Политика приватности/Резиме

From Wikimedia Foundation Governance Wiki
This page is a translated version of the page Policy:Privacy policy/Summary and the translation is 92% complete.
Outdated translations are marked like this.
Политика приватности
This is a summary of the Privacy Policy. To read the full terms, click here.
Изјава о одрицању одговорности: Овај сажетак није део Политике приватности и није правни документ. То је једноставно корисна референца за разумевање целокупне Политике приватности. Замислите то као кориснички интерфејс наше Политике приватности.

Пошто верујемо да не би требало да дајете личне податке да бисте учествовали у покрету бесплатног знања, можете:

Зато што ми желимо да разумемо како се сајтови Викимедије користе и учинимо их бољим за вас, ми прикупљамо неке информације када ви:

Залажемо се за:

 • Описивање како ваше информације могу бити коришћене или дељење у овој Политици приватности.
 • Коришћење разумних мера за безбедно чување ваших информација.
 • Не дељење ваших информација или дељење истих са трећим странама у сврси маркетинга.
 • Само делимо ваше информације у ограниченим околностима, као што су побољшавање веб локација Викимедије,
 • Задржавање ваших података за најкраће могуће време које је у складу са одржавањем, разумевањем и унапређењем Викимедијиних сајтова и нашим законским обавезама.

Будите опрезни:

 • Сваки садржај који ви додате или нека измена коју учините на веб локацији Викимедије ће бити јавно и трајно доступна.
 • Ако додате садржај или начините измену на веб локацији Викимедије без пријављивања, тај садржај или измена ће бити јавно и трајно архивирана у јавном интересу; ваш садржај или измена ће се приписати ИП адреси која се тада користила, а не корисничком имену.
 • Наша заједница уредника и сарадника волонтера је самоуправно тело. Одређени администратори веб локација Викимедије, које бира заједница, користе алате који им омогућавају ограничен приступ нејавним информацијама о недавним доприносима како би могли заштитити веб локације Викимедије и применити правила.
 • Ова Политика приватности се не односи на све сајтове и сервисе које води Задужбина Викимедија, попут сајтова и сервиса који имају сопствену Политику приватности (попут Викимедијине продавнице) или сајтова и сервиса које воде треће стране (попут пројеката трећих страна на Викимедијиним клауд сервисима).
 • Као део наше посвећености образовању и истраживању широм света, повремено објављујемо јавне информације и збирне или неособне податке широј јавности путем депонија података и скупова података.
 • За заштиту Задужбине Викимедије и осталих корисника, уколико се не слажете са овом политиком приватности, не можете користити сајтове Викимедије.
Странице које се односе на приватност