Jump to content

Personvernpolicy/Kortversjon

From Wikimedia Foundation Governance Wiki
This page is a translated version of the page Policy:Privacy policy/Summary and the translation is 92% complete.
Wikimedia Foundation Privacy Policy
This is a summary of the Privacy Policy. To read the full terms, click here.
Forbehold: Denne oppsummeringen er ikke en del av selve personvernpolicyen, og er ikke et juridisk gjeldende dokument. Den er kun en forenklet framstilling til hjelp for å forstå. Tenk på den som en brukervennlig introduksjon til personvernpolicyen.

Fordi vi tror og mener at du ikke skal behøve å oppgi personopplysninger for å delta i bevegelsen for fri kunnskap, kan du:

Fordi vi ønsker å forstå hvordan våre nettsider blir brukt slik at vi kan gjøre dem bedre for deg, samler vi litt informasjon når du:

Vi har forpliktet oss til å:

 • beskrive hvordan slik informasjon kan bli brukt eller delt i denne Policyen.
 • ta rimelige forholdsregler for å sikre dine opplysninger.
 • aldri selge dine opplysninger eller dele dem med tredjeparter for markedsføringsformål.
 • bare dele opplysningene dine under avgrensede omstendigheter, slik som for å forbedre nettstedene våre, for å oppfylle lovmessige krav, eller for å beskytte deg og andre.
 • lagre dataene dine så kort tid som er mulig med hensyn til å vedlikeholde, forstå og forbedre nettsidene og oppfylle lovers minstekrav.

Vær oppmerksom på at:

 • innhold du legger til og endringer du gjør på et Wikimedia-nettsted vil bli offentlig og permanent tilgjengelig.
 • hvis du legger til innhold eller gjør endringer på et Wikimedia-nettsted uten å være innlogget, vil dette bli permanent og offentlig tilskrevet IP-adressen du benyttet på tidspunktet, i stedet for et brukernavn.
 • vårt nettsamfunn av frivillige redaktører og bidragsytere praktiserer en form for selvjustis (engelsk: is a self-policing body). Et lite antall administratorer valgt av samfunnet, kan benytte verktøy som gir dem begrenset adgang til ikke-offentlig informasjon om nylige bidrag slik at de kan beskytte Wikimedia-nettstedene og håndheve retningslinjer.
 • denne Policyen ikke omfatter alle nettsteder og tjenester som sorterer under Wikimedia Foundation (moderstiftelsen). Noen har sin egen Policy, som for eksempel Wikimedia Shop, nettsteder eller tjenester som kjøres av tredjeparter, eksempelvis Wikimedia Cloud Services.
 • Som del av vårt engasjement i forsknings- og utdanningsprosjekter rundt om i verden, hender det at vi slipper offentlig informasjon og aggregert (sammenstilt) eller ikke-personrelatert informasjon til offentligheten i form av data-dumper og datasett.
 • For å beskytte Wikimedia Foundation og andre brukere: Hvis du er uenig i denne Policyen, kan du ikke benytte deg av noen av Wikimedias nettsteder.
Personvernrelaterte sider