Jump to content

Wikimedia Foundation Confidentiality Agreement for Nonpublic Information

From Wikimedia Foundation Governance Wiki
This page is a translated version of the page Legal:Confidentiality agreement for nonpublic information and the translation is 95% complete.
Outdated translations are marked like this.

Titoktartási megállapodás – nem nyilvános személyes adatok

Létfontosságú és értékes szolgáltatásokat és támogatást nyújtasz a Wikimédia-mozgalomnak, és a projektjeink sikere a Wikimédia-közösség hozzád hasonló felhatalmazott tagjain múlik. Cserébe előfordulhat, hogy bizalmas, nem nyilvános személyes adatokat bízunk rád, beleértve magánfelhasználói adatokat is. Az alábbi megállapodás közted és a Wikimédia Alapítvány között tükrözi a kölcsönös elkötelezettségünket ezen információk megvédése iránt. Ezen dokumentum digitális aláírásával és beküldésével tanúsítod, hogy legalább X éves vagy, és elismered, hogy áttekintetted és elfogadod az alábbi titoktartási megállapodást, ami közted és a Wikimédia Alapítvány között köttetik.

Nem nyilvános személyes adat. A nem nyilvános személyes adat olyan személyes adat, beleértve a felhasználói adatokat is, amelyeket a felhatalmazott Wikimédia közösségi tagok számára biztosított eszközök használatával, vagy más ilyen tagoktól kapsz meg. A nem nyilvános személyes adat magában foglalja a Wikimédia Adatvédelmi irányelveiben definiált „személyes adatokat”, az IP-címeket, és egyéb személyek azonosítására alkalmas adatokat, amelyek egyébként nyilvánosan nem elérhetők. Nem foglalja magában azokat az adatokat a felhasználóról, amelyeket a felhasználó nyilvánosságra hozott a Wikimédia-projektekben.

Kivételek a nem nyilvános személyes adatok alól. Nem számít nem nyilvános személyes adatnak az az információ, ami (a) nyilvánosan elérhető volt a kiadás pillanatában; (b) nyilvánosan elérhetővé vált a kiadást követően anélkül, hogy te megszegted volna ezt az irányelvet; (c) a birtokodban volt a megosztás előtt, és ezt írásos bizonyítékokkal alá is támasztod, és nem volt része Wikimédia-irányelv korábbi bizalmas kikötésének; vagy (d) törvény kötelez téged a kiadására, de vállalod, hogy haladéktalanul értesíted a Wikimédia Alapítványt az ilyen jog általi kötelezettségekről, és betartasz az ilyen kiadásra vonatkozó minden védelmi rendelkezést.

Felhatalmazott közösségi tagok. A felhatalmazott közösségi tagok olyan Wikimédia felhasználók, akiket megbízunk – egy érvényes közösségi vagy alapítványi folyamaton keresztül – olyan információkkal, amelyek a Wikimédia Adatvédelmi irányelveiben olvashatók. Ez magában foglalja azon közösségi tagokat is, akiknek hozzáférése van olyan eszközökhöz, amelyek segítségével nem nyilvános információkat tekinthet meg más felhasználókról vagy nyilvános tagokról, olyan közösségi tagokról, akik hozzáférnek az adminisztrátor nézetből eltávolított tartalmakhoz és személyes adatokhoz, és olyan önkéntes fejlesztőkről, akik hozzáférnek nem nyilvános személyes adatokhoz. A felhatalmazott Wikimédia közösségi tagokba beletartoznak például az adatvédelmi biztosok, az IP-ellenőrök, az önkéntes fejlesztők és más hasonló személyek.

A nem nyilvános személyes adatok védelme. Vállalod, hogy:

 • Elfogadod az adatvédelmi irányelveket, a nem nyilvános személyes adatokhoz való hozzáférés szabályait, és minden más idevágó és az előbbiekkel ellentmondásban nem lévő közösségi szabályozást a nem nyilvános információkról;
 • Senkinek nem adsz ki nem nyilvános személyes adatokat, kivéve ha az előbbi szabályzatok megengedik;
 • Megteszed az ésszerű óvintézkedéseket a felhasználói fiókod feltörése ellen;
 • Felhatalmazott Wikimédia közösségi tagként csak a szerepedhez szükséges és megengedett mértékben és módon végzed a nem nyilvános személyes adatok megszerzését, felhasználását és továbbadását; és
 • Ha kívülálló feleknek (például az igazságszolgáltatásnak) kívánsz kiadni nem nyilvános személyes adatokat, legalább 10 nappal a várható kiadási dátum előtt jelzed azt a check-disclosure@wikimedia.org címen, és elmagyarázod, miért szükséges.

A megállapodás megszegése. Beleegyezel, hogy ezen megállapodás megszegése esetén, beleértve nem nyilvános személyes adat jogosulatlan megszerzését, felhasználását vagy nyilvánosságra hozását:

 • Azonnal értesíted a Wikimédia Alapítványt a megállapodás megszegéséről;
 • Törlöd vagy egyéb módon megsemmisíted az összes tulajdonodban és ellenőrzésed alatt lévő nem nyilvános személyes adatot, ha arra a Wikimédia Alapítvány felszólít;
 • A hozzáférésed a nem nyilvános személyes adatokhoz megszűnhet; és
 • A Wikimédia Alapítvány további jogorvoslati lehetőségekkel élhet, beleérve a bíróság útján való eltiltást, vagy szándékosság esetén pénzügyi kártérítést.

Egyéb rendelkezések. Egyetértesz továbbá azzal, hogy:

 • Ezen szerződés nem hoz létre közted és a Wikimédia Alapítvány között munkáltatói, megbízói, partneri, vagy társvállalkozói kapcsolatot;
 • A megállapodásban foglalt jogaidat és kötelességeidet át nem ruházhatod;
 • Egyedül te felelsz azért, hogy miként szerzel meg és használsz nem nyilvános személyes adatokat, és a tevékenységedet vagy a fiókodat más felhatalmazott felhasználók vagy a Wikimédia Alapítvány megfigyelheti; és
 • Erre a megállapodásra nézve Kalifornia állam és az Amerikai Egyesült Államok jogrendje az irányadó (jogütközésre való hivatkozás nélkül).

Felület

A neved beírásával az alábbi dobozba, a jelölőnégyzet bepipálásával, majd a „Dokumentum aláírása” („Sign Document”) gomb megnyomásával tanúsítod, hogy elolvastad és elfogadtad ezt a titoktartási megállapodást, amely közted és a Wikimédia Alapítvány között köttetett. Egyebek mellett az alábbiakhoz járulsz hozzá:

(1) Megőrzöd a nem publikus személyes adatokat, amelyek ezen megállapodás szerint bizalmasak;
(2) Előzetes írásos jóváhagyást kérsz a Wikimédia Alapítványtól, ha úgy látod, hogy ilyen információ külső felekkel, például bűnüldöző szervekkel való megosztása szükséges;
(3) Betartod a Wikimédia adatvédelmi irányelveit és a nem nyilvános személyes adatokhoz való hozzáférés szabályait; továbbá
(4) Megadsz a Wikimédia Alapítványnak egy olyan e-mail-címet, amely ahhoz a fiókhoz van kötve, amellyel a hozzáférési jogokat birtoklod, vagy birtokolni fogod.

Vegyes szöveg fordításhoz

A neved beírásával az alábbi dobozba, a jelölőnégyzet bepipálásával, majd a „Dokumentum aláírása” („Sign Document”) gomb megnyomásával tanúsítod, hogy elolvastad és elfogadtad mind ezt a titoktartási megállapodást, amely közted és a Wikimédia Alapítvány között köttetett, mind pedig az VRT titoktartási megállapodását. Egyebek mellett az alábbiakhoz járulsz hozzá:

Általános titoktartási megállapodás – nem nyilvános személyes adatok

VRTS-használói titoktartási megállapodás – nem nyilvános személyes adatok

Elküldés

Adatvédelemmel kapcsolatos oldalak