Jump to content

Wikimedia Foundation Confidentiality Agreement for Nonpublic Information

From Wikimedia Foundation Governance Wiki
This page is a translated version of the page Legal:Confidentiality agreement for nonpublic information and the translation is 93% complete.
Outdated translations are marked like this.

Уговор о поверљивости — нејавни лични подаци

Ви пружате критичне и вредне услуге и подршку покрету Викимедије, а успех наших пројеката зависи од овлашћених чланова Викимедиа заједнице као што сте ви. Заузврат, могу вам се поверити поверљиви нејавни лични подаци, укључујући приватне податке корисника. Овај споразум између вас и Фондације Викимедиа одражава нашу обострану посвећеност заштити тих информација. Дигиталним потписивањем и достављањем овог документа потврђујете да имате најмање X годину и потврђујете да сте прегледали и пристали на овај споразум о поверљивости, који је између вас и Фондације Викимедиа.

Нејавни лични подаци. Нејавни лични подаци су приватни подаци, укључујући приватне податке корисника, које добијате или помоћу алата који су вам дати као овлашћени члан Викимедиа заједнице или од других таквих чланова. Необјављени лични подаци укључују „лични подаци” као што је дефинисано Политиком приватности Викимедије, ИП адресе и друге личне идентификационе информације које иначе нису јавно доступне. Не укључују информације о кориснику које је тај корисник јавно објавио на Викимедиа пројектима.

Изузеци нејавних личних података. Необјављени лични подаци не укључују никакве информације које су (а) биле јавно доступне у тренутку објављивања; (б) постану јавно доступни након обелодањивања без кршења ове политике; (ц) је био у вашем поседу пре обелодањивања, као што сведоче ваши писани записи, и није био део раније поверљиве одредбе политике Викимедије; или (д) вас закон мора открити, али обећавате да ћете одмах обавијестити ВМФ о таквим законским обавезама и поштивати било какав заштитни налог који је наметнут таквим откривањем.

Овлашћени чланови заједнице Овлашћени чланови заједнице су корисници Викимедије којима се путем важећег процеса који се води у заједници или оснивању поверавају информације обухваћене Политика приватности Викимедије. Ово укључује чланове заједнице који имају приступ било којем алату који им дозвољава да прегледају нејавне информације о другим корисницима или члановима јавности, чланове заједнице са могућношћу приступа садржају или корисничким информацијама који су уклоњени из приказа администратора и волонтере програмере који имају приступ необјављени лични подаци. Овлашћени чланови Викимедијине заједнице могу обухватати, на пример, претеране штетнике, провере, програмере волонтера и друге сличне овлашћене улоге.

Заштита нејавних личних података. Прихватате да:

 • Придржавајте се правила о приватности; Приступ нејавним правилима о личним подацима; и било коју другу применљиву и неконфликтну политику заједнице која се односи на нејавне информације;
 • Уздржавање од откривања нејавних личних података било коме, осим ако је то дозвољено овим политикама;
 • Разумно штићење вашег налога од неовлашћеног приступа и употребе;
 • Укључивање у приступ, употребу и откривање нејавних личних података само према потреби и дозвољено у својој улози као овлашћени члан заједнице Викимедије; и
 • Пошаљите check-disclosure@wikimedia.org објашњење нејавних личних података које желите да откријете спољним странама, као што је примена закона, најмање 10 дана пре датума вашег очекиваног обелодањивања.

Кршење. Слажете се да у случају кршења овог споразума, укључујући неправилан приступ, употребу или откривање нејавних личних података:

 • Одмах ћете обавестити Задужбину Викимедија о кршењу;
 • Избрисаћете или на други начин уништити све нејавне личне податке у вашем власништву и контроли, ако то наложи Задужбина Викимедија;
 • Ваш приступ нејавним личним подацима може бити укинут; и
 • Задужбина Викимедија може потражити доступне правне лекове, укључујући забрану помоћи или, у случају намерне намере, новчану штету.

Остале одредбе. Прихватате и да:

 • Овај споразум не ствара однос између запослења, агенције, партнерства или заједничког улагања између вас и Задужбине Викимедије;
 • Не можете да пренесете или доделите своја права или обавезе из овог споразума;
 • Ви сте једини одговорни за приступ и коришћење нејавних личних података, а вашу активност или рачун могу прегледати други овлашћени корисници или Задужбина Викимедија; и
 • Закони државе Калифорније и Сједињених Америчких Држава ће управљати овим споразумом (без позивања на принципе сукоба закона).

Интерфејс

Уносом вашег имена испод, кликом на потврдни оквир и кликом на дугме „Потпиши документ” („Sign Document”) потврђујете да сте прегледали и слажете се са овим уговором о поверљивости између вас и Задужбине Викимедија. Између осталог, морате:

(1) Чувате поверљиве личне податке који нису јавни, како је дефинисано овим споразумом о поверљивости;
(2) Прибавите претходно писмено одобрење од Задужбине Викимедије ако утврдите да би такве информације требало да буду откривене било којим спољним странама, као што је примена закона;
(3) Придржавајте се Викимедиа Политика приватности и Приступ нејавним пољима о личним подацима; и
(4) Пружите Задужбини Викимедија важећу адресу електронске поште која је повезана са налогом под којим имате или подносите захтев за права приступа.

Miscellaneous text for translation purposes

Уносом вашег имена испод, кликом на потврдни оквир и кликом на дугме „Потпиши документ” („Sign Document”) потврђујете да сте прегледали и слажете се са оба споразума о поверљивости између вас и Викимедиа Фоундатион као и VRT споразум о поверљивости. Између осталог, морате:

Уговор о поверљивости — нејавни лични подаци

Уговор о поверљивости VRTS корисника — нејавни лични подаци

Проследи

Странице које се односе на приватност