Jump to content

Integritetspolicy/Sammanfattning

From Wikimedia Foundation Governance Wiki
This page is a translated version of the page Policy:Privacy policy/Summary and the translation is 96% complete.
Integritetspolicy
This is a summary of the Privacy Policy. To read the full terms, click here.
Observera: Denna sammanfattning är inte en del av den officiella integritetspolicyn och är inte heller ett lagbindande dokument. Detta är helt enkelt en lättläst referens för att förstå den fullständiga integritetspolicyn. Se den som en användarvänlig version av den officiella integritetspolicyn.

Eftersom vi tror på att du inte ska behöva att uppge personlig information för att delta i rörelsen för fri kunskap, kan du:

Eftersom vi vill förstå hur Wikimedias webbplatser används så att vi kan göra dem bättre åt dig samlar vi in lite information när du:

Vi är förpliktigade till att:

 • Beskriva hur din information kan användas eller delas i denna integritetspolicy.
 • Ta rimliga åtgärder för att hålla din infornation säker.
 • Aldrig sälja din information eller dela dem med tredje parter i marknadsförningssyfte.
 • Bara dela din information under begränsade omständigheter för att förbättra Wikimedias webbplatser, följa lagen eller skydda dig och andra.
 • Behålla din data så kort tid som möjligt med hänsyn till att upprätthålla, förstå och förbättra Wikimedias webbplatser och våra skyldigheter enligt lag.

Var uppmärksam på att:

 • Allt innehåll du lägger till eller ändrar på en av Wikimedias webbplatser blir offentligt och permanent tillgängligt.
 • Om du lägger till innehåller eller gör en ändring på en av Wikimedias webbplatser utan att logga in kommer innehållet eller ändringen vara offentligt och permanent arkiverat för allmänheten; ditt innehåll eller din ändring kommer tillskrivas till IP-adressen som vid tillfället användes istället för ett användarnamn.
 • Vår gemenskap av frivilliga redigerare och bidragsgivare är ett självreglerande organ. Vissa gemenskapsutvalda administratörer använder verktyg som ger dem begränsad åtkomst till inte-offentlig information om senaste bidragen så de kan skydda Wikimedias webbplatser och verkställa policyer.
 • Denna integritetspolicy omfattar inte alla webbplatser och tjänster som drivs av Wikimedia Foundation, som webbplatser eller tjänster som har en egen integritetspolicy (som Wikimedia Shop) eller webbplatser eller tjänster som drivs av tredje parter (som utvecklarprojekt av tredje part på Wikimedia Cloud Services).
 • Som en del av vårt engagemang i forsknings- och utbildningprojekt runt om i världen släpper vi emellanåt offentlig information och sammanställd eller icke-personlig information till offentligheten i form av datadumpar och datauppsättningar.
 • För att skydda Wikimedia Foundation och andra användare får du inte använda Wikimedias webbplatser om du inte godkänner denna integritetspolicy.
Integritetsrelaterade sidor