperti Kedai Wikimedia) atau tapak atau perkhidmatan yang dijalankan oleh pihak ketiga (seperti projek pembangun pihak ketiga di Makmal Wikimedia).
  • Sebagai sebahagian daripada komitmen kami dalam pendidikan dan penyelidikan di seluruh dunia, ada kalanya kami mengeluarkan maklumat awam dan maklumat terkumpul atau bukan peribadi kepada orang awam melalui longgokan data dan set data.
  • Untuk melindungi Yayasan Wikimedia dan pengguna-pengguna lain, jika anda tidak bersetuju dengan Dasar Privasi ini, anda tidak boleh menggunakan Tapak-Tapak Wikimedia.
Laman-laman berkenaan privasi